IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla проектира фабриката на бъдещето

Компанията намалява разходите с въвеждането на нови производствени процеси

Tesla ще представи новия си продукт на 8 август, като според последни сведения вместо очаквания Model 2 това ще бъде Robotaxi. Технически това са една и съща евтина електрическа кола, изградена върху нова бюджетна архитектура (фабрично обозначение NV9X), идеална за работа в безпилотно такси.


Tesla Robotaxi


Базовата версия на роботаксито трябва да струва около 25 000 долара, което ще му позволи да се конкурира както с бензинови автомобили, така и с евтини електрически автомобили от китайски конкуренти, например от BYD. В момента най-достъпният автомобил на Tesla - седанът Model 3, струва най-малко 38 990 долара.

За да намали производствените разходи, Tesla възнамерява напълно да реорганизира производството, като се откаже от правия конвейер в полза на S-образен и да намали персонала, съобщава германското издание Handelsblatt. Иновациите вече се въвеждат в Gigafactory в Остин (Тексас, САЩ), която заема 90 хектара и е два пъти по-голяма от Ватикана.


Tesla фабрика


Американският производител вече е поискал ценоразписи от потенциални доставчици и ги е уведомил, че планира да произвежда най-малко 10 000 бюджетни електрически автомобила на седмица или около половин милион бройки годишно.

Пускането на роботизирано такси Tesla се планира от 2019 година, но по една или друга причина до този момент все още не беше реализирано. Само след няколко месеца, ако се вярва на думите на Мъск, това ще стане реалност.

В същото време обаче много експерти са категорични, че приемането на автономни превозни средства, движещи се свободно по улиците, няма да е никак лесно и компанията ще се изправи пред значителни предизвикателства, включително проблеми с безопасността и регулаторни пречки.


0 от 500
  • #13
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 седмици )
    До 2 - Той говореше за трилион оценка на компанията в рамките на няколко години, но има спад в интерес на иситната. Ако инвестираш 200к там, няма да ти е много хубаво, нали?
  • #12
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 седмици )
    Е нали ония ден казаха, че Тесла се отказали от тази идея?
  • #11
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Leberknoedl ( преди 3 седмици )
    Вземи, вземи, те и тия дето купуваха на 400 бяха убедени че има потенциал..
  • #10
    0 rate up comment 0 rate down comment
    VAYK ( преди 3 седмици )
    Ако имаше робин худ в БГ, щях да взема някоя акция на Тесла, определено ще има потенциал!
  • #9
    0 rate up comment 0 rate down comment
    VAYK ( преди 3 седмици )
    Ко КО я пак, не разбрах:)))))
  • #8
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 3 седмици )
    Манекенът на Дънинг Крюгер имал проблеми с Грета.
  • #7
    4 rate up comment 3 rate down comment
    raiders ( преди 3 седмици )
    Хаха, а за нашите честни политици какво за кажем?!? Човека направи и продава.достъпна ел. кола. 2023 в света.и европа го доказа като най-продавана... да и аз искам за 25 000/$ като малката шкода представена онзи ден, ама да видим. За сега за парите си от Тесла получаваш най-много. Жалко, че скоро няма да си купя, но ето стимул човек да стане по-богат.
  • #6
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Абе ПУТЬО Гост ( преди 3 седмици )
    Гостенино, колко по-долу още можеш да паднеш? Шизофренията ти и Грета тунберг ли включва? То ако не е графомания и логорея, обикновено е психопатия и шизофрения които доказваш ежедневно. Разбрахме вече, спри да се хвалиш с тях! Отлично се справяш с всичките дисциплини и няма нужда да се доказваш чак пък толкова!
  • #5
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Грета Тунберг ( преди 3 седмици )
    На моят чекист електрика митбъстъра не му действа.
  • #4
    8 rate up comment 7 rate down comment
    До пръдливия ( преди 3 седмици )
    Да видя дали правилно съм те разбрал? Значи твърдиш, че Илон Мъск лъже, че ще представи автомобил за 25 000 на 8 август 2024, но абсолютно безусловно вярваш, че toyota през 2028 година ще представи твърдотелни батерии с 1500 км пробег и 10 мин. зареждане, защото каквото е казала toyota винаги се е сбъднало без никакво закъснение. Това е защото японците са безусловно най-честните хора на света и ако са казали че е така значи със сигурност е така, а Илон лъже постоянно. Правилно ли съм те разбрал?