IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla Cybetruck се разпадна... при обикновено теглене

Част от носещата рама на уж работния пикап се оказа от обикновен алуминий

В пълно отрицание на уверенията на Илон Мъск, че Tesla Cybertruck е "надеждна работна машина"", нашумелият електрически пикап буквално се разпадна при опит да изтегли друг автомобил на буксир. Клипчето на YouTube канала WhistlinDiesel, в което Cybertruck и обикновен бензинов Ford F-150 се подлагат на брутално тежки изпитания, стана интернет сензация и направи над 7 милиона гледания само за едно денонощие.
  
     
Tesla Cybertruck, WhistlinDiesel, Тест
  
       
WhistlinDiesel е каналът на влогъра Коди Детуайлър, който се прочу с леко палячовските си "тестове", след които автомобилите рядко оцеляват. Но в конкретния случай Cybertruck се изложи дори не по време на изпитанията, а докато вършеше съвсем обичайната работа за един пикап - да изтегли друг автомобил. Докато се мъчеше да издърпа заседналия F-150, въжето изтръгна цялата задна част на Cybertruck. Детуайлър отначало помисли, че е заминала само бронята, но огледът показа, че цялата рама се е разкъсала. Компонентите, на които е монтирана куката за теглене, видимо са не от високоякостна стомана, а от алуминий.
  
    
Tesla Cybertruck, WhistlinDiesel, Тест
  
        
Възможно е конструкцията на електрическата Tesla да е пострадала вече в някое от предишните изпитания, но все пак такова качество на рамата е притеснително - особено с оглед на уверенията на компанията, че пикапът има теглителна сила до 5000 килограма.

Все пак в някои изпитания Cybertruck се представи по-добре от бензиновия F-150 - например когато Детуайлър прикрепи пластичен експлозив към корпуса. При форда взривът разкъса огромна дупка в ламарината, докато направената от стомана Tesla устоя.
  
    
WhistlinDiesel, Тест, Ford F-150
  
        
Коди Детуайлър обяви, че е направил много опити да се свърже с Tesla и да ги предупреди за някои недостатъци, които е открил в автомобила, но от компанията продължили да го игнорират. "Тук има критични дефекти, които трябва да се оправят", твърди влогърът.
  
     

 

0 от 500
  • #118
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Коди от Whistling Diesel мачка Hilux-си и разкоства G-класи. Кибер джугана нема никакъф шанс.
  • #117
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 1 месец )
    Теслю многониковия,различаваш ли дяловете от физиката динамика и статика?
  • #116
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 1 месец )
    Ултра твърдата и мега еластична стомана накрая се оказа стомана с голям модул на еластичност.Коляновия вал изработен от "еластична" стомана,стана колянов вал подложен на еластична деформация. Фурнаджийска лопатата в действие.
  • #115
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    "при натоварване коляновия вал подложен ли е на еластична деформация?" Всеки нормален човек би отговорил с "да или не"
  • #114
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Къде съм казал, че бронята е паднала преди това? Функционално неграмотния психопат с дънинг Крюгер така и не прави разлика между паднала и счупена. Още една дърветата тегличът беше ударен, а пластмасовата броня счупена. Освен това никога не съм твърдял че пикапа е на Рама. През цялото време говоря за шаси. А сега е време да отговориш на въпроса "при натоварване коляновия вал подложен ли е на еластична деформация?" Всеки нормален човек би отговорил с "да или не"
  • #113
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Абе психопат ( преди 1 месец )
    Пак ли опитваш с поредната клевета да избягаш от въпроса "при натоварване коляновия вал подложен ли е на еластична деформация?" Всеки нормален човек би отговорил с "да или не"
  • #112
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Митгеястър ( преди 1 месец )
    Митичен бъстъре,за пореден път те хващам в лъжа.Рамата се скъса при дърпането на Форда.
  • #111
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    В шестата минута бронята на Теслата падна от дърпането,не от падането.Този митичката е голям лъжец.
  • #110
    0 rate up comment 2 rate down comment
    VAYK ( преди 1 месец )
    Само виж как се казва канала и ще разбереш защо всяка ел. кола не оцелява при този *** лоумник:))))
  • #109
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 1 месец )
    Слънцето пече и електрическата латерна заработи за общото забавление на антиелектриците.Ти го питаш за материала какъв е ,той ти говори за друго.Ми не е подложен на еластична деформация, защото не е закрепен статично.Монтиран е на плъзгащи лагери и се върти.