IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla Model Y получи нова версия Long Range със задно задвижване

Електрическият SUV предлага до 600 км автономност, като цената му е 48 990 евро

Tesla Model Y (2024 година) получава нова версия в своята гама, която е четвъртата за електрическия SUV. Тя се нарича Long Range и със задвижване на задните колела, като се превръща в опцията с най-голям пробег в семейството на Model Y.


Tesla Model Y


Американският производител обяви пробег от най-малко 600 км по цикъла WLTP, като SUV-моделът вече фигурира в конфигуратора на марката, а цената му е 48 990 евро. Той се намира между базовия модел в гамата (44 990 евро) и версиите Long Range Dual Motor (51 990 евро) и Performance (57 990 евро), които са със задвижване на четирите колела.

Произведен в германската Gigafactory на Tesla край Берлин новият член на семейството Model Y декларира впечатляващи данни. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 5,9 секунди, а максимална скорост е 217 км/ч.

Що се отнася до енергийната консумация, обявен за модела, тя е 14,9 kWh на 100 км, като батерията с капацитет от 75 kWh може да се зарежда при максимална мощност до 250 kW. Мощността на новата версия на електрическия SUV е 299 км.

От компанията-производител обявиха, че вече разполагат с тестови коли, които са на разположение на желаещите да изпробват новата версия на Model Y. Първите доставки до крайни клиенти ще започнат след 2-4 седмици.


 

0 от 500
  • #54
    0 rate up comment 0 rate down comment
    БайБоцимир ( преди 2 седмици )
    Не са кой знае какви новостите. Аз очаквах по-балансирано окачване, малко механични бутони, хедъп дисплей, по-добра озвучителна система. Ако ще гледам само оперативните разходи обаче, бих я предпочел пред някакъв Пасат например.
  • #53
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Митгеястър ( преди 2 седмици )
    Този, който обижда митгеястъра ли е?Докладвах го няколко пъти,но не го трият.Митгеястъра да не работи в аутомедия?
  • #52
    1 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 2 седмици )
    Като пишете от моя ник Гост, аз пък ще пиша като Анонимен. Дето се вика, и този ник мога да направя за посмешище, никакъв проблем.
  • #51
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 2 седмици )
    МитЕ,изпусни парата ще ти гръмнат мадурите.Не свикна ли вече, вечната черна офца,вечния губещ.
  • #50
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 2 седмици )
    МитичкЕ,пак не си пил хапчетата.Недей се пеняви ще си докараш инфаркт знаем що за стока си.Манекен на Дънинг Крюгер с личностно раздвоение,нещо между Нютон, Айнщайн и Ом.
  • #49
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Гост ( преди 2 седмици )
    Признавам, не признавам...аз съм ***, зависи коя самоличност говори в момента. Но и двете са крайно необразовани и неостри, така че в края на краищата, няма значение. Не бива да се вярва на нищо, което казвам.
  • #48
    4 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster=TopIdiot ( преди 2 седмици )
    Из пат каняк,различавам автора на пост #42,#44,#47 все един и същ си е митбустера,електрика из пат каняка.Надявай ризата с дългите ръкави и поемали към Курило.
  • #47
    0 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 седмици )
    А аз шеста година се опитвам да ви обясня, че енергията е във всякакъв вид а не само електрическа за да я мериш с електромер. Ако не сте разбрали предишните 6 години надали ще разберете за цял живот. Механична енергия Как се измерва с електромер бе умник? Или изчислената 4 kWh енергия за изкачване на денивелацията на Шипка с 2 тона? Тази енергия винаги ще си е толкова, независимо дали ще качиш 20 пъти с колелото и общо тегло в 100 кг, което не може да се измери с електромер или баничарка 2т.
  • #46
    1 rate up comment 4 rate down comment
    До 47 ( преди 2 седмици )
    Благодаря за признанието! Знам че после ще се отречеш от думите си, но поне си го написал да ти олекне, че веднъж си казал истината. Но психопатията не се лекува. Ще продължаваш да извърташ написаното през предишните 6 години и ще повтаряш това което ви повтарям шеста година като свои думи, без да кажеш нито веднъж, че съм грешил. Нищо ново под слънцето. Всички сте на моето мнение накрая, но се заяждате защото истината не ви харесва. Мразите я като всеки себеуважаващ се психопат. От нея ви боли.
  • #45
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Гост ( преди 2 седмици )
    Адреналинката електричка,тро лиш с моя Ник.Дали не си тролил с Ник Турбо?Свършиха аргументите и започнаха обидите.Не ми дреме.Турбо ти го каза преди 4 години.Опитваш се да обясниш механиката с знания по електротехника.