IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BYD започна ценова война срещу автомобили с бензинов двигател

Новата кампания на китайците е „Електричеството е по-евтино от петрола“.

Най-големият производител на електрически автомобили BYD е започнал ценова война срещу конкуренти като Toyota и Volkswagen, които в Китай предлагат и модели с двигатели с вътрешно горене, съобщава агенция Bloomberg.


BYD


BYD е намалил цените на повече от 100 свои електрически и хибридни модела като част от маркетинговата си кампания „Електричеството е по-евтино от петрола“. Така вече съществуващите модели са поевтинели, а цените на други 70 автомобила предстои да бъдат променени до дни.

Най-достъпните модели на BYD в Китай вече струват под 10 000 долара. Електрическият хечбек Seagull, например, е поевтинял с 5% и се продава за 9600 золара, а цената на един от бестселърите на BYD - електрическият седан Qin Plus, е паднала с 20% - до 19 900 долара.

„BYD използва своето предимство в рентабилността, за да атакува пазара. Ако имам повече чипове в игра на покер, мога да се опитам да сплаша опонента си, за да го принудя да излезе от играта“, коментира Бил Русо, ръководител на базираната в Шанхай консултантска компания Automobility.


0 от 500
  • #32
    4 rate up comment 3 rate down comment
    До 30 ( преди 1 месец )
    Изразът "имаш топки" няма нищо общо с мъжкото достойнство и тестисите. Например 100 пъти съм казвал на гост, че съм абсолютно сигурен, че дъщеря му има топки, повече отколкото той има. И това не е обида, а комплимент към дъщеря му, защото да имаш топки означава да имаш смелост да изразиш мнение и да го защитиш, каквото и да ти струва. Обратното - да нямаш топки означава да си безгръбначно същество без лично мнение, като се пригаждаш към обстоятелствата и стоиш наведен. Безгласна буква.
  • #31
    2 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    "за да го принудя да излезе от играта" това е целта на китайците, да унищожат конглокенцията. После ще карате китайски пичивъшки на цената на немска S класа.
  • #30
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Всеки втори коментар топки, топки. Някой май е дошъл тук да търси мъжки атрибути да им се радва, а не да коментира автомобили.
  • #29
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Познах ! ( преди 1 месец )
    Засега един коментар логорея без конкретен отговор. Чакаме следващите 19 без отговор. До графомана ( преди 1 час )"Тази година според тебе Тесла по-малко автомобили ли ще продаде в сравнение с миналата година?" Да или не? Имаш ли топки да отговориш ясно и конкретно на този въпрос с да или не? Залагам, че като доказан психопат графоман с логорея, ще изпишеш ОЩЕ 20 КОМЕНТАРА за да затрупаш въпроса без да му отговориш.
  • #28
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Гост ( преди 1 месец )
    Фолксваген, Форд и всички производители на автомобили с ДВГ няма да фалират, защото произвеждат това което се търси.
  • #27
    4 rate up comment 5 rate down comment
    До 24 ( преди 1 месец )
    Производството в Китай намалява, защото преди произвеждаха автомобили които изнасяха за Европа. Сега вече си ги произвеждат в Берлин и пестят от транспорт и мита. Спекулира се, че освободения производствен капацитет в Китай ще бъде пренасочен към по-евтиния модел в близко бъдеще, защото са достигнали плато при продажбите на по-скъпите модели.
  • #26
    2 rate up comment 4 rate down comment
    До графомана ( преди 1 месец )
    "Тази година според тебе Тесла по-малко автомобили ли ще продаде в сравнение с миналата година?" Да или не? Имаш ли топки да отговориш ясно и конкретно на този въпрос с да или не? Залагам, че като доказан психопат графоман с логорея, ще изпишеш още 20 коментара за да затрупаш въпроса без да му отговориш.
  • #25
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Гостенино ( преди 1 месец )
    В момента е 17:16 което е абсолютно лесно доказуем факт, следователно volkswagen и ford ще фалират. точно толкова са свързани логически фактите които си изброил и предположенията ти като отново казваш много думи без да отговориш конкретно на ясно и конкретно зададен въпрос.
  • #24
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Гост ( преди 1 месец )
    Съобщавам факти, колкото и да не ти харесва.Всички производители на електрокари,работят на непълна работна седмица,заради слабото търсене.Ръста на Тесла от 50% всяка година няма да се получи,а заветната цел 20 млн. Тесли през 2030 г. е една илюзия.Тесла се препъна още на 2 млн. електрокара годишно,повече няма на кого да продаде.
  • #23
    2 rate up comment 5 rate down comment
    Гостенино ( преди 1 месец )
    Имаш ли топки за да си кажеш в прав текст мнението. не обяснявай само как моето мнение е грешно А кажи какво е твоето. Кажи в прав текст "продажбите на Тесла тази година ще паднат" за да мога да те цитирам накрая на годината както цитирам че сметна изходяща мощност 60 kW при входяща 40 киловата и доказа съществуването на перпето мобиле. Същото ще се случи и със сегашната ти прогноза и затова празнословиш като графоман с логорея. Говориш много и не казваш нищо!