IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Край на намаленията: Tesla вдига цените за Европа от петък

Model Y ще поскъпне средно с около 2000 евро в края на тази седмица, потвърди Мъск

Tesla повишава цената за своя електрически SUV Model Y в редица европейски страни на 22 март с около 2000 евро (2177 долара) или еквивалента в местните валути.
   
  
Tesla, Model Y, цени Германия
Актуалните цени на Tesla за германския пазар - единият от двата, от които се правят официално доставки и до България. От този петък цените ще са средно с по 2000 евро по-високи
  
   
Tesla обяви увеличението в публикация в социалната медийна платформа X в събота. Това последва съобщението на автомобилния производител в петък, че ще увеличи цените за всички автомобили Model Y в САЩ с $1000 на 1 април. Tesla вече повиши веднъж там цените на Y във версиите със задно предаване и Long Range с $1000 на 1 март - съответно до $43 990 и $48 990.

„Това е основният проблем на производството: фабриките се нуждаят да работят непрекъснато, за да са ефективни, но потребителското търсене е сезонно“, обясни по-рано главният изпълнителен директор на Tesla Илън Мъск по повод предстоящите поскъпвания.

Мъск добави, че маржовете на Tesla са засегнати от ценова война с конкуренти, започнала преди повече от година.През януари Tesla предупреди за "забележимо по-нисък" ръст на продажбите през тази година, тъй като се фокусира върху производството на своето следващо поколение EV, което е с кодово име "Redwood".
 
   

 

0 от 500
  • #47
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Втори тест ( преди 1 месец )
    АЕЦ 35,51%2120.35Кондензационни ТЕЦ 15,16%905.43Топлофикационни ТЕЦ 5,58%333.01Заводски ТЕЦ 2,27%135.81ВЕЦ 0,17%10.04Малки ВЕЦ 1,88%112.15ВяЕЦ 2,38%142ФЕЦ 36,56%2183.12Био ЕЦ 0,48%28.95Товар на РБ4096.56
  • #46
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Тест ( преди 1 месец )
    В темата за peugeot 5008 ще пиша от името на гост и турбо, да видим колко време ще им отнеме да изпищят, че някой им пише с Ника. Да видим дали е възможно някой да пише три години с техните никове и Ника на Радев а те да не кажат дума и да продължават да защитават писаното през тези три години като същевременно казват, че не са го писали. Психопата си остава психопат И всеки път като го хванеш в лъжа се извърта, но не си признава.
  • #45
    2 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Тоест дали цените дали цените на Тесла са паднали или са се вдигнали тази година, може да се разбере на края на годината. Дотогава цените ще падат и ще се вдигат постоянно, защото са динамични и се подчиняват на пазарните принципи на търсене и предлагане. Както на търсене и предлагане на крайния продукт - автомобил така и от търсене и предлагане на частите за сглобяване на автомобила и материалите за производството на частите. Това е уравнение с много неизвестни. Трендовете говорят за спад, но..
  • #44
    2 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Колко да са т'ъпи аналогиите? Ако искаш с цени да ти говоря? Цената на токът в момента е 144.59BGN/MWh, по обяд ще е 113.81BGN/MWh тоест по логиката на турбо цените на тока падат и до края на годината ще са много по-ниски от 113 лв за мегаватчас така и не се научи Какво е това процент и Как се работи с него. Няма средноаритметично на процент. Средната цена се определя, на база сбора на бройките за годината и приходите за годината и ЧАК ТОГАВА се прави средно аритметично. А уж не правел прогнози
  • #43
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 1 месец )
    МитЕ,пак ли почваш с тапи аналогии.На Мусала валял сняг, затова Тесла вдига цените.
  • #42
    2 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Вчера по обяд беше толкова топло, че изкарах половин час на шезлонга по бански, А днес е толкова студено, че съм по- яке докато си пуша цигарата навън на терасата. Следователно по твоята логика температурите падат и ще продължават да падат. Затова не вярваш на никакви физични закони и учебници защото постоянно те лъжат. Терасата е най-големия фактор в твоя живот. Лъжат те учебниците, че само след 3 дни идва пролетта и ще става по-топло, а от терасата се вижда, че застудява. И с цените така.
  • #41
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Турбо ( преди 1 месец )
    Тесльо,по твоята прогноза цените на Тесла щяха да бъдат намалявани, докато се изравнят с цените на автомобилите с двг.Защо се случва обратното?
  • #40
    4 rate up comment 2 rate down comment
    До 39 ( преди 1 месец )
    А дано, ама надали! Не ти вярвам!
  • #39
    5 rate up comment 4 rate down comment
    До РУК ( преди 1 месец )
    Е именно де, УТРЕ, а не три минути след като съм те попитал, нали. Както и на листа да пише нещо което си споменал в последното си мнение преди три минути. Това как се подправя? Нали и касовата бележка уж беше фалшива, А три минути по-късно покупките се озоваха до нея на другия ден, при положение че се намирам над 20 км от магазина на локацията от предишния ден. Как ли се озовах на зарядна станция в Равда с бележка 3 мин. след като Гост обясняваше как пиша от дивана и няма зарядни станции.
  • #38
    3 rate up comment 5 rate down comment
    РУК ( преди 1 месец )
    И митичке,преди да ти кажа сбогом форевър,щото ми писна от лъжите и глупостите ти - с много по голямо доверие бих кликнал на линк пуснат от оня с виаграта от колкото от *** като теб!Така,че не си прави труда вече да прави хиляди клипове за мен и да ми пускаш линкове!Не си прави и труда да ми отговаряш на коментари! Сбогом лъжлива мишчице, вече дори не е забавно гъбаркането с теб,просто си досаден,а и вече анонимен! Като пуснеш клип с фактура за кола от тесла на твое име в "кАнала" си пиши