IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen Golf постави световен рекорд по икономичност

Дизеловата версия на модела влезе в Книгата на Гинес с разход 2,9 л/100 км

Volkswagen Golf постави световен рекорд по икономичност

Хечбекът Volkswagen Golf, оборудван с дизелов двигател и 6-степенна механична скоростна кутия, подобри рекорд на Гинес за най-нисък разход на гориво. Той бе отличен в категорията „Най-икономичен нехибриден автомобил, преминал 48 щата на САЩ”.
Volkswagen Golf постави световен рекорд по икономичност
Зад океана моделът се предлага само с един дизел – 2,0-литров с мощност 150 к.с. С този агрегат VW Golf успя да премине 13 250 км за 16 дни, изразходвайки общо 384 л. гориво. Отчетеният среден разход бе 2,9 л/100 км, като общо за зареждане на автомобила неговите водачи са похарчили 294 долара.

Машината е била управлявана от журналиста Уейн Гердес, специалист по икономия на гориво и основател на сайта Clean MPG, на който той дава съвети на шофьорите за постигане на нисък разход. С него е пътувал инженерът Боб Уингър. Именно Гердес през 2013 г. постави предишния рекорд, като тогава преминава 48 щата с дизелов VW Passat при среден разход 3,0 л/100 км.
Volkswagen Golf постави световен рекорд по икономичност
В Книгата на Гинес има номинация за всички автомобили, в това число и хибридните, като в нея рекордьор е Honda Insight. През 2013 г. хибридният хечбек също премина през територията на 48 щата, като постигна разход от 3,16 л/100 км.

Само преди дни в Европа комби Honda Civic с 1,6-литров дизел премина 13 498 км. през територията на 24 държави от ЕС, като постигна среден разход от 2,82 л/100 км. Това постижение също бе записано в Книгата на рекордите Гинес.

Снимки: Volkswagen

Тагове: volkswagen golf
0 от 500
  • #69
    9 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Сложи един Аурис и до него сложи един Гоуф и ги погледни! Ако не си пенсионер, имаш нормално зрение и си способен на минимална мисловна дейност е ясно, че няма да избереш немската пенсионерска каруца. ОК, Аурис не ти харесва, а какво ще кажеш тогава за най-продаваният автомобил за всички времена? Знаеш ли кой е той? Тойота Корола се казва. И той не се продава много в Европа,защото тук са бедни и глупави и си купуват предимно Поло,Фиеста и Гоуф.На другите интелигентни пазари е съвсем друго обаче.
  • #68
    5 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    И вижте в европа където това е най полулярния клас колко продава Тойота и колко VW. Аурис не влиза в класацията въобще въпреки по ниската си цена, защото плащат малко по-малко но получаваш МНОГО по-малко в сравнение с Golf
  • #67
    6 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Стига с тоя Auris - няма нищо общо с Golf - нито като двг, нито като ск.к, нито като интериор или екстериор, нито като пътно поведение и возия!Сравнявате ябълки с круши - може да са в един клас но сигурно има защо Auris да е много по-евтин.
  • #66
    11 rate up comment 6 rate down comment
    Субарист ( преди 8 години )
    Най евтиния Голф е 31 195 пари и е 85 коня с 5 скорости,а 1,6 дизел си е 40 970 лева.А сега да видим кой е мошеник.Тойота си е 28 бона.Справката ми е от днес.Не знам що за мазохисти сте голфаджиите.Карайте си ги със здраве,но икономията сте я платили предварително,а забравих,че Голфа е престиж.
  • #65
    7 rate up comment 6 rate down comment
    Реалист до Субарист ( преди 8 години )
    Субаристе, ако от ТМ Ауто са започнали да предлагат новия Аурис с най-високото оборудване Sky за 28 хиляди лева, значи трябва да са я закъсали яко! Дори и при автомобилите на склад, които са с 2-3 хиляди по-евтини от базовата цена, 28 хиляди лева би следвало да струва най-ниското оборудване Terra!Хубаво е да лъжете, ама си проверявайте лъжите поне!И ако трябва да бъда коректен, ще ти кажа, че единственото нещо, с което Аурис превъзхожда Голф е безплатния Wi-Fi интернет в Ауриса!
  • #64
    6 rate up comment 8 rate down comment
    Реалист ( преди 8 години )
    Хайде, специалисти, покажете снимка от борд компютър на 2.0 TDI!Хайде да видим високия разход, ако притежавате такъв автомобил, няма да ви е проблем да снимате компютъра, нали?
  • #63
    3 rate up comment 11 rate down comment
    до Субарист ( преди 8 години )
    Мой колега си взе Golf Trendline 1.2 TSI за 28 хиляди лева! Колата има климатроник и блокаж на диференциала, за разлика от турския Аурис!Къде си видял базов Голф за 40 хиляди лева, мошенико!
  • #62
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    борд комповете са верни на съвремените коли. така че и разхода ти е верен. като гледам и моя е горе-долу като твоя. за какви рекорди за какви 5лв.бълнуват тия. среден разход под 5.5/100 е абсурд на тая кола. по-точно е около и нд 6/100 при нормално каране. ако някой твъди обратното да покаже снимка, а не да спори!
  • #61
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    поредната реклама за балъци. в хАмерика тея трошляци само най-изпадналите ги карат. у нас също...вагфена гледам пак е полудял. нека покаже снимка на борд компа на колата си с подобен разход да го видим! опссс, забравих, че той още няма книжка. събира от кофите за смет изхвърлените парцали ауди билд и мечтае...
  • #60
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Гоуф 6 2.0 тди 140к.сдето се води много уж икономичен ппд 5/ 100 пада само на дълго когато съм сам и карам с 70-80 км/ч. При никакъв друг случай не пада под 5 разхода. И то като казвам под 5 е 4.8-4.9/100. Иначе средния разход е около 6-6.5/100 в зависимост от сезона. Колега си взе същата, но автомат. Казали му че автомата е по-икономичен. Да, ама не. Разхода му е половин литър над моя. Не зная тея какъв рекорд са направили и как, но за мен това е невъзможно тази кола да има такъв разход.Абсурд