IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Войната на Tesla с BYD достигна ново ниво

Американската марка въведе нови отстъпки, за да изпревари големия си съперник

Американската компания Tesla направи нова крачка в опитите си да привлече максимален брой купувачи на световния автомобилен пазар, като стимулира интереса на потенциалните потребители с различни отстъпки. По този начин компанията на Илон Мъск иска да вземе надмощие в продължителна война със своите конкуренти, по-специално с китайския BYD.


BYD vs Tesla


Tesla обяви, че всеки китайски клиент на марката, който си купи Model 3 и Model Y преди края на март, ще получи отстъпка до 34 600 юана (4500 евро). Друг стимул ще бъде и отстъпка за застраховката в размер на 8000 юана (1030 евро), както и още 10 000 юана (1300 евро), ако купувачът избере различен цвят на каросерията.

От компанията обявиха, че разполагат с определен брой вече произведени Model Y на склад, за които бонуса за клиенти е до 16 600 юана (2100 евро) при закупуване в най-кратки срокове. Производителят обаче не даде информация за оборудването на тези превозни средства.

Tesla е принудена да намали цените и да предложи отстъпки на фона на намаляващото търсене и нарастващата конкуренция. Преди дни конкурентът BYD свали цените на кросоувъра си Song Pro с 15,4%, което накара американският производител да вземе мерки.

Както е известно, в края на 2023 г. китайската компания стана най-големият производител на електрически автомобили в света, измествайки Tesla от първото място.


0 от 500
  • #26
    1 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 месеца )
    Илон Мъск не получава заплата, а му плащат бонуси във вид на акции. По този начин броя на акциите се увеличават, без Тесла да получава някакви пари за това, така че манипулацията ти може да мине само пред някой истински глупи. Само глупита вярват, че Тесла Ще фалира, ако продава под себестойност. Дори да губи по 6 милиарда на година, тези 30 милиарда Ще стигнат за 5 години да продава под себестойност и да си покрива загубите, докато продължава да расте като сега.
  • #25
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Пръдлив ( преди 4 месеца )
    Преди да започнеш с обидите, вземи да правиш разлика с емитирани акции за събиране на капитал с брой акции за годината. Доколкото си спомням последните емитирани акции за събиране на капитал бяха през 2020 година преди 4 години когато имаха 20 милиарда Кеш които няма какво да правят. Толкова им бяха излишни, че е в началото на 2021 инвестираха в биткойн и изгубиха доста пари от това. Оттогава имат излишък от Кеш и вече натрупаха 30 милиарда. Забравяш и опциите върху акции на Илон, които осребри
  • #24
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Хвалипръц ( преди 4 месеца )
    До 27: Хех, глупи, питай гугъл за "Tesla 2023 shares outstanding were 3.485B, a 0.29% increase from 2022" Т.е. за 2023 е напечатала нови 0.29% акции, обрирайки 1.8 милиарда от пишман-инвеститорите си. Но това нищо не е: "Tesla 2022 shares outstanding were 3.475B, a 2.63% increase from 2021" Това отива на към 20-25 милиарда за 2022, че акциите им бяха по-скъпи. Да продължавам ли, че натам става още по-страшно?
  • #23
    1 rate up comment 1 rate down comment
    BhBp.bg ( преди 4 месеца )
    Дните на електромобилите са преброени. Поредната демагогия, която облагодетелства едни, а ощетява други. Производство, при което "мръсната част" остава скрита от потребителите мръсотията се трупа някъде, а "чистити" автомобили се продават на друго място, но все на Земята.
  • #22
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 месеца )
    "Всеки месец лъжлив нагъл Илон ...Отделно, последните 2 години на няколко пъти кешира към 10 милиарда от печатане на акции.."Това факт, твоя заблуда или е опит за наша заблуда от нагъл лъжлив Хвалипръц?
  • #21
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Име ( преди 4 месеца )
    Отново тия заглавия. Тесла е номер 1 по продажби на електрички. BYD ги би последното тримесечие, а Тесла първите 3. Общо Тесла е продала около 200,000 електрички повече от BYD.
  • #20
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Хвалипръц ( преди 4 месеца )
    До 17: "По какъв начин Тесла печели или губи от ръста или сривът на акциите?" Всеки месец лъжлив нагъл Илон раздава бонуси под формата на новонапечатани акции. Ако цената им падне, ще трябва да ги плаща кеш, иначе ще му избягат носърите. Отделно, последните 2 години на няколко пъти кешира към 10 милиарда от печатане на акции..
  • #19
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 месеца )
    До 23: "Пирамида", "разчитаща на ръст на акциите"!?!?!? И какво според теб мотивира пишман инвеститорите в Тесла да купуват акициите, при положение че лъжлив нагъл Илон дивиденти не плаща? Единствено надеждата че акциите ще растат и ще продадат по-късно на други пишман-инвеститори с печалба, т.е. чиста пирамида.
  • #18
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Гостенино ( преди 4 месеца )
    Знам че не ти е смешно. Нали знаеш кой се смее най-добре? Време всички останали да се смеем на опитите ти гаргара с мен. И да знаеш, че израза "имаш топки" всъщност няма нищо общо с тестисите. Пак приемаш всичко буквално и не можеш да разбереш смисъла на написаното. Имаш топки означава смелост. Тоест и дъщеря ти може да има ... смелост. Да нямаш топки означава че си страхливец и неудачник, който се скатава и прикляка да отмине бурята. Ти прекарваш живота си наведен. Нямаш смелост да отговаряш!
  • #17
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Гост ( преди 4 месеца )
    Мити4ен,със сигурност имам топки.Имам дъщеря и мислим с жената за второ дете.Усещам че довечера моята ми подготвя сексуална изненада.