IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla Model Y получи нова версия Long Range със задно задвижване

Електрическият SUV предлага до 600 км автономност, като цената му е 48 990 евро

Tesla Model Y (2024 година) получава нова версия в своята гама, която е четвъртата за електрическия SUV. Тя се нарича Long Range и със задвижване на задните колела, като се превръща в опцията с най-голям пробег в семейството на Model Y.


Tesla Model Y


Американският производител обяви пробег от най-малко 600 км по цикъла WLTP, като SUV-моделът вече фигурира в конфигуратора на марката, а цената му е 48 990 евро. Той се намира между базовия модел в гамата (44 990 евро) и версиите Long Range Dual Motor (51 990 евро) и Performance (57 990 евро), които са със задвижване на четирите колела.

Произведен в германската Gigafactory на Tesla край Берлин новият член на семейството Model Y декларира впечатляващи данни. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 5,9 секунди, а максимална скорост е 217 км/ч.

Що се отнася до енергийната консумация, обявен за модела, тя е 14,9 kWh на 100 км, като батерията с капацитет от 75 kWh може да се зарежда при максимална мощност до 250 kW. Мощността на новата версия на електрическия SUV е 299 км.

От компанията-производител обявиха, че вече разполагат с тестови коли, които са на разположение на желаещите да изпробват новата версия на Model Y. Първите доставки до крайни клиенти ще започнат след 2-4 седмици.


 

0 от 500
  • #34
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 1 месец )
    Адреналинката електричка,литър гориво има калоричност.Двигателят от 1 литър гориво произвежда 10 квт мощност,по вече не може.Колко мощност ще получиш, зависи със каква скорост се движиш и за колко време ще изгориш горивото.
  • #33
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    И понеже си психопат отново не отговори на въпроса, литър гориво 10 kW мощност ли има както твърдите шеста година, или 10 kWh енергия, а мощността да зависи от времето на изгаряне, както винаги съм твърдял И продължавам да твърдя? Очевидно за вас нито четенето на Уикипедия, нито завършването на университет със специалност ДВГ ви помага, затова и гледането на YouTube с Дани е абсолютно безполезно. Все едно ви говори на китайски и нищо няма да разберете, въпреки че е българин. За английски да не
  • #32
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Гостенино ( преди 1 месец )
    Гостенино, обясни на турбо който не знаеше Как се смята колко е входящата мощност при 150 км в час и 7,5 л, защото обясняваше че не може да е повече от 75 kW a според мен е 112,5 kW. Твърдях го преди три години и сега също го твърдя. питай него дали си стои за думите че не могат да се получат повече от 75 kW входяща мощност за двигателя при този разход и тази скорост?
  • #31
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 1 месец )
    Адреналинката електричка да не би да е блондинка?От 15 литра гориво може да се получи 150 квт мощност и да искаш повече не може.Турбо ти го обясни, зависи колко време ще ги гориш 15те литра.Със 100 км/ч ще се получат 150 квт.За скорост 33,3 км/ч и 15/100 ще ти трябват 3 часа и ще получиш само 50 квт входяща мощност.Ако имаш 30% КПД изходящата мощността за Шипка е 15 квт, 15/50=30% КПД.Просто е но не е за прости хора.
  • #30
    2 rate up comment 0 rate down comment
    VAYK ( преди 1 месец )
    SUV на задно заради по-голям пробег......по-добре комби!
  • #29
    0 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Ето го още един който мери потенциална енергия, кинетична енергия, топлинна енергия, механична енергия, химическа енергия, лъчиста енергия и още енергии за които сега не се сещам само и единствено с електромер. Още един който седма година не може да разбере че мощността умножена по времето винаги прави енергия! ВИНАГИ. Точка, без запетайки без но без ако и без никакви условия. ВИНАГИ! Само във вашата реалност енергията се губи или се появява отнякъде. В нашата винаги се преобразува и не се губи.
  • #28
    0 rate up comment 3 rate down comment
    До най-заядливия ( преди 1 месец )
    Както виждаш, преписването на формули от Уикипедия по никакъв начин не помага на турбо гост Димов и останалите антиматематици, защото заради функционалната неграмотност не знаят какво да търсят. Най обикновен калкулатор също не им помага като не знаят какво да въведат в него. Когато ги накараш да сметнат задача която сами са поставили и от нея излиза че езерото за което говорят е с площ няколко милиарда пъти по-голяма от площта на всички планети в галактиката, "нямат време" да въведат 14 символа
  • #27
    0 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    А разликата дали се правиш на най-глупавият човек или наистина си най-глупавият човек на света е точно никаква ако в 100% от времето се държиш като най-глупавият и злобен заядлив човек на света. Може да си свръх интелигентен добър И възпитан човек, но за абсолютно всички си най-глупавият най-злобния и най-заядливия човек в света, защото това им показваш. Няма как да вярвам че има чак толкова много глупави хора (никове), които 3+3 години да не могат да схванат. Поне ми се иска да е така.
  • #26
    0 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    След като шеста година се га бъркате с мен най-накрая няма ли да си признаяте, че от шест години съм прав и литър Дизел има 10 kWh енергия, а мощността зависи от времето и е грешно да се казва че литър гориво има 10 киловата мощност без да си споменал време? Турбо още продължава да твърди че при 15 л на 30 км в час входящата мощност е 150 kW. Все още не може да схване че за изкачване на Шипка са необходими 4kWh ЕНЕРГИЯ, която нарича мощност и казва, че греша. Кой продължава да се излага?
  • #25
    0 rate up comment 3 rate down comment
    Цитирам от там ( преди 1 месец )
    Аз им говоря за МОЩНОСТ, а те продължават да ми бутат като доказателство по големия разход на ЕНЕРГИЯ за изминаване на 100 километра. Трета година не могат да схванат разликата между мощност и енергия и формулата за преобразуване на едното в другото. Даже измислиха учебник в който пишело, че горивото имало мощност, която е константа! Ти да видиш!10:36 04.12.2021