IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen Golf постави световен рекорд по икономичност

Дизеловата версия на модела влезе в Книгата на Гинес с разход 2,9 л/100 км

Volkswagen Golf постави световен рекорд по икономичност

Хечбекът Volkswagen Golf, оборудван с дизелов двигател и 6-степенна механична скоростна кутия, подобри рекорд на Гинес за най-нисък разход на гориво. Той бе отличен в категорията „Най-икономичен нехибриден автомобил, преминал 48 щата на САЩ”.
Volkswagen Golf постави световен рекорд по икономичност
Зад океана моделът се предлага само с един дизел – 2,0-литров с мощност 150 к.с. С този агрегат VW Golf успя да премине 13 250 км за 16 дни, изразходвайки общо 384 л. гориво. Отчетеният среден разход бе 2,9 л/100 км, като общо за зареждане на автомобила неговите водачи са похарчили 294 долара.

Машината е била управлявана от журналиста Уейн Гердес, специалист по икономия на гориво и основател на сайта Clean MPG, на който той дава съвети на шофьорите за постигане на нисък разход. С него е пътувал инженерът Боб Уингър. Именно Гердес през 2013 г. постави предишния рекорд, като тогава преминава 48 щата с дизелов VW Passat при среден разход 3,0 л/100 км.
Volkswagen Golf постави световен рекорд по икономичност
В Книгата на Гинес има номинация за всички автомобили, в това число и хибридните, като в нея рекордьор е Honda Insight. През 2013 г. хибридният хечбек също премина през територията на 48 щата, като постигна разход от 3,16 л/100 км.

Само преди дни в Европа комби Honda Civic с 1,6-литров дизел премина 13 498 км. през територията на 24 държави от ЕС, като постигна среден разход от 2,82 л/100 км. Това постижение също бе записано в Книгата на рекордите Гинес.

Снимки: Volkswagen

Тагове: volkswagen golf
0 от 500
  • #29
    3 rate up comment 1 rate down comment
    бъчваря ( преди 8 години )
    Правилно, никой не си купува автомобила, само защото модела харчел с литър по-малко. Преди консумацията има десетки други важни неща. Обикновено автомобилите, които харчат литър по-малко, са и много по-скъпи. така, че човек трябва добре да си направи сметката за цената, разхода, остатъчната стойност, данъците, застраховките...преди да се реши на икономична кола.
  • #28
    4 rate up comment 1 rate down comment
    до Субарист ( преди 8 години )
    Не познавам човек, който си е купил автомобил, само защото харчи с 1 литър по-малко на 100 км. Не ли ви омръзна постоянно да пишете как даден двигател харчел 7 или 8 на 100...В крайна сметка само собствениците се интересуват от разхода!А ако според вас нов двигател с турбина не пада по 7 или 8 на 100 км, колко ще харчи един стар атмосферен двигател?
  • #27
    5 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    И това го казва човек, който кара Субару...Не знам колко трябва да си недоволен от живота си, за да си купиш Субару :)
  • #26
    7 rate up comment 5 rate down comment
    Субарист ( преди 8 години )
    Голфаджия е диагноза.Най ме забавлява младеж с 4етворка дизел по баира от Девня към Варна.Там се наиграват,завират им водите,всичкото масло през ауспуха.А да и разхода там е повече от 8 на сто нали,там попътен вятър няма.
  • #25
    3 rate up comment 2 rate down comment
    bmw e60 ( преди 8 години )
    до "Пак аз" - Еми ти не очаквай големи умствени капацитети под новина за голф :)
  • #24
    12 rate up comment 0 rate down comment
    Пак аз ( преди 8 години )
    Уникални глави пишат в тоя форум. Личи че нивото на обща култура е високо. :D
  • #23
    12 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Мианли са 48 щата щото 49-ия е Хавай пък 50-тия е Аляска бе. Да ти обяснявам ли, че единия е остров в okeana, а другия е на Канада в ляво? :D
  • #22
    7 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Какъв двигател на Хюндай, ти на какви наркотици си?
  • #21
    12 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    ...Защо само през 48!? ..Защото другите са географски отдалечени (Хавай, Аляска).И тука станахте неграмотни като самите американци...
  • #20
    8 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Лесно им е на Фолксваген като ползват за новия си Голф двигател на Хюндай.