IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen Golf постави световен рекорд по икономичност

Дизеловата версия на модела влезе в Книгата на Гинес с разход 2,9 л/100 км

Volkswagen Golf постави световен рекорд по икономичност

Хечбекът Volkswagen Golf, оборудван с дизелов двигател и 6-степенна механична скоростна кутия, подобри рекорд на Гинес за най-нисък разход на гориво. Той бе отличен в категорията „Най-икономичен нехибриден автомобил, преминал 48 щата на САЩ”.
Volkswagen Golf постави световен рекорд по икономичност
Зад океана моделът се предлага само с един дизел – 2,0-литров с мощност 150 к.с. С този агрегат VW Golf успя да премине 13 250 км за 16 дни, изразходвайки общо 384 л. гориво. Отчетеният среден разход бе 2,9 л/100 км, като общо за зареждане на автомобила неговите водачи са похарчили 294 долара.

Машината е била управлявана от журналиста Уейн Гердес, специалист по икономия на гориво и основател на сайта Clean MPG, на който той дава съвети на шофьорите за постигане на нисък разход. С него е пътувал инженерът Боб Уингър. Именно Гердес през 2013 г. постави предишния рекорд, като тогава преминава 48 щата с дизелов VW Passat при среден разход 3,0 л/100 км.
Volkswagen Golf постави световен рекорд по икономичност
В Книгата на Гинес има номинация за всички автомобили, в това число и хибридните, като в нея рекордьор е Honda Insight. През 2013 г. хибридният хечбек също премина през територията на 48 щата, като постигна разход от 3,16 л/100 км.

Само преди дни в Европа комби Honda Civic с 1,6-литров дизел премина 13 498 км. през територията на 24 държави от ЕС, като постигна среден разход от 2,82 л/100 км. Това постижение също бе записано в Книгата на рекордите Гинес.

Снимки: Volkswagen

Тагове: volkswagen golf
0 от 500
  • #9
    11 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    И едното и другото е рекорд НА ГИНЕС. Няма Гинес Европа и Гинес САЩ. Което значи, че трябва да има някакви правила и норматив за провеждане на цялото занятие за да ти бъде зачетен рекорда.
  • #8
    10 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    тоя умник под мен Хондата е карана по 15часа на ден...пише го в статията чети преди да драскаш глупости .И за икономичност л/100 км нее достатъчно само колко е заредил а и средната скорост .Набии си това в кратуната
  • #7
    8 rate up comment 10 rate down comment
    до: Анонимен ( преди 8 години )
    Хайде кажи колко бавно са карали Хонда, че нещо не мога да се сетя! Знаеш ли по колко часа на денонощие са карали и колко км. са минавали? Ако знаеш кажи, за да разберем и ние! Тези км. може и за 3 месеца да ги минеш, ако караш по-малко на ден, нали! Рекорда е не за колко км. ще минаваш за определен период, а за икономичност л/100 км. Правиш ли разликата? Най-вероятно не, както винаги!
  • #6
    12 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Хахаха 9 дни разлика бе пич, трасето се избира предварително, посрамени сте яко хибрида на Хонда нали и той е провел теста в щатите, разхода му е по виск от на голфа. ФВ правят тези тестове в САЩ за да популяризират дизела, в Европа няма защо да го правят тук дизелите са признати котдавна като най ефективни и и кономични.
  • #5
    14 rate up comment 10 rate down comment
    Пантелей ( преди 8 години )
    Разликата между САЩ и Европа е огромна. От ВАГ са хитри и за това там гледат да си правят рекордите. Европа е доста по-населена, шосетата в повечето случай минават през градовете, трафика е много по-голяма, движението е доста по-натоварено. В САЩ федералната пътна мрежа е доста по-ненатоварена. Има много места на които с часове можеш да не засечеш друг автомобил. Караш си спокойно и волно, както си искаш и както можеш, за да поставиш рекорда. Важна е средната скорост да се види също.
  • #4
    13 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    А сега стана ли ви ясно колко бавно са карали хонда, при сходни разтояния 9 дни разлика, при това Голфа е 2л 150 к.с. Голямо хвалене беше тука оня ден.
  • #3
    22 rate up comment 3 rate down comment
    The N-Man ( преди 8 години )
    Имам една молба към Аутомедия - Моля, упоменавайте и скоростта, с която е реализиран този разход! Последните 4 или 5 статии за икономичност, които съм чел, не открих нищо за скоростта.
  • #2
    18 rate up comment 18 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    може би Хонда е влизала в сервиз за 9 дни ...друго обяснение нямам
  • #1
    17 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    едно и също разтояние(почти) а едните го минават за 16 дни а другите за 25.От къде идва тази ниска средна скорост при Хонда и защо?