IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen Golf постави световен рекорд по икономичност

Дизеловата версия на модела влезе в Книгата на Гинес с разход 2,9 л/100 км

Volkswagen Golf постави световен рекорд по икономичност

Хечбекът Volkswagen Golf, оборудван с дизелов двигател и 6-степенна механична скоростна кутия, подобри рекорд на Гинес за най-нисък разход на гориво. Той бе отличен в категорията „Най-икономичен нехибриден автомобил, преминал 48 щата на САЩ”.
Volkswagen Golf постави световен рекорд по икономичност
Зад океана моделът се предлага само с един дизел – 2,0-литров с мощност 150 к.с. С този агрегат VW Golf успя да премине 13 250 км за 16 дни, изразходвайки общо 384 л. гориво. Отчетеният среден разход бе 2,9 л/100 км, като общо за зареждане на автомобила неговите водачи са похарчили 294 долара.

Машината е била управлявана от журналиста Уейн Гердес, специалист по икономия на гориво и основател на сайта Clean MPG, на който той дава съвети на шофьорите за постигане на нисък разход. С него е пътувал инженерът Боб Уингър. Именно Гердес през 2013 г. постави предишния рекорд, като тогава преминава 48 щата с дизелов VW Passat при среден разход 3,0 л/100 км.
Volkswagen Golf постави световен рекорд по икономичност
В Книгата на Гинес има номинация за всички автомобили, в това число и хибридните, като в нея рекордьор е Honda Insight. През 2013 г. хибридният хечбек също премина през територията на 48 щата, като постигна разход от 3,16 л/100 км.

Само преди дни в Европа комби Honda Civic с 1,6-литров дизел премина 13 498 км. през територията на 24 държави от ЕС, като постигна среден разход от 2,82 л/100 км. Това постижение също бе записано в Книгата на рекордите Гинес.

Снимки: Volkswagen

Тагове: volkswagen golf
0 от 500
  • #19
    8 rate up comment 6 rate down comment
    Сашко Апашко ( преди 8 години )
    Хондата е карана с нормална скорост! Просто хората са минали през сервиз, за да им сменят пиропатрона на еърбега!
  • #18
    17 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Средния разход на Гоуф с този двигател в spritmonitor е 5,91/100, а най-ниският отчетен е 4,28/100.Така, че между рекорда и реалността има доста голяма разлика!
  • #17
    9 rate up comment 10 rate down comment
    Естет ( преди 8 години )
    Голф е най-добрият хетчбек на планетата! Доказано - дори и в Япония!Съмнявам се някой да тръгни да избира автомобил, защото единия харчил с литър повече от другия!
  • #16
    9 rate up comment 7 rate down comment
    до: fan. ( преди 8 години )
    Никъде не пише по колко часа на ден е карано с хондата. Не лъжи! Не лъжи и за това по колко часа са карали! Виждам, е си усвоил методите на германците и пущаш партенки, но има хора, които помнят вчера какво са чели.
  • #15
    11 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Няма НЕхибриден автомобил, който РЕАЛНО да харчи 3 или по-малко на 100 км. Тези рекорди нямат нищо общо с действителността и реалното каране на един автомобил. При поставянето на рекордите се задава предварителен маршрут най-благоприятен, кара се в отлично за целта време около 20 гр., следи се пътната обстановка със сателит и се казва, ако има задръстване, трафик или произшествие на пътя и се задава алтернативен маршрут, специални гуми, махане на всичко излишно и резервната гума дори и т.н.
  • #14
    4 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Трябва много внимателно да се чете как е поставен рекорда! Не случайно е написано:Най-икономичен нехибриден автомобил, преминал 48 щата на САЩ.Утре някой може да постави рекорд за преминаване пре 47 щата или по-малко или повече, което според мен е глупаво!!!САЩ имат 50 щата. Ами да минат през всичките щати тогава! Защо само през 48!? Или може би тези са най-удобните за рекорда!
  • #13
    10 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Ако един нехибриден автомобил харчи по 3-3 литра на сто, какъв е смисъла въобще от хибриди?
  • #12
    7 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Голямо унижение за Хонда! Голф-а я утрепва без дори да ехибрид. Респект, Фолксваген!
  • #11
    6 rate up comment 6 rate down comment
    до: Браво ( преди 8 години )
    Питай гейДупетатите от гейПарламента на Гейропа да ти кажат!Те ги определят тези социалистически правила да скубят гражданите на Гейропа.То само горивата да бяха с мед да ги намажеш!Коли,техника,електроника,дрехи,храни и каквото се сетиш от САЩ са по-евтини.Понякога разликата е в пъти.Товарят ни с данъци, акцизи, такси и какво ли не и живеем,като роби.Около половин година работим за държавата и за осигуровките.Дори през средновековието не е имало такова нещо.Тогава е имало десятък,т.е. 10% данък
  • #10
    7 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Prius 35.4 km/litre (83.3 mpg) - setting the new world record for the Most fuel-efficient hybrid carТ.е. рекорда на Prius е 2,8/100. Не зная кой какво инфо ползва, но явно всеки си поставя там някакви рекорди на определен континент например, държава, време, цвят на колата и каквото му скимне. Между другото в нета има видеота, как Prius харчи дори и по-малко от 2,8/100. Според мен трябва да се направи някаква официална световна организация, която да тества колите по един и същи начин.