IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla Cybertruck отново се провали извън пътя

В същото време Model Y спаси човешки живот

Tesla не спира да обяснява колко високопроходим е Cybertruck, но доказателствата за противното продължават да се появяват в различни социални медии и новинарски канали. А когато електрическият пикап бъде спрян от малко дърво, нещата вече започват да изглеждат смешно. Точно това се случи с един собственик на пикапа, който закъса в парк в Тексас.


Tesla


Не става ясно как шофьорът на този Cybertruck е изпаднал в подобна позиция, докато се изкачвал по хълма. Във видеото се вижда как той получава указания от човек пред пикапа, но и това не му помага много. Водачът на пикапа завърта волана надясно, ускорява, леко се подхлъзва и в крайна сметка спира в малко дърво. Машината се оказва заклещена, а от нея се чува предупредителен звън, който показва за някакъв проблем в самия Cybertruck. В един момент шофьорът изпада в паника и започва да вика: „Издърпайте ме или ще си остана тук“.

В крайна сметка с помощта на лебедка, чието въже захваща здраво за куката за теглене, пикапът е изтеглен настрани. Помощното устройство влиза в употреба още два пъти, за да може електромобилът да преодолее на пръв поглед лесни препятствия. И всичко това още веднъж повдига въпроси за проходимостта на Cybertruck, дори когато е оборудван с всъдеходни гуми.



В същото време друг електромобил на Tesla - Model Y, също влезе в новините в САЩ, след като спаси живота на своя шофьор. Самият той разказа за случилото се в социалната мрежа X (бивш Twitter).

На 1 април Tesla направи функцията за автопилот Full Self-Driving достъпна в САЩ. Според потребителя, чието име е Макс Пол Франклин, на следващия ден той шофирал и изведнъж се почувствал зле. Оказва се, че мъжът е с диабет, но инсулиновата му помпа се е повредила и той изпаднал в криза. Мъжът превключил на автопилот и колата изминала 21 км до болница, където сама паркирала.


Tesla


Лекарите успели да помогнат на Франклин, който разказва, че е получил и лек инфаркт, но вече се чувства добре. Мъжът използва случая, за да благодари на изпълнителния директор на Tesla - Илон Мъск, за решението да бъде пуснат Full Self-Driving, което в случая е спасило живота му.


0 от 500
  • #12
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 седмици )
    Грам не могат да карат тея извънземни
  • #11
    9 rate up comment 0 rate down comment
    BhBp.bg ( преди 2 седмици )
    Този камион от алпака винажи ми е приличал на кухненска мивка от неръждавейка на колела
  • #10
    1 rate up comment 0 rate down comment
    автор на статиятя ( преди 2 седмици )
    да преодолее на пръв поглед лесни препятстви- Петърчо,то ясно ще изтриеш коментара,ама имам съмнение дали ти и пеш можеш да *** от там!!
  • #9
    1 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 седмици )
    Никой не коментира спасеният човешки живот от автопилота на Тесла? Или прочетох те отново само заглавието и не стигнахте до края на статията? Дайте пример за автопилот на която и да е друга марка по ваш избор която е могла да спаси живота на човека, като го закара пред болницата и паркира сама пред нея с безжизнения си шофьор?
  • #8
    12 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 седмици )
    Тая дялана с тесла тесла тежи 3 тона. Къф офроуд, кви пет лева?
  • #7
    12 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 седмици )
    Естественият хабитат на този пикап не е извън пътя, а пред входа на дискотеката. Целевата аудитория за него е много далеч от средностатистическия офроудър или бачкер. Вижте там да ни обяснявате напоително за инфотейнмънт системата и държачите за чаши със соево лате.
  • #6
    9 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 седмици )
    Кибер трък - а си заслужава собствениците, дизайн на ниво 6-годишен за хора с мозъка на 6-годишен
  • #5
    8 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 седмици )
    И кое в статията за СТ е вярно? Глупост след глупост: "на пръв поглед лесни препятствия.", "шофьорът изпада в паника", "предупредителен звън, който показва за някакъв проблем", "оборудван с всъдеходни гуми".
  • #4
    13 rate up comment 2 rate down comment
    Дзвер ( преди 2 седмици )
    Киберкамионетката може и да не ме вълнува особено, обаче тъпотията на тия офроудъри определено впечатлява.
  • #3
    8 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 седмици )
    "И всичко това още веднъж повдига въпроси за проходимостта на Cybertruck, дори когато е оборудван с всъдеходни гуми." Вие сериозни ли сте? Виждали ли сте на живо офроуд гуми? Тези на клипа И на снимката са по-скоро все сезони отколкото всъдеходни. Учудвам се Как въобще са ви не е ли с толкова голяма липса на автомобилни знания?