IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Тайсън Фюри размени Ferrari F12 за Porsche Taycan

Циганският крал продължава да демонстрира изненадващи „автомобилни“ решения

Много от богатите спортисти са известни със страстта си към луксозните и скъпи коли, но световният шампион по бокс Тайсън Фюри не е сред тях. Известният като „Циганския крал“ британецът обича автомобилите, но никога не харчи твърде много пари за тях.


Тайсън Фюри


Ако си спомняте, в края на 2020 г. Фюри продаде своя Rolls-Royce Cullinan за 325 000 евро и си купи 14-годишен VW Passat за... 550 евро. През 2015 г. боксьорът, чиято страст са именно колите на Rools-Royce направи същото, като се раздели със своя Phantom и го замени с 15-годишна S-Class. Оправданието и в двата случая беше, че „скъпите предмети го изнервяли и предизвикали депресия“.

Само преди дни Фюри победи Дилиън Уайт, като получи чек за 32,9 млн щатски долара. С подобно сума британецът може да си позволи всяка кола на планетата, още повече, че цялото състояние на боксьора се оценява на 88 млн долара. Затова и покупката на нов автомобил изглеждаше напълно логична, но шампионът отново изненада с нестандартния си подход.


Тайсън Фюри


Фюри и съпругата му Парис бяха забелязани в салон за продажба на луксозни коли в Лондон, откъдето малко по-късно си тръгнаха с ново Porsche Taycan. Уловката в случая е, че Циганския крал пристигна в автокъщата със своето Ferrari F12, което струва 250 000 британски лири. То беше разменено за нов Taycan, чиято цена е 140 000 лири, така че шампионът ще получи и пари от сделката.

Въпреки, че избягва да парадира с подобни покупки, от снимките, публикувани във вестник The Sun, става ясно, че той е доволен от новата си придобивка. А постъпката му е свидетелство за здрав разум – купувате си нова кола, която ще ви върши по-добра работа, и се разделяте със старата. Това спестява не само пари, но и други проблеми.

Снимка: Autoevolution

0 от 500
  • #12
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Да замениш F12 за Тайкан е определено проява на много лош вкус.
  • #11
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Скъпите ми съфорумци пак неподготвени, точно индийска постъпка- да се сдобиеш с 15-годишна S-класа си е мечта и цел точно на столипинците от Максуда.
  • #10
    5 rate up comment 2 rate down comment
    До 4 ( преди 2 години )
    Хубаво е да пообиколиш света, преди да пишеш глупости. *** и виж джипситата във Франция, Англия, Германия, САЩ. Те всички са бели, нашите са ***. Все едно да гледаш китаец и да кажеш че е арабин. Джипси не е етнос а начин на живот.
  • #9
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Смешки ( преди 2 години )
    Кон за кокошка, това е положението! А, че прев ъзхожда Ферарито и нямало да влиза в сервиз тоя немски глокник, може само "познавач" да изръси подобен "интелектуален бисер"!
  • #8
    6 rate up comment 8 rate down comment
    TSLA ( преди 2 години )
    Не изглежда да е от индийско племе, дошло от района на Пенджаб. А тайкана е Turbo S, btw. Чудесна, динамична колица. Във всички легални сценарии превъзхожда това F12 + бонус: става за ежедневна, а сервиз няма и да помирише.
  • #7
    6 rate up comment 4 rate down comment
    notangel ( преди 2 години )
    Римлянска му работа, да си вземе една каруца (поне с лети джанти) с кон и толкоз...
  • #6
    21 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Какъвто ще да е важното е че не е въздухар и комплексар. Само си представете някой българин с толкова пари какви коли щеше да кара и каква надувалка щеше да е. Не всички, но едно 90%. Виждаме ги всеки ден скъпарските возила в София. еми такива коли само в Монако можеш да видиш толкова много. Обиколил съм много държави и просто няма такъв феномен, като у нас. Най-бедната държава в Европа с най-скъпите коли. Това, ако не е комплексарщина здраве му кажи! Фюри е пич и не колата показва какъв е.
  • #5
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Sameman ( преди 2 години )
    #4 е прав и е точно така, просто не са такива аборигени - изоставени от държавата. Отделно е имало период в Англия а и в Европа, в който са масово изтребвани и съответно претопени.Колкото до темата от статията, не всички издигат в култ автомобилите си. В България това се случва от немотия и съответно ниско самочувствие. В цивилизованите страни не се обръща толкова голямо внимание на подобен фактор.Важното е да ти върши работа основно. А и Фюри няма нужда да се доказва на света.
  • #4
    7 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    До 3 Нещо, което не разбираш не го коментирай, че се излагаш! Тази народност я има по целият свят, а не само в държавите за които казваш. Разликата е тази, че на запад са малко окулторени и доста примесени с месните хора и заради това никога не можеш да кажеш, че са джипси, ако те не ти кажат, че са такива. Познавам немски и австрийски джипсита. Светли, руси и синеоки. Когато ми казаха какви са мислех, че се майтапят. Да, ама не се майтапеха.
  • #3
    8 rate up comment 2 rate down comment
    До 1 ( преди 2 години )
    Това което в България наричаме джипси, се използва за етнос който населява Бългърия,Сърбия,Унгария и Румъния. в останалия свят джипси си е бял европеец, които живее чаргарски живот, постоянно в движение. Фюри няма нищо общо с нашите роми, които са с индийска жилка. Той е точно толкова европеиден, колкото и ние. Просто у нас тъй като ромите са живеели като джипси, катуна постоянно в движение и са им лепнали това прозвище, но всъщност са си индийци.