IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla Model Y получи нова версия Long Range със задно задвижване

Електрическият SUV предлага до 600 км автономност, като цената му е 48 990 евро

Tesla Model Y (2024 година) получава нова версия в своята гама, която е четвъртата за електрическия SUV. Тя се нарича Long Range и със задвижване на задните колела, като се превръща в опцията с най-голям пробег в семейството на Model Y.


Tesla Model Y


Американският производител обяви пробег от най-малко 600 км по цикъла WLTP, като SUV-моделът вече фигурира в конфигуратора на марката, а цената му е 48 990 евро. Той се намира между базовия модел в гамата (44 990 евро) и версиите Long Range Dual Motor (51 990 евро) и Performance (57 990 евро), които са със задвижване на четирите колела.

Произведен в германската Gigafactory на Tesla край Берлин новият член на семейството Model Y декларира впечатляващи данни. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 5,9 секунди, а максимална скорост е 217 км/ч.

Що се отнася до енергийната консумация, обявен за модела, тя е 14,9 kWh на 100 км, като батерията с капацитет от 75 kWh може да се зарежда при максимална мощност до 250 kW. Мощността на новата версия на електрическия SUV е 299 км.

От компанията-производител обявиха, че вече разполагат с тестови коли, които са на разположение на желаещите да изпробват новата версия на Model Y. Първите доставки до крайни клиенти ще започнат след 2-4 седмици.


 

0 от 500
  • #44
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Гост ( преди 1 месец )
    Да, признавам. И Турбо, и аз сме най-обикновени заяждащи се профани.
  • #43
    0 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    И за протокола не съм писал от твое име. Някой друг или самият ти си пишеш за да " докажеш" че някой друг е писал от твое име от името на Димов Радев и всичките ти никове всички тези неща които те правят с най-глупавият човек на света, Но никой от вас не сметна за необходимо да каже че това е глупост да каже, че съм прав. Понеже си психопат и в момента не можеш да си изкривиш устата и да кажеш " бил си прав през цялото време"
  • #42
    0 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Признаваш че литър гориво има 10 киловата часа енергия да или не? Зарежи мощността! Има ли енергия питам? Тя 10 kWh на литър ли е? Прав ли съм бил през годините? Да или не? Посочи ми грешка? Но с цитат задължително!
  • #41
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Гост ( преди 1 месец )
    Когато Господ раздаваше мозък, забравих да отида.
  • #40
    1 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Тоест признаваш в прав текст, че шеста година турбо пише абсолютни глупости, че при 15 на 100 и 30 км в час входящата мощност на двигателя 150 kW. Да или не?
  • #39
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Гост ( преди 1 месец )
    Като се знам какъв инженер съм, ме е страх да отида на доктор.
  • #38
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Гост ( преди 1 месец )
    Адреналинката електричка, л/100, л/ч,кг/ч, ккал/ч, квт.От литър гориво можеш да получиш 10 квт мощност в двигателя за автомобил за час.За изгорен 1л за 10 ч или разход 0,1 л/ч ще получиш 1 квт.Да повторя още един път че си блондинка от албански произход.Разход л/100, л/ч, кг/ч, ккал/час, квт.Всичко се смята за час в квт,в механиката няма киловатчаса.
  • #37
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Поредната глупост ( преди 1 месец )
    "Двигателят от 1 литър гориво произвежда 10 квт мощност,по вече не може." Разбира се че от литър гориво можеш да получиш 10 kW мощност 100 kW мощност и 1000 киловата мощност. Какъв е проблема? Литър гориво има 10 kWh енергия. От физиката знаем че мощността е равна на нас енергията разделена на времето. Сега пак ли аз пиша глупостите от твое име за да изглеждаш най-глупавия човек на света? Не ги разбирам тези бъзици да се правиш на най-глупавия човек на света в 100% от времето.
  • #36
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Гостенино ( преди 1 месец )
    Отиди В статията и ми покажи една единствена правилна сметка на турбо Димов, гост и компания и поне една моя грешна сметка? Аз съм смятал точно по начина по който ти смяташ в момента, но всички се опитваха да ме убедят че това е грешно и се смята от литри на 100. При 15 на 100 мощността винаги била 150 kW независимо от скоростта и от времето.
  • #35
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Гост ( преди 1 месец )
    Турбо се е гъбаркал с теб.Може и ти да си писал с Ник Турбо,не ти е за първи път.Върни се назад и чети.Смята се от разхода л/100, л/ч, кг/ч, ккал/ч, квт.