IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Край на намаленията: Tesla вдига цените за Европа от петък

Model Y ще поскъпне средно с около 2000 евро в края на тази седмица, потвърди Мъск

Tesla повишава цената за своя електрически SUV Model Y в редица европейски страни на 22 март с около 2000 евро (2177 долара) или еквивалента в местните валути.
   
  
Tesla, Model Y, цени Германия
Актуалните цени на Tesla за германския пазар - единият от двата, от които се правят официално доставки и до България. От този петък цените ще са средно с по 2000 евро по-високи
  
   
Tesla обяви увеличението в публикация в социалната медийна платформа X в събота. Това последва съобщението на автомобилния производител в петък, че ще увеличи цените за всички автомобили Model Y в САЩ с $1000 на 1 април. Tesla вече повиши веднъж там цените на Y във версиите със задно предаване и Long Range с $1000 на 1 март - съответно до $43 990 и $48 990.

„Това е основният проблем на производството: фабриките се нуждаят да работят непрекъснато, за да са ефективни, но потребителското търсене е сезонно“, обясни по-рано главният изпълнителен директор на Tesla Илън Мъск по повод предстоящите поскъпвания.

Мъск добави, че маржовете на Tesla са засегнати от ценова война с конкуренти, започнала преди повече от година.През януари Tesla предупреди за "забележимо по-нисък" ръст на продажбите през тази година, тъй като се фокусира върху производството на своето следващо поколение EV, което е с кодово име "Redwood".
 
   

 

0 от 500
  • #27
    3 rate up comment 4 rate down comment
    РУК ( преди 1 месец )
    Аааа не така митичке! "Шанс за ръст" нали с Китай беше над 2 000 000 + айде сега, бройки по пазари! "шанс за 50% и "шанс за ръст" са точно като 50% шанс за дъжд - или ще вали, или няма да вали - най точната прогноза!Разбирам,че много си обсебен от мен,щом всеки клип в твоя "канал" правиш специално за мен, но няма нужда да се хабиш,не ти гледам произведенията, няма и да ги гледам.Но пък с тази си поредна обсесия доказваш колко лабилен психически си!Потърси помощ човече,специализирана,спешно!
  • #26
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Българин ( преди 1 месец )
    много ми пука за тесла и цените им
  • #25
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Мъск ( преди 1 месец )
    Наемам Митичката на работа,да ми прави прогнозите на ракетите, камионите и пикапите.
  • #24
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Колко пъти да ти обяснявам че 100% от клиповете които ти давам да гледаш са снимани от мен за теб. Не са празни приказки като твоите. Моите съседи карат от rolls-royce нагоре. Обаче 100% от покупките им тази година са volkswagen id3. Няма как да те лъжа нали? Абсурд. Но със сигурност лъжа когато снимам клип на който пише поздрави рук на лист хартия и ти давам отговор на твоя въпрос като например мощност на инвертора, съществуване на модул за увеличаване на мощността на iveco, трифазен бойлер и т
  • #23
    0 rate up comment 0 rate down comment
    до 15 ( преди 1 месец )
    щото такива усложнения само от много замърсен въздух се получават
  • #22
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Моята прогноза ( преди 1 месец )
    Европа 50% шанс за ръст, Северна Америка сигурен ръст, Австралия ръст и Нова Зеландия нямам идея, Япония ръст. Хайде сега запиши си го и да проверим на края на годината. Както виждаш аз веднага отговарям на конкретно зададени въпроси с конкретни отговори без увъртания и най-вече без да обиждам събеседниците. Ти отговори не даваш. Затова няма и да те питам за твоето мнение за отговора на твоя въпрос. Давай изсипи поредните злобни обидни коментари да ти се осмисли деня.
  • #21
    3 rate up comment 2 rate down comment
    РУК ( преди 1 месец )
    И митичке, не знаех, че Китай е синоним на глобално.Но нека да е твоето,хайде погледни през терасата и сподели като един виден математик,електрик, какви са ти прогнозите за растежа на продажби на електрички на пазарите - Европа, Северна Америка, Австралия и Нова Зеландия, Япония. Надявам се, при твоите завидни математически умения, не те затруднявам много! Мерси!
  • #20
    2 rate up comment 3 rate down comment
    РУК ( преди 1 месец )
    Т.е. Митичке, "глобалните" ти изчисленя за ръст от 2 000 000 ел. коли повече тази година, са изцяло зависими от това дали другаря Си, ще заповяда 50% от жителите на две-три средноголеми китайски села да си купят електрички през годината?И да,аз хиляди пъти съм казвал,че споделям мои ЛИЧЕН опит и наблюдения,не разказвам клипчета.В сравнително богатия квартал в който живея,последните 7 месеца,аз съм последния който си купи електричка, а от тогава има поне 14 нови бензинки и хибриди в квартала.
  • #19
    4 rate up comment 1 rate down comment
    sdf ( преди 1 месец )
    има една мнооого малка разлика - никой не се интересува от автомобилния пазар в България и никой не прави стратегии за него.
  • #18
    6 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Че има ръст на пазара има. Но и забавянето на ръста е факт. Въпроса е друг, нали електричките само щяха да поевтиняват? Нали Тесла можеше да си позволи да работи бе печалба? Какво е сега това повишение?