IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как се проверяваше качеството на Trabant?

Производството на малката кола от времето на соца е сложно, но финалът му е забавен (ВИДЕО)

Точно преди 34 години от конвейера слиза тримилионният екземпляр на един от символите на социалистическата автомобилна индустрия - Trabant. Малката кола с пластмасова каросерия, разбира се, не беше шедьовър на инженерството, но пък беше евтина, издръжлива и надеждна.


Trabant


Заради ограниченото предлагане на автомобили по това време, Trabant искрено беше обичан от купувачите на ГДР и други социалистически страни. Производството му продължи от 1959 до 1991 г., като се осъществява в завода в Цвикау (бившата ГДР).

Купето на малката кола е направено от композитния материал „дуропласт“ – фенол-формалдехидна смола, армирана с памучни фибри. Методът на производство на Trabant, който е изключително труден, остава непроменен през целия период на производство. Различните модели на автомобила тежат между 600 и 700 кг.



По-любопитно обаче изглежда начинът на проверка на качеството на вече произведените автомобили в завода - вижте видеото.


0 от 500