IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla Cybertruck премина реален краш-тест

Електрическият пикап изглежда по-добре от другия участник в сблъсъка

Първата известна сериозна катастрофа с участието на Tesla Cybertruck вече е факт, става ясно от публикация в социалните мрежи. Обстоятелствата около инцидента остават неясни, но се виждат пораженията но двата автомобила.


Tesla катастрофа


Все пак е известно, че шофьор на Ford Edge се блъсна в дясната страна на електрически пикап. Шансовете водачът на кросоувъра просто да не е забелязал огромната кола на пътя са минимални, затова може да се предположи, че шофьорът на Cybertruck просто не е пропуснал намиращия се вдясно автомобил.

В резултат на сблъсъка и двете врати на Tesla са увредени, въздушните възглавници и въздушните завеси са се отворили в купето, но като цяло каросерията изглежда доста непокътната. Съобщава се, че шофьорът е наранил леко ръката си.


Tesla катастрофа

Tesla катастрофа


За разлика от Cybertruck, кросоувърът на Ford практически е загубил предницата си и едва ли ще бъде възстановен. От друга страна, застрахователната компания може да отпише Cybertruck като цяло, ако експертите имат дори най-малко притеснения относно целостта на тяговата батерия, монтирана в дъното, съобщава Autoevolution.


0 от 500
  • #9
    5 rate up comment 2 rate down comment
    До 8 ( преди 5 месеца )
    Ще го отпишат. Причината не е, че кой знае колко зле. Причината е че все още нямат обучени кадри и опит да го поправят. След пет години при същия удар ще реагират по съвсем различен начин, заради изградения опит и материална база. Сега им е по-евтино да го отпишат и да го продадат на търг, за да си го оправи някой гаражен майстор, на който няма да се налага да продължи гаранцията на производителя и да го върне в заводски вид неразличим от нов.
  • #8
    1 rate up comment 3 rate down comment
    VAYK ( преди 5 месеца )
    Е точно в пода на Сайбъра се виждат две вдлъбнатини, които едва ли засягат батерията! Вратите е ясно че са поели, според мен едва ли ще го отпишат изцяло!
  • #7
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Лудория ( преди 5 месеца )
    За автора на новината - прочети собствената си новина от 24.01.2024 със заглавие "Как един патент кардинално промени безопасността на автомобилите". А може и при конглокенцията с името на инженера - Бела Барени.
  • #6
    11 rate up comment 0 rate down comment
    Лудория ( преди 5 месеца )
    Малко съм изненадан автомобилен журналист да размишлява над щетите като автоджамбазин, но свят шарен. Автомобилите се проектират, за да се мачкат, за да оцелеят тия вътре. Повечето автомобили при челен удар на се нагъват максимално. При страничен не знам доколко е добре, защото ако се нагъне много, ще влезе автомобила вътре. Освен да пишете, ако и четяхте това, което колега е написал, щяхте да знаете повече. Имаше преди седмици статия за инженера, дето е изобретил зоните за нагъване.
  • #5
    12 rate up comment 7 rate down comment
    Гост ( преди 5 месеца )
    Най леката катастрофа и Кибергрозника е тотал щета.
  • #4
    10 rate up comment 4 rate down comment
    Гост ( преди 5 месеца )
    Ултра твърдата и мега еластична стомана на Тесла.
  • #3
    15 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 5 месеца )
    Не е ли по-важно какви са (или биха били) пораженията по пасажерите? Ако ударим челно един москвич 412 от соца с коя да е по-нова кола - щетите ще са много повече за новата кола, но хората в москвича може да са довиждане... Кое е по-важно?
  • #2
    18 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 5 месеца )
    Да се сравняват поражения при страничен удар е доста неуместно. Колите са правни "меки" отпред, за да поемат енергията на удара. Това от една страна. От друга, това са коли с различна маса..
  • #1
    10 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 5 месеца )
    Не знам конкретно са Cybertruck-a, но по принцип да се възстанови централната колонка правилно и качествено е адски скъпо. Та дори да не беше електричка пак сигурно щяха да го бракуват. Особено ако се е усукало и купето. Макар че тук едва ли е такъв случая заради батерията.