IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla заплашва клиент с 50 000 долара глоба, ако продаде своя Cybertruck

Собственикът иска да се раздели с пикапа, защото не се побира на паркинга

Tesla Cybertruck не прилича на пикапите, които се появиха преди него, и това също е една от причините, поради които привлече толкова много купувачи. Притежанието и шофирането на машина с дължина 5,5 метра и широчина от 2,4 метра определено не е за всеки - нещо, в което се убеди и мъж от Солт Лейк Сити, който сега се опитва да се отърве от своя Cybertruck.


Tesla Cybertruck


Блейн Радън си поръчва Cybertruck, след като наблюдава пускането на превозното средство онлайн. Малко по-късно обаче той се разделя със съпругата си е се мести от своя дом с голям гараж в жилищен комплекс с тесни места за паркиране. Радън разбира, че пикапът няма да се побере там и се обръща към дилъра, който му е доставил колата, с молба да я върне.

Търговецът отговаря, че ситуацията не активира точка в договора за изкупуване на пикапа от Tesla и припомня на клиента, че е подписал споразумение, което му забранява да продаде електромобила през първата година на собственост. Ако това стане, клиентът може да бъде глобен с 50 000 долара и да попадне в черния списък на на производителя, което означава забрана за покупка на коли на Tesla.

Пред Bussines Insider собственикът на пикапа коментира, че няма намерение да се противопостави на решението Tesla. Той обаче е притеснен, че в новия му дом Cybertruck ще пречи на останалите коли на паркинга, като в същото време Tesla няма да носи отговорност, ако пикапът бъде повреден. Радън е написал ново писмо до производителя, в което обяснява причините за искането си да върне пикапа, но все още не е получил отговор.

0 от 500
  • #8
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Пенчо ( преди 2 месеца )
    Най-вероятно това с паркинга е само претекст.Иначе причината е ясна - щом се е развел, сега жена му му взима по-голямата част от парите, и не може да си плаща вноските по лизинга на грозното нещо.
  • #7
    0 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Широко 2,4м вярно американците са в друга лига
  • #6
    9 rate up comment 1 rate down comment
    abc ( преди 2 месеца )
    Не е нужно да го продава веднага, може да си намери купувач и да сключат "договор за наем", докато мине тази една година. Пък после ще оформят документите за продажба.
  • #5
    9 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 2 месеца )
    Усетил се е тесларя,че е допуснал огромна грешка.
  • #4
    9 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Да го пусне под наем...
  • #3
    11 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    То беше ясно че огромна част от предварителните поръчки ще са "скалпъри" и спекуланти. Само че Мъск ги поряза лошо.
  • #2
    14 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    До 1 Ти хубаво даваш идеи, но ако по случйност съсед му е някой перничанин, на другия ден ще му трябва кон да го дърпа :)))
  • #1
    6 rate up comment 6 rate down comment
    im-дртиУАЙТBoY! ( преди 2 месеца )
    Налице е много просто и бързо ефективно решение на проблема на Райдън-Байдън: разширява още повече паркинг-местото си или пък почва да разбутва и да пренарежда със Сайбър-Трака си целия останал паркинг-плац и то по българския почин, за да си осигури тъй необходимия му "луфт-раум"