IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Край на намаленията: Tesla вдига цените за Европа от петък

Model Y ще поскъпне средно с около 2000 евро в края на тази седмица, потвърди Мъск

Tesla повишава цената за своя електрически SUV Model Y в редица европейски страни на 22 март с около 2000 евро (2177 долара) или еквивалента в местните валути.
   
  
Tesla, Model Y, цени Германия
Актуалните цени на Tesla за германския пазар - единият от двата, от които се правят официално доставки и до България. От този петък цените ще са средно с по 2000 евро по-високи
  
   
Tesla обяви увеличението в публикация в социалната медийна платформа X в събота. Това последва съобщението на автомобилния производител в петък, че ще увеличи цените за всички автомобили Model Y в САЩ с $1000 на 1 април. Tesla вече повиши веднъж там цените на Y във версиите със задно предаване и Long Range с $1000 на 1 март - съответно до $43 990 и $48 990.

„Това е основният проблем на производството: фабриките се нуждаят да работят непрекъснато, за да са ефективни, но потребителското търсене е сезонно“, обясни по-рано главният изпълнителен директор на Tesla Илън Мъск по повод предстоящите поскъпвания.

Мъск добави, че маржовете на Tesla са засегнати от ценова война с конкуренти, започнала преди повече от година.През януари Tesla предупреди за "забележимо по-нисък" ръст на продажбите през тази година, тъй като се фокусира върху производството на своето следващо поколение EV, което е с кодово име "Redwood".
 
   

 

0 от 500
  • #7
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Гост ( преди 1 месец )
    Адреналинката - електричка чете всичко наопаки.За него " по нисък ръст" означава повече продажби.Да не говорим за прогнозата 50% ръст на продажбите на Тесла всяка година.
  • #6
    1 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Ами какво да кажа освен да повторя това което повтарям от години насам, но все още не може да разберете. Продажбите не са права линия а вървят на цикли. Както сезонни и месечни, така и на база излизане на нови модели или обновяване на старите. Ръста се увеличава когато излезе нов модел А към края на жизнения му цикъл намалява, защото хората предпочитат да изчакат няколко месеца за излизане на новия. Да питам на свой ред, кога се увеличават цените? При липса на търсене или при прекалено търсене?
  • #5
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Гост ( преди 1 месец )
    Продажбите не вървят,Тесла вдига цените.Адреналинката - електричка твърдеше че Тесла вдига цените,за да ограничи търсенето защото не можели да насмогнат с производството.
  • #4
    6 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Любопитен съм, сега форумния е-корифей, как точно ще обори изкаванията на 2-та от Тесла, които завоалирано казват, че не върви работата. КАкво значи сезонно търсене? Това да не са чушки или домати? А беше ясно, че Тесла няма да издържи на ценовата война с Китай и силно подозирам, че това не е последното повишение.
  • #3
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Правили били официално доставки до България, що за измамен стана този сайт? А гаранция и обслужване дават ли?
  • #2
    4 rate up comment 9 rate down comment
    До РУК ( преди 1 месец )
    Както и до останалите антиматематици. "Нисък ръст" на практика е оксиморон и означава повече продажби отколкото миналата година. Повече бройки отколкото миналата година и съм ви го давал с практически примери и прогнози. Тази година ще бъдат продадени два милиона повече електромобили отколкото миналата година в световен мащаб въпреки "огромния срив на ръста." Знаеш че съм прав както аз знам че знаеш че си прав но не си съгласен с мен. Това е напълно логично за тебе и антилогика за мене.
  • #1
    13 rate up comment 3 rate down comment
    РУК ( преди 1 месец )
    Крайно време е Мъск да наеме Митичката на работа! Какви са тези прогнози "забележимо по-нисък" ръст на продажбите ?!?! Митичката прогнозира рязък скок тази година и все така чак до 2050г. Мъск трябва да наеме такъв форумен, анонимен експерт,който напълно сам е изградил "Стратегия 2050". Така и най-накрая Митичката ще има добра заплата и вече ще му е изгодно да си купи Тесла.Че сега просто икономически му е по изгодно да кара дизел 300 коня!Къде,къде по-голямо КПД има от една тесла!