IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Защо Тайсън Фюри отказва да купи коли на децата си?

Мога да им взема Lamborghini, но предпочитам да си изкарат парите сами за 20-годишна Corsa, обяснява боксьорът

Циганският крал, както е известен Тайсън Фюри, прави милиони всеки път, когато се бие. Предполага се, прибра 93,5 милиона евро за боксовото шоу с Усик. Въпреки че загуби, Фюри прибра два пъти повече от украинеца. А има и реванш. Така че със сигурност боксовият гигант може да си позволи още една луксозна кола в своята колекция. Макар че Тайсън знае отлично цената на всеки паунд.


 Фюри


35-годишният майтапчия (всъщност, не е ром, а така казват на всички, които живеят по каравани) толкова много обича Rolls Royce Phantoms, че си купи два от тях. С цена от 384 000 паунда (448 хиляди евро) всеки те със сигурност са най-скъпите коли в гаража му. 

Фюри също е сниман в няколко Ferrari-та, като най-ценното от групата се продава за около 200 000 евро. Porsche Taycan на краля в тежка категория е малко по-евтин – 163 000 евр. Разбира се, той има и Range Rover. Това е колата, предпочитана от британските знаменитости, но Фюри искаше да се открои от тълпата, затова боядиса своята в камуфлажни цветове.


 Фюри


В съответствие със своята шантава личност, боксьорът притежава няколко други коли, които не бихте очаквали да видите в близост до Rolls Royce, Ferrari или Porsche.

По-рано Фюри похвали своя VW Passat за 23 700 евро като „най-добрата кола на пътя“, въпреки факта, че немската машина е почти на две десетилетия. Малко странно, но гигантът притежава Mini Cooper, в който едва се побира. И камион Bedford TR193 -  в случай че някой от автопарка му трябва да бъде закаран на механик.
 
 
Фюри


Страстта на Фюри към колите започва много преди да му бъде позволено да шофира. Боксовата легенда наскоро разкри, че е купил първата си на 10-годишна възраст и е работил като търговец на автомобили, преди да намери успеха на ринга. „Преди да се боксирам, бях търговец на коли“, каза той.

„Докато се боксирах, се занимавах с коли. Това ми е е хоби. Обичам сделката, независимо дали е за 10 пенса, 10 бона или 10 милиона, каквото и да е. Обичам да имам сделка“, разказва той.
 
 
Фюри


„Първата ми кола беше Fiat Fiorino от 1997 г. Платих £360 за него. Това беше първата ми кола, в която се возих. Но всъщност купих първата си кола, когато бях на 10. Беше Renault Clio и го купих от комшия три врати надолу и го продадох с печалба. Купих го за £60 и го продадох за £110 в същия ден. И така, цял живот съм купувал и продавал”.

Фюри използва автомобили, за да научи децата си на стойността на парите. Той добави: „Друг урок, който обичам да давам е, че през лятото винаги мием колите, може би през ден. Питам децата защо го правим и малкото ми момче казва: „Ние ги чистим, защото нещата се печелят трудно, татко, и трябва да си гледаме нещата, нали?“ И аз казвам „Да, така е, браво, сине“.
 
 
Тайсън Фюри


Когато му дойде времето, Фюри ще насърчава децата си да излязат и да спечелят парите, за да купят първите си коли, вместо да им вземе каквото искат. „Искам да изкарат свои пари, да правят свои неща и да бъдат хората, които са“, обясни Фюри. „Не вярвам, че просто трябва да дадете всичките си пари на децата си, това ще ги направи слаби, разглезени и безполезни. 
 
 

Фюри


„Накрая ще стигнат до 35 и никога не са направили нищо за себе си, освен да харчат парите на баща си. Ще бъдат на средна възраст, гледайки се в огледалото и ще бъдат разочаровани. Ако купя на сина Lamborghini, веднага щом издържи изпита, той вероятно ще се самоубие в него. А и не би го оценил. Ако работи упорито и си вземе Corsa от 2004 г., той ще бъде навън и ще я мие всеки ден.  Ще се гордея с него, защото той сам го е направил“, сподели Циганският крал.
 
 

0 от 500