IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Край на намаленията: Tesla вдига цените за Европа от петък

Model Y ще поскъпне средно с около 2000 евро в края на тази седмица, потвърди Мъск

Tesla повишава цената за своя електрически SUV Model Y в редица европейски страни на 22 март с около 2000 евро (2177 долара) или еквивалента в местните валути.
   
  
Tesla, Model Y, цени Германия
Актуалните цени на Tesla за германския пазар - единият от двата, от които се правят официално доставки и до България. От този петък цените ще са средно с по 2000 евро по-високи
  
   
Tesla обяви увеличението в публикация в социалната медийна платформа X в събота. Това последва съобщението на автомобилния производител в петък, че ще увеличи цените за всички автомобили Model Y в САЩ с $1000 на 1 април. Tesla вече повиши веднъж там цените на Y във версиите със задно предаване и Long Range с $1000 на 1 март - съответно до $43 990 и $48 990.

„Това е основният проблем на производството: фабриките се нуждаят да работят непрекъснато, за да са ефективни, но потребителското търсене е сезонно“, обясни по-рано главният изпълнителен директор на Tesla Илън Мъск по повод предстоящите поскъпвания.

Мъск добави, че маржовете на Tesla са засегнати от ценова война с конкуренти, започнала преди повече от година.През януари Tesla предупреди за "забележимо по-нисък" ръст на продажбите през тази година, тъй като се фокусира върху производството на своето следващо поколение EV, което е с кодово име "Redwood".
 
   

 

0 от 500
  • #37
    4 rate up comment 4 rate down comment
    До РУК ( преди 2 месеца )
    Хайде да вдигна още малко залога. Залагам на 60-70% шанс броя на продажбите на електромобили в Европа за 2024 да е по-голям отколкото през 2023. Също залагам, че дори да има криза в Европа и общите продажби на автомобили да падат и с тях и продажбите на електромобили, то делът на електромобилите ще се вдигне дори продажбите им да паднат. Ето ви още един ръст на процентите при спад, на бройките, колкото и антиматематиците да се опитват да ме убедят, че брой и процент (kW и kWh) е едно и също.
  • #36
    3 rate up comment 4 rate down comment
    РУК ( преди 2 месеца )
    Абе обсесивен, утре мога да ида при приятел в Женев и да ти наснимам клипчета с 6 ферарите, 3 поршета, 4 ламбота и 2 лотуса и да ти дрънкам че са мои! Знаеш ли колко ми дреме за твоите "доказтелства" в "кАнала" ти! Тия дето имате мнение по всяка тема има поговорка за вас - "който си мисли, че знае всичко, не знае нищо". Много професори по всичкология се навъдихте!Каквото и мнение да имаш,го имаш на база клипчетата на Дани и картинки, това е факта!Като почнеш да имаш мнение на база личен опит,ела
  • #35
    5 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Както виждаш, аз винаги давам източниците на информацията си, имам мнение по всяка тема, пък било то и грешно и нямам никакви притеснения да го споделя. Когато ми докажеш че греша си признавам грешка. С един единствен 10 секунден клип ти съборих 10 опорни точки С помощта на една касова бележка на фона на зарядна станция
  • #34
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Не ти искам. Знам че няма да ми дадеш. Аз те питам за нещо което можеш да излъжеш и пак не отговаряш, камо ли да си правиш труда да снимаш клип. Пък и да го снимаш какво след като не знаеш как се работи с YouTube дори за гледане, да не говорим за качване. Казах ти че такава toyota няма пред хотела. Възможно е и да не са я видяли, но спокойно можеше да снимаш някоя сива toyota пред хотела и да я качиш дори без номера. Вместо това ми каза всички размери на жена си И цвета на очите за доказателств
  • #33
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Значи догодина ще четем заглавия "Електрическите коли на старо струват колкото нова". Да, ама не. Никое издание няма да го напише, защото на такава новина антиелектриците не могат да хейтят и няма да събира кликове от неплатонична любов към незнанието.
  • #32
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Забравих ( преди 2 месеца )
    ""шанс за 50% и "шанс за ръст" са точно като 50% шанс за дъжд" разбира се. Както не мога да потвърдя, така и не мога да отрека шанса да има срив на Европейския пазар на електромобили. Може прогнозите за обилни валежи с гръмотевични бури и урагани с които ни заливат да се сбъднат, но не са 100% сигурни както постоянно обяснява да в статиите и както вие вярвате. Всяка втора ръка тя говори за срива на продажбите тази година сякаш вече се е случил. Хайде ще заложа на 60% за ръст в Европа
  • #31
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Ако Гост или Турбо бяха публикували касова бележка за чай и кафе Лаваца с дата, час и адрес на хотела, дали щях да имам съмнения, че са били наистина там по онова време? Разказите за зелените очи на манекенката с ръст 170 (недостатъчен за манекени) не успяха да ме убедят! Особено от доказани патологични лъжци. Клип на бележката обаче си е неопровержимо доказателство. Това ми е целта на клиповете. Вие си лъжете колкото си искате. Никой не ви вярва!
  • #30
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    "Анонимен ( преди 25 минути )Мъск прави пари,Митичката пасе треви.Сигнализирай за неуместен коментар#272 rate up comment 0 rate down commentРУК ( преди 27 минути )" няма никакъв шанс тези две мнения да са писани от един и същ човек нали? Ама никакъв!
  • #29
    3 rate up comment 1 rate down comment
    До РУК ( преди 2 месеца )
    Научи ги най-накрая тези проценти, че ставаш смешен. Това че 100% е от клиповете с които ти отговарям, са снимане специално за тебе, по никакъв начин не означава, че не съм снимал още 1 000 клипа с които отговарям на още 500 човека. Моя моя "канал" се състои от скрити клипове и като ти дам линк да си видиш отговора, не можеш да видиш дори само своите другия отговори в кане можеш да видиш дори само своите другия отговори в "канала" да не очакваш да ти дам Вайбър да ти пращам клипове?
  • #28
    1 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 2 месеца )
    Мъск прави пари,Митичката пасе треви.