IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla Model Y получи нова версия Long Range със задно задвижване

Електрическият SUV предлага до 600 км автономност, като цената му е 48 990 евро

Tesla Model Y (2024 година) получава нова версия в своята гама, която е четвъртата за електрическия SUV. Тя се нарича Long Range и със задвижване на задните колела, като се превръща в опцията с най-голям пробег в семейството на Model Y.


Tesla Model Y


Американският производител обяви пробег от най-малко 600 км по цикъла WLTP, като SUV-моделът вече фигурира в конфигуратора на марката, а цената му е 48 990 евро. Той се намира между базовия модел в гамата (44 990 евро) и версиите Long Range Dual Motor (51 990 евро) и Performance (57 990 евро), които са със задвижване на четирите колела.

Произведен в германската Gigafactory на Tesla край Берлин новият член на семейството Model Y декларира впечатляващи данни. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 5,9 секунди, а максимална скорост е 217 км/ч.

Що се отнася до енергийната консумация, обявен за модела, тя е 14,9 kWh на 100 км, като батерията с капацитет от 75 kWh може да се зарежда при максимална мощност до 250 kW. Мощността на новата версия на електрическия SUV е 299 км.

От компанията-производител обявиха, че вече разполагат с тестови коли, които са на разположение на желаещите да изпробват новата версия на Model Y. Първите доставки до крайни клиенти ще започнат след 2-4 седмици.


 

0 от 500
  • #24
    0 rate up comment 3 rate down comment
    Гостенино ( преди 1 месец )
    Ти прочете ли коментарите И всичките сметки на Турбо под онази статия? Вчера ги четох и умрях от смях. Аз както винаги си признавам грешката и ще си призная и тази. Все обяснявам за три години, но оттогава са минали още три И още не сте схванали виж моя коментар 53 от същата статия 3 Декември 2021 "Колко харчи електромобил на магистралата?" Във факти.
  • #23
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 1 месец )
    Адреналинката електричка,ти ли писа с Ник Турбо? Или това е поредната гаргара на Турбо с теб.
  • #22
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 1 месец )
    Коментар #10 не е мой.Теслю пише вместо мен.
  • #21
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Един ( преди 1 месец )
    Мощността на колата е реална ,вчера сме заредили от собствен фец Тесла У до 80% ,което обърнато в км показваше 400 км ,което значи 500 км общо,ако се кара внимателно без изцепки ,може да увеличи реално пробега с още доста ,разбира се има значение температура ,климатици и наклони на пътя,посока на вятъра !Новата при тази цена веднага ще я купим ,защото опита показа за над 50000 км липса на каквито и да е реални разходи и данъци за колата ,бърза и ефективна!
  • #20
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Qnko ( преди 1 месец )
    Аве ***, ти където си писал тази статия, отвори сайта на Тесла и покажи къде пише най-малко 600км... Заради такива *** като теб, където не четат стават недоразумения. 600км макс и то в някакви лабораторни условия. Вероятно няма да минава повече от 400 реално. Автора на статията е ембецил, който трябва да седи гладен !
  • #19
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    ако това успява и 500км да направи при нормално каране - евала. Остава да имаш парите и гараж за зареждане и е твоят автомобил.
  • #18
    2 rate up comment 1 rate down comment
    ?! ( преди 1 месец )
    ,, Електрическият SUV предлага до 600 км", ,, обяви пробег от най-малко 600 км по цикъла WLTP", май не само в коментарите пишат хора с раздвоение на личността
  • #17
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 1 месец )
    Само да Ви предупредя, влизате в полемика с местния Мун чо, наречен още електрика, митбъстър или адреналинка електричка.Вие може да живеете в реалния живот, но той е по по най знаещ и можещ, защото гледа клипове на Дани в Ютуб, чете в Уикипедия и чете стари вестници във външната тоалетна преди да се избърше.Къде сте тръгнали изобщо да спорите с такъв ерудиран капацитет, не знам.
  • #16
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Моята следваща кола ( преди 1 месец )
    Возих се на този модел и според мен няма конглокенция с други модели. Следващата ми кола ще е Тесла. Бъдещето е на електрическите коли
  • #15
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Добра новина ( преди 1 месец )
    Много хубава кола к с този пробег е напълно удобна за път и за семейна кола