IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota Auris

8.5
Закупена: 2015 г., Пробег: 1500 км.
Приложимост в ежедневието
9
Надеждност
10
Оборудване
8
Пространство
8
Цена/Качество
10
Качество на материалите
7
Разход на гориво
9
Удоволствие от шофирането
7

Какво не ти харесва

  • Пластмасите по таблото
  • Няма лети джанти
Toyota Auris От: vlado89 02.03.2015 9982 прочитания 57 коментара
Начин на ползване:
Смесено
На кое качество на автомобила най-много държиш:
Надежност
Начин на каране:
С две ръце на волана
Допълнителни бележки
Закупих колата само преди 2 седмици и съм изминал малко над 1000 км досега. Прави ми впечатление доста комфортната возия, няма никакви паразитни шумове от таблото или окачването. Двигателят е 1.4 Д4Д 90кс., а аутомедия е добре да си обновят сайта понеже не поддържа тест драйв за този модел а само за по стария. Има система Старт/стоп която работи много добре и не се усеща при градско каране, икономията на гориво засега е точно 4/100 при смесено каране 50/50. Извънградсо по компютър стигам разход 3.6,7 при скорост 120 км/ч. Купето е много добре обезшумено и се пътува спокойно, задните седалки падат 60/40 и пода на багажника става напълно гладък. Дългите светлини са много добри но от късите има още малко да се желае. Интериора е интересен и ако малко подобрят качеството на пластмасите ще бъде много добре иначе всичко на усет е много солидно. Има предостатъчно пространство за носене на всекидневни дреболии из колата. Двигателят не е от най-мощните но при моя стил на каране е повече от достатъчен. С колата получих 5 години Пълна гаранция и пътна помощ. Обслужване стандарт ми казаха в дилъра на всеки 10 000 мили струва 89 паунда. Колата е с емисии под 100г/км което значи за мен че съм освободен от данък(Голям +) и застрахователната група също е много ниска за класа си. Като цяло мисля че ще остана много доволен от автомобила който е 2рият от марката Тойота моя собственост и се надявам да ми служи вярно следващите 5 години.
Снимки
Toyota Auris Toyota Auris Toyota Auris Toyota Auris
0 от 500
  • #5
    18 rate up comment 0 rate down comment
    Vladimir ( преди 9 години )
    Друга препоръка към тойота мога да им дам да направят таблото малко по ниско и леко полегато и ще буде много удобно. Колата им много добра остатъчна стойност от нова което е голям плюс при продажба и много ниски експлотационни разходи. Мисля че най-добрата кола с остатъчна стойност в УК тази година е Шкода Октавия която беше вторият ми вариянт да закупя но се отказах заради прословутата надежност на ВАГ последните години.
  • #4
    10 rate up comment 6 rate down comment
    Vladimir ( преди 9 години )
    Колега отсъпката е добра а и това е базовата версия което означава всички най-нужни екстри на добра цена, зза мен цената е 1вото нешо от зна4ение за автомобила. За седалките на мен са ми удобни но единствено не ми харесва облегалката за глава която малко свтърчи напред и не ми е комфортно да си сложа главата удобно назад, друго което каза е за копчетата и часовника наистина са много остарели като дизайн особено авариините и копчетата по ЦДто. Ел часовника освен че е смешен ами и трудно се вижда.
  • #3
    17 rate up comment 0 rate down comment
    nikito_blend ( преди 9 години )
    Честито и от мен, добър избор.
  • #2
    12 rate up comment 0 rate down comment
    Automotive ( преди 9 години )
    За спокойното пътуване също съм съгласен с казаното от теб. Предходният модел се справяше не по-зле. Старт-стоп системите стават все по-добри. Не съм сигурен Auris-a такава на Bosch или Denso ползва, ама и двата варианта са екстра. Като за Великобритания е подходяща кола.
  • #1
    9 rate up comment 10 rate down comment
    Automotive ( преди 9 години )
    Първо да ти е честита колата и се наадявам, че си я взел със солидна отстъпка, предвид това, че е версията преди фейс лифт-а. За мен основните недостатъци на тая кола са свързани с интериора - неудобни седалки, редица копчета и превключватели са с дизайн отпреди 20 години и най-шокиращото ми е електронният часовник на таблото, който Toyota май си ползват от средата на 80-те. И както ти си написал, твърди пластмаси.