IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota Auris

8.5
Закупена: 2015 г., Пробег: 1500 км.
Приложимост в ежедневието
9
Надеждност
10
Оборудване
8
Пространство
8
Цена/Качество
10
Качество на материалите
7
Разход на гориво
9
Удоволствие от шофирането
7

Какво не ти харесва

  • Пластмасите по таблото
  • Няма лети джанти
Toyota Auris От: vlado89 02.03.2015 9982 прочитания 57 коментара
Начин на ползване:
Смесено
На кое качество на автомобила най-много държиш:
Надежност
Начин на каране:
С две ръце на волана
Допълнителни бележки
Закупих колата само преди 2 седмици и съм изминал малко над 1000 км досега. Прави ми впечатление доста комфортната возия, няма никакви паразитни шумове от таблото или окачването. Двигателят е 1.4 Д4Д 90кс., а аутомедия е добре да си обновят сайта понеже не поддържа тест драйв за този модел а само за по стария. Има система Старт/стоп която работи много добре и не се усеща при градско каране, икономията на гориво засега е точно 4/100 при смесено каране 50/50. Извънградсо по компютър стигам разход 3.6,7 при скорост 120 км/ч. Купето е много добре обезшумено и се пътува спокойно, задните седалки падат 60/40 и пода на багажника става напълно гладък. Дългите светлини са много добри но от късите има още малко да се желае. Интериора е интересен и ако малко подобрят качеството на пластмасите ще бъде много добре иначе всичко на усет е много солидно. Има предостатъчно пространство за носене на всекидневни дреболии из колата. Двигателят не е от най-мощните но при моя стил на каране е повече от достатъчен. С колата получих 5 години Пълна гаранция и пътна помощ. Обслужване стандарт ми казаха в дилъра на всеки 10 000 мили струва 89 паунда. Колата е с емисии под 100г/км което значи за мен че съм освободен от данък(Голям +) и застрахователната група също е много ниска за класа си. Като цяло мисля че ще остана много доволен от автомобила който е 2рият от марката Тойота моя собственост и се надявам да ми служи вярно следващите 5 години.
Снимки
Toyota Auris Toyota Auris Toyota Auris Toyota Auris
0 от 500
  • #15
    13 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Неудобни седалки??? Абе що за психопати пишат по тия форуми? Абсолютно удобни са седалките в Аурис,колата е перфектно обезшумена и като седнеш да караш се усеща като един клас отгоре,безшумна и комфортна.
  • #14
    13 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Аутомотив, ти наистина не сис е качвал в този Аурис! Твърди пластмаси по таблото НЯМА! Твърди пластмаси има точно там,където има при ВСИЧКИ други коли - долу около скоростния лост! Няма кола,която там да е с меки пластмаси в тези класове. Тука си говорите като абсолютни кибици. Точно пластмасите при Аурис са качествени,копчетата модерни и ел.часовника. Как е възможно да има хора,които смятат старомодния часовник със стрелки за модерен? Не,не е модерен.
  • #13
    11 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Ел.часовника бил смешен?? Ти да не си ретро-маниак. Сигурно искаш старомоден часовник със стрелки? Точно ел.часовника е супер и модерен.А Облегалката за главата може да се мести и на я настроиш да седи по-назад.
  • #12
    11 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Automotive,моля те не сравнявай евтините пластмаси и пенсионески интериор на Октавия с Тойота Аурис,която има сред най-качествените интериори особено в този клас. Октавия е трагедия като качество на пластмасите и дизайн. Аурис мога да го сравнявам с Пежо 308,Голф7 или Фокус, и е сред най-качествения интериор и материали, тук включвам на неговото ниво Мазда 3 и Хюндай I30,които също предлагат много качествени интериори.
  • #11
    15 rate up comment 19 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    В българия предпочитали гъзарски стари коли .. Ми много ясно бе пичове.Едно е да джиткаш с ягуар,мерцедес,кадилак или някоя червена алфа с големите бели джанти тия оригиналните и или нещо подобно.Друго е да си с некъф безличен японски сив бял или черен мъничък леген.Ако да харчи 3 на 100.Нали си кешил 50 бона за него?И в америка да отида пак ще си купя някоя стара ама готина кола дето искам да я имам а не неква еднодневка на промоция за същите пари.Един го кефи бира друг пие отлежало вино.Ама ха
  • #10
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Vladimir ( преди 9 години )
    Извинявам се за маймуницата но тоя кирилизатор ме прати в 1ви клас
  • #9
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Vladimir ( преди 9 години )
    Ретро наченките в интериора на фейслифта наистина стоят много добре и изглежда страхотно, макар да не сум го виждал на живо а само на видео. Мотора 1.4 е малко муден на светофарите но като цяло е добре а на магистралата си варви много пролично, зависи човек как е свикнал за мен е напълно достатъчен а и икономията на гориво коята ти дава е голям плюс. Може би ако пуснат мотор с около 105-110 коня ще е оптималното рещение динамика-разход но ще се вдигнат емисиите така.
  • #8
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Man ( преди 9 години )
    Честита придобивка. Ауриса как е по отношение на моторизацията? Щото съм карал Ярис с този мотор и количката е динамична, но при по тежкия му събрат как е? На мен ретро наченките първо ме дразнеха, сега ми харесват, така че е въпрос на вкус.
  • #7
    24 rate up comment 9 rate down comment
    Automotive ( преди 9 години )
    Octavia-та най-вероятно щеше да ти излезе по-скъпа, защото надали щяха да ти дадат много отстъпка. Иначе тя има доста по-приятен интериор, но на теб очевидно са ти други приоритетите. За България не се надявай някой скоро да стимулира пазара. Също така тук предпочитат "гъзарски" коли на по 250000км, отколкото нещо по-ново и по-според възможностите им. И това надали ще се промени скоро :)
  • #6
    15 rate up comment 1 rate down comment
    Vladimir ( преди 9 години )
    Според мен условията за покупка и употреба на автомобил в УК са доста по улеснени и приятелски настроени към купувача спрямо в нашата родина , икренно се надявам там също да въведът подобни достъпни услуги и да стимулират пазарът на нови автомобили, което ще срине цената на старите морги и ще ги направи изключително по достъпни за потребителя отколкото сега. Надявам се и хората все повече да оценятват качествата и нуждата от автомобил който не ти празни кесията а ти коства минимални разходи.