IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen Golf постави световен рекорд по икономичност

Дизеловата версия на модела влезе в Книгата на Гинес с разход 2,9 л/100 км

Volkswagen Golf постави световен рекорд по икономичност

Хечбекът Volkswagen Golf, оборудван с дизелов двигател и 6-степенна механична скоростна кутия, подобри рекорд на Гинес за най-нисък разход на гориво. Той бе отличен в категорията „Най-икономичен нехибриден автомобил, преминал 48 щата на САЩ”.
Volkswagen Golf постави световен рекорд по икономичност
Зад океана моделът се предлага само с един дизел – 2,0-литров с мощност 150 к.с. С този агрегат VW Golf успя да премине 13 250 км за 16 дни, изразходвайки общо 384 л. гориво. Отчетеният среден разход бе 2,9 л/100 км, като общо за зареждане на автомобила неговите водачи са похарчили 294 долара.

Машината е била управлявана от журналиста Уейн Гердес, специалист по икономия на гориво и основател на сайта Clean MPG, на който той дава съвети на шофьорите за постигане на нисък разход. С него е пътувал инженерът Боб Уингър. Именно Гердес през 2013 г. постави предишния рекорд, като тогава преминава 48 щата с дизелов VW Passat при среден разход 3,0 л/100 км.
Volkswagen Golf постави световен рекорд по икономичност
В Книгата на Гинес има номинация за всички автомобили, в това число и хибридните, като в нея рекордьор е Honda Insight. През 2013 г. хибридният хечбек също премина през територията на 48 щата, като постигна разход от 3,16 л/100 км.

Само преди дни в Европа комби Honda Civic с 1,6-литров дизел премина 13 498 км. през територията на 24 държави от ЕС, като постигна среден разход от 2,82 л/100 км. Това постижение също бе записано в Книгата на рекордите Гинес.

Снимки: Volkswagen

Тагове: volkswagen golf
0 от 500
  • #79
    2 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 8 години )
    Много просто селектвам Аурис плъг ин хибрид бензин, след 2010г и си излизат 70 броя със среден 5,42/100При Голф след 2010та 1,6 105 и 110 кс дизел, 1252 броя със среден - 5,34/100Така добре ли е? Или да ти обясня по подробно? Странно излиза нали? Това отговаря ли ти на въпроса къде са по-икономичните дизелови от прехваления хибриден? Case solved!!!
  • #78
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Можеш и за Кади да разкажеш как на 130 000 км си с оригиналните накладки, които ще издържат поне още толкова и как едва ли не връща горивото в резервоара. Абе направо, като си купиш бричка от ВАГ и няма начин да не забогатееш... :)))
  • #77
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Къде гледаш бе кавал. Я пак хубаво гледай! Среден разход на Аурис е 5.22/100, а на Гоуф дизел е 6.09/100.Евтините ти манипулацийки нещо не минават. Пробвай с нещо друго да излъжеш! Разкажи пак как сте пътували с Приус, който е имал разход 11-12/100. Разкажи и за Гоуфа, който дишал нафтата и как с 4 и много багаж на магиатралата със 160 ви давал 4.4/100 разход. Можеш и нещо ново и по-интересно да измислиш! Оправи ни моля те неделния ден! Искам да се посмея от сърце с теб! :)))
  • #76
    3 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 8 години )
    Отварям spritmonitor и гледам:Toyota Auris Hybrid - среден 5.42/100Golf - среден 5.40/100И са кво?
  • #75
    4 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 8 години )
    Не знам защо сравнявате Голф 6 140кс с новия такъв! Разликата е огромна в разхода им. Реално под 3/100 ще го докарат само "специалист по икономия на гориво". Роднина има нов Голф, но с малкия мотор и неговия разход е малко над 5/100 смесено, като извънградско е малко под 4/100. Аз с Б6 правя под 5/100 при спокойно каране, вие трудно го постигате с Голф!
  • #74
    5 rate up comment 5 rate down comment
    до Анонимен ( преди 8 години )
    Королите не се купуват в Европа, защото са турски! Турците никога не са произвеждали и няма да произведат нищо качествено, защото са турци - генетично увредени *** маймуни!Иначе японските Короли сигурно са читави!Всъщност ако някога бих си купил японски автомобил, бих си купил Мазда! Хората произвеждат само в Япония и държат на качеството!
  • #73
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Реалист до Субарист ( преди 8 години )
    Може би очаквах прекалена интелигентност от теб...Да си чувал за автомобили на склад?В който и дилър да отидеш, навсякъде ще ти свалят от цената на наличните автомобили, но разбира се в нормални граници!Както от Порше Изток ще ти свалят цената от 31 хиляди на 29 или 28 хиляди, така и от Тойота ще ти свалят цената с 2-3 хиляди лева!Но няма как да ме убедиш, че ТМ Ауто ще ти продадат Auris Sky, който струва почти 37 хиляди за 28 хиляди лева! По тази логика Terra-та трябва да струва 20 бона!
  • #72
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    ***, вземи си провери първо инфото за БВП, за да не стане, както с икономичните немски дизели, които били по-икономични от японските хибриди, но изведнъж млъкна по въпроса, когато за пореден път ти го сложиха целия заедно с макарите. Вече имам усещането, че ти доставя удоволствие да ти го слагат. БВП ***, ако не знаеш не е единствен показател за силата на икономиката. Как ли ще знаеш, като си ***. Няма начин. Най-силните икономики в света са САЩ, Китай и Япония. Нещо да кажеш по въпроса
  • #71
    1 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    А за вкуса ти (сравнявайки Аурис със Голф) ще си замълча - всеки има право да няма вкус. Но от твоето интелектуално ниво не може да се очаква изтънчен вкус - това е преимущество на интелигентните хора.
  • #70
    6 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Анонимен - страхотно обобщение направи типично неграмотно и по български - Европейците били бедни и глупави Затова ли в първите 10 страни по брутен продукт на глава от населението 4 са европейски (ако не можеш да четеш други 4 са арабски).САЩ са на чак на 10то място а любимата ви япония е 28ма след почти всички нормални европейски страни.Повтаряте си тука едни опорни точки и туй то.Като не знаеш вземи та прочети малко ако нямаш възможност да пътуваш.