IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota Auris

8.5
Закупена: 2015 г., Пробег: 1500 км.
Приложимост в ежедневието
9
Надеждност
10
Оборудване
8
Пространство
8
Цена/Качество
10
Качество на материалите
7
Разход на гориво
9
Удоволствие от шофирането
7

Какво не ти харесва

  • Пластмасите по таблото
  • Няма лети джанти
Toyota Auris От: vlado89 02.03.2015 9982 прочитания 57 коментара
Начин на ползване:
Смесено
На кое качество на автомобила най-много държиш:
Надежност
Начин на каране:
С две ръце на волана
Допълнителни бележки
Закупих колата само преди 2 седмици и съм изминал малко над 1000 км досега. Прави ми впечатление доста комфортната возия, няма никакви паразитни шумове от таблото или окачването. Двигателят е 1.4 Д4Д 90кс., а аутомедия е добре да си обновят сайта понеже не поддържа тест драйв за този модел а само за по стария. Има система Старт/стоп която работи много добре и не се усеща при градско каране, икономията на гориво засега е точно 4/100 при смесено каране 50/50. Извънградсо по компютър стигам разход 3.6,7 при скорост 120 км/ч. Купето е много добре обезшумено и се пътува спокойно, задните седалки падат 60/40 и пода на багажника става напълно гладък. Дългите светлини са много добри но от късите има още малко да се желае. Интериора е интересен и ако малко подобрят качеството на пластмасите ще бъде много добре иначе всичко на усет е много солидно. Има предостатъчно пространство за носене на всекидневни дреболии из колата. Двигателят не е от най-мощните но при моя стил на каране е повече от достатъчен. С колата получих 5 години Пълна гаранция и пътна помощ. Обслужване стандарт ми казаха в дилъра на всеки 10 000 мили струва 89 паунда. Колата е с емисии под 100г/км което значи за мен че съм освободен от данък(Голям +) и застрахователната група също е много ниска за класа си. Като цяло мисля че ще остана много доволен от автомобила който е 2рият от марката Тойота моя собственост и се надявам да ми служи вярно следващите 5 години.
Снимки
Toyota Auris Toyota Auris Toyota Auris Toyota Auris
0 от 500
  • #35
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Automotive,пак съм аз,пишещ за разните "психопати"! Държиш се точно като инфантилен човек.Цитираш ми някакви неща от някой си,който бил на същото като твоето мнение за ел.часовника! Ама това не е аргумент,нито този ,когото цитираш е институция,нито ти. Ваши личмни вкусове не ви правят капацитети ,нито модни експерти.Аурис се е конструирал от инженери и дизайнери от най-високо ниво, ти ли точно се намери да се присмиваш на дизайнерски решения!
  • #34
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    "Апропо" дори в Luna оборудване няма лети джанти, поне в България. Това според мен не е нормално. Дори Great Wall за 15к има лети джанти. Това отдавна трябваше да е стандарт, но все още производителите взимат пари с тези маркетингови трикчета и "нива" на оборудване.
  • #33
    9 rate up comment 4 rate down comment
    doc ( преди 8 години )
    Апропо,като гледам Ауриса е най-ниско ниво на оборудване-тера, неразбирам какви лети джанти искате?
  • #32
    14 rate up comment 9 rate down comment
    doc ( преди 8 години )
    Колата е супер!Който не е сядал в Тойота да не се изказва неподготвен!Не сте ли мислили за хибридна версия?
  • #31
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Хепи съм вече да. Малко прекалих аз със заяждането за този часовник...Надявам Владимир да няма проблеми както с Мегана от долното ревю. Японките имат недостатъци, но съотношението им цена/качество е добро и повечето от тях са корави машинки. Жалко, че и в БГ няма определяне на данъка на база вредни емисии или някакъв друг съвременен метод, а не под 100 и над 100 к.с. да има огромна разлика
  • #30
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Automotive ( преди 8 години )
    Не е дребнаво, просто забелязвам детайлите - да кажем професионална деформация (автомобилен инженер съм). В първите си коментари нахвърлих 5-6 впечатления от колата и изобщо не съм наблягал на часовника. Просто след това ме "захапахте" за него и го подхванахме сякаш е най-важното в колата. Но ако ще те зарадва, ок - дребнав съм, хейтър съм, смешен съм, не разбирам нищо от коли, *** съм, *** съм. Happy now? :)
  • #29
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    А ти осъзнаваш ли колко дребнаво разглеждаш колата. Ако се говори за возия, удобство, разход...да, ама да се хващаш за 1 детайл от интериора и да го обсъждаме... Разглеждан отделно часовника е скапан отвсякъде, но като цяло се всипсва не толкова лошо в цялата идея на интериора http://***.***-meth.co.za/wp-content/gallery/2013-toyota-auris/2013-toyota-auris_13.jpg
  • #28
    5 rate up comment 8 rate down comment
    Automotive ( преди 8 години )
    Даже сега отворих сайта където се вижда ясно снимката и текстът под нея гласи: "More obviously, the digital clock on the dashboard appears to have been sourced from a pound shop." За който не разбира английски това се превежда като "Повече от очевидно часовникът на таблото е взет от магазин за левче". Явно и други хора, които се занимават с коли са на същото мнение като мен. И колите, които аз карам нямат никаква връзка с коментарите ми под този тест.
  • #27
    4 rate up comment 8 rate down comment
    Automotive ( преди 8 години )
    Мисля, че имаш проблем с осмислянето на прочетен текст и не ми разбираш коментарите. Написах, че конкретно часовникът, който е сложен в този Auris е старомоден, не защото е електоронен, а конкретно този. Разбираш ли? Усещам, че не си влизал в колата, но виж "toyota auris dash clock" в Google Images и ми кажи с ръка на сърцето, че това не е супер old-school...
  • #26
    4 rate up comment 1 rate down comment
    до Automotive ( преди 8 години )
    Не бе мен, просто ставаш смешен с аргументите си за Тойотата при положение, че ти караш Мини. Много ме кефи прочита ти на нещата: дигитален часовник е "старомоден" а Минито е "ретро" :D Нито ме вълнува тойотата, нито твоето мини ама се дразня на такива коментари и за това се включих. В случая хейтъра си ти, не можеш ли да го осъзнаеш )