IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota Auris

8.5
Закупена: 2015 г., Пробег: 1500 км.
Приложимост в ежедневието
9
Надеждност
10
Оборудване
8
Пространство
8
Цена/Качество
10
Качество на материалите
7
Разход на гориво
9
Удоволствие от шофирането
7

Какво не ти харесва

  • Пластмасите по таблото
  • Няма лети джанти
Toyota Auris От: vlado89 02.03.2015 9982 прочитания 57 коментара
Начин на ползване:
Смесено
На кое качество на автомобила най-много държиш:
Надежност
Начин на каране:
С две ръце на волана
Допълнителни бележки
Закупих колата само преди 2 седмици и съм изминал малко над 1000 км досега. Прави ми впечатление доста комфортната возия, няма никакви паразитни шумове от таблото или окачването. Двигателят е 1.4 Д4Д 90кс., а аутомедия е добре да си обновят сайта понеже не поддържа тест драйв за този модел а само за по стария. Има система Старт/стоп която работи много добре и не се усеща при градско каране, икономията на гориво засега е точно 4/100 при смесено каране 50/50. Извънградсо по компютър стигам разход 3.6,7 при скорост 120 км/ч. Купето е много добре обезшумено и се пътува спокойно, задните седалки падат 60/40 и пода на багажника става напълно гладък. Дългите светлини са много добри но от късите има още малко да се желае. Интериора е интересен и ако малко подобрят качеството на пластмасите ще бъде много добре иначе всичко на усет е много солидно. Има предостатъчно пространство за носене на всекидневни дреболии из колата. Двигателят не е от най-мощните но при моя стил на каране е повече от достатъчен. С колата получих 5 години Пълна гаранция и пътна помощ. Обслужване стандарт ми казаха в дилъра на всеки 10 000 мили струва 89 паунда. Колата е с емисии под 100г/км което значи за мен че съм освободен от данък(Голям +) и застрахователната група също е много ниска за класа си. Като цяло мисля че ще остана много доволен от автомобила който е 2рият от марката Тойота моя собственост и се надявам да ми служи вярно следващите 5 години.
Снимки
Toyota Auris Toyota Auris Toyota Auris Toyota Auris
0 от 500
  • #25
    3 rate up comment 8 rate down comment
    Automotive ( преди 9 години )
    @до AutomotiveАко не виждаш разлика между "старомоден" и "ретро", проблемът си е изцяло твой. Или просто ти се хейти, защото нямаш капацитет за нещо повече?
  • #24
    5 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    имах Аурис, с голям кеф го продадох и сега ми е смешно като чета за комфорта му, за обезшумяването на купето, все неща които на тази кола липсват да не говорим за евтените пластмаси
  • #23
    5 rate up comment 0 rate down comment
    до Automotive ( преди 9 години )
    Ти караш Мини и говориш за старомодност :D Гледай ли си аквариума (километраж) и дизайна на 100 години. Или пък това те кефи? ОК нека те кефи ама защо на Тойотата не те кефи и недостатък?
  • #22
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Automotive ( преди 9 години )
    Мина ми през главата, че може да не е, ама без никове като пишете стават обърквания :)
  • #21
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Постът ми не беше насочен към теб Automotive :)
  • #20
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Automotive ( преди 9 години )
    Съгласен съм за впечатленията. Ако нямаш против точно това правя - споделям лични впечатления. И го правя нормално. Не аз съм човекът пишещ за някакви "психопати". Темата е приключена за мен.
  • #19
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Все пак тук се споделят лични впечатления! Ако на някой просто не съвпадат, не виждам защо трябва да се пише с този тон! Ако някой слиза от Мерцедес, ясно че Ауриса ще му се види дървен...
  • #18
    3 rate up comment 1 rate down comment
    automotive ( преди 9 години )
    Всъщност не съм фен на немските коли. В интерес на истината не съм фен на никои коли, още по-малко разделени по държави. Почитател съм на Volvo, ходя на работа с Mini... никоя от двете маркине е немска.Стремя да давам обективна оценка. За пластмасите и Auris облицовката, която трябва да наподобява алуминии заема прекалено много пространство и е от неприятна пластмаса. И да, колата става, особено спрямо критериите, които авторът сподели, но като всяка една кола си има не малко недостатъци.
  • #17
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Това,че си фен на немските коли изобщо не ме интересува.Въпросът е ,че го прикриваш доста нескопосано,а това рефлектира върху оценките ти върху негерманските автомобили. Аз просто не съм съгласен с теб. Изказване като твърди пластмаси в Аурис е абсурдно и абсолютно клиширано. Според мен ти пишеш арогантно,прикрито зад добър тон. Да бе,Ауриса става с две думи, въпреки че е с неудобни седалки,твърди пластмаси и ретро табло,друго си е Шкода. Иначе Приятно прекарване на празниците и на теб!
  • #16
    4 rate up comment 0 rate down comment
    automotive ( преди 9 години )
    Анонимен, пишеш като човек, който се е качвал/карал в пет коли на кръст. Не ги разбираш нещата,за да пишеш така арогантно. Приятно прекарване на празниците :)