IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla помоли клиентите си да не зареждат с мокри кърпи

Този трик е популярен сред собствениците на електромобили

Американският производител Tesla излезе със специално изявление, в което помоли собствениците на електрически превозни средства от марката да не използват мокри кърпи при зареждането на колите им.


Tesla зареждане


Както съобщава InsideEVs, този трик е много популярен сред собствениците на Tesla от няколко години и наистина може да увеличи скоростта на зареждане при определени обстоятелства. В Tesla обаче го смятат за опасен и затова молят собственици на коли от марката да не го използват.

Кърпите се се използват основни при предишно поколение станции Supercharger с обозначение V2, чиито кабели не са оборудвани с активни охладителни системи. В горещ ден дръжката на кабела може да прегрее от слънчева светлина, принуждавайки електрониката да намали подаването на ток. Ако обаче увиете щепсела в кърпа, напоена със студена вода, можете едновременно леко да понижите физическата му температура и да заблудите сензорите.


Tesla зареждане


Според публикацията подобен ход може да увеличи тока на зареждане от 60 kW до 95 kW и е особено ефективен в горещ ден, когато нивото на заряд на батерията е много ниско. Използването на мокра кърпа може да спести няколко минути време за зареждане. Tesla обаче се противопостави на подобни действия от страна на собствениците на електрически автомобили.

Компанията твърди, че този трик е безполезен и електрониката не може да бъде измамена. В същото време мократа кърпа може да представлява риск от прегряване или повреда на оборудването, а също така да попречи на сензорите, което затруднява компаниите да разпознаят реални проблеми.


0 от 500
  • #6
    0 rate up comment 1 rate down comment
    ганчо ( преди 1 месец )
    това е показателно колко са зле от Тесла в проектирането и колко са зле направени зарядните станции!!Не оразмерени по ток и по излоция!!
  • #5
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    И някакъв реднек налива вода с бутилката?!
  • #4
    11 rate up comment 1 rate down comment
    Мда ( преди 1 месец )
    Показателно за нивото на интелект на потребителите на тесла! Трябваше да послушат Тръмп и да пият белина по време на пандемията, света сега щеше да е едно много по добро и спокойно място
  • #3
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    има една нискобюджетна количка която се произвежда от стелантис в мароко тополино рокс ами при тях кабела се съхранява на същия принцип и о чудо можеш да си затвориш вратата и дори да я заключиш без да прищипеш кабела а относно frunk това е място проектирано за съхранение на кабели течност за чистачки аптечка триъгълник пожарогасител стъргалки за лед вериги ръкавици за еднократна употреба мокри кърпички руло с хартия и всякакви консумативи за ежедневна подръжка при ползване на автомобила
  • #2
    6 rate up comment 1 rate down comment
    До 2 ( преди 1 месец )
    С какво смяташ че ще помогне на зареждане, ако куплунгът е в багажника? Освен че ще го направи неизползваем А на тебе ще ти отнема повече време да зареждаш? Ако все пак успееш да напъхаш дамската чанта с пари те и документите на жена ти, Ще я оставиш ли в багажника отворен за да зарежда автомобила докато отидете до тоалетна и да изпиете едно кафе? По-глупава идея не може да има. Освен ако не измислят и още една *** която да разглобиш в багажника за да стигнеш до куплунга, за по-гадно.
  • #1
    2 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    странно как от ламборгини стигнаха до гениалнато техническо решение да сложат куплунга за зареждяне в багажника - frunk но на меринджеите в гениалната тесла им е трудно да го инсталират тук има някакви господа които трвърдят че са лични авери с мъск и си пият питието с него сутрин може да му направят оферта и да изкарат някоя кинта