IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla Model 3 полудя и започна да блъска всичко наоколо

Електромобилът за малко не падна в пропаст край пътя (ВИДЕО)

Видео от инцидент с Tesla Model 3 набира популярност в интернет, като в него е запечатан момента от катастрофата на планинска магистрала и непредсказуемите последици от нея.


катастрофа


Електрическият автомобил сякаш полудява след сблъсък с Jeep Wrangler, след като малко преди това се движи спокойно по безлюден планински път. Внезапно на Т-образно кръстовище в предницата на Model 3 се врязва Jeep Wrangler, чиято шофьорка превишава скоростта, не успява да завие и се озовава в насрещната лента.

След известно объркване електрониката на Tesla буквално полудява и електрическата кола започна да блъска джипа отново и отново, докато не го измести от пътя. След това електромобилът прави още няколко хаотични маневри - първо се удари в камък, а след това почти излетя в пропастта, след което най-накрая се „успокои“ и спря.

Не е ясно какви са причините за „реакцията“ на Model 3. Някои зрители подкрепят теорията на конспирацията и вярват, че електрониката на Tesla е полудяла. Шофьорът - 67-годишен мъж на име Стефан, е на същото мнение.



„Изгубихме контрол над колата, тя тръгна към планината и в един момент едва успях да я спра. Заради удара нещо се случи с електрическата система или нещо подобно, така че просто ускорихме силно, без да има очевидна причина за това", обяснява Стефан.

Повечето потребители, гледали видеото, смятат, че шофьорът на Tesla е изпаднал в състояние на шок след челния удар и просто е объркал педалите, като е натиснал газта. Най-лесният начин да се изясните това е да се проверят показанията на черната кутия на Tesla. Собственикът обаче обяви, че няма да направи това.


0 от 500
  • #10
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 седмица )
    То е ясно че джипа е виновен за катастрофата, но и друго е много вероятно - че после шофьора на теслата е натиснал газта вместо спирачката. Иначе ако още от начало е натискал истинския *** на спирачката им амного малка вероятност първо да тръгне да ускорява сама при натисната спирачка и после изведнъж да спре. По-скоро като тръгна да спира шофьора е нацелил накрая верния ***.
  • #9
    5 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Като програмист виждал какво ли не никога няма да си взема подобна кола, а в роботакси само ако някой ми опре пистолета влизам.
  • #8
    4 rate up comment 4 rate down comment
    До и диота 8 ( преди 1 месец )
    Господин ид иот. Научи го този английски, за да разбереш, че собственика си обича автомобила и бърза да си го поправи. Дали ще обърка спирачката с газта на Тесла, Toyota или Москвич разлика няма. Само последствията са различни. Той е благодарен на здравината на клетката на Тесла и се радва че е останал невредим. Ти си карай аналоговият Москвич и псувай автопилотите, екраните и качеството на Тесла и се моли някой да не се забие по същия начин в тебе челно.
  • #7
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Реално ( преди 1 месец )
    Пълни глупости. Тройката е с хидравлика волан и спирачки. Натискал е чичото в паниката газта до дупка
  • #6
    4 rate up comment 0 rate down comment
    q ( преди 1 месец )
    БоНба! Шок! Само при нас! О я стига. Ошашкани от удара, натискали ***, накрая спрели. Ама само нак избута Черокито.
  • #5
    7 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Спирачката на Tesla и хидравлична. Или работи или не работи като я натиснеш. Няма как при първото натискане да тръгне да ускорява, с при второто натискане да спре. Повече от очевидно е че първия път не е била натисната. Ако имаше прекъсване на спирачните тръби и маркучи заради катастрофата, нямаше да може да спре в края на записа, а той си спря нормално. Разбира се на всички тези факти и обстоятелства ще ми бъде отговорено с поредната доза обиди от агресивния и садистичен психопат без аргументи
  • #4
    6 rate up comment 3 rate down comment
    До две и три ( преди 1 месец )
    Не знам какво ви е направил Илон Мъск за да го наградите с този хейт за щяло и не щяло. Понеже не знаете английски а и да знаете всичките ви самоличности с 1 физическо тяло няма YouTube и не може да гледа клипа, човекът в прав текст си каза, че не желае да се гледа черната кутия защото иска по най-бързия начин да си оправи теслата. Много бил доволен и благодарен. Като го попитаха как най-накрая е спрял отговорът беше лаконичен - натиснах спирачката. Това е трябвало да направи още в началото.
  • #3
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Лудория ( преди 1 месец )
    Ако има черна кутия, няма лошо да се прегледат записитите. Но трябва да го направи компания, която не е собственост на Мъск. Нали се сещате за лъжливото същество... За него винаги потребителя е виновен.
  • #2
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Гост ( преди 1 месец )
    Винаги шофьора на Тесла е виновен.
  • #1
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Дежавю ( преди 1 месец )
    "Най-лесният начин да се изясните това е да се проверят показанията на черната кутия на Tesla. Собственикът обаче обяви, че няма да направи това." Най-лесния начин Като объркаш нещо и катастрофираш е да обвиниш автопилота на Тесла. Също като онази китайка, която агитираше с плакати " спирачките не работят" скачайки по автомобилите на Тесла по изложенията в Китай, която не пожела да закара автомобила в сервиз по избор за проверка на спирачките. Накрая показаха логовете и я осъдиха за клевета.