IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Край на намаленията: Tesla вдига цените за Европа от петък

Model Y ще поскъпне средно с около 2000 евро в края на тази седмица, потвърди Мъск

Tesla повишава цената за своя електрически SUV Model Y в редица европейски страни на 22 март с около 2000 евро (2177 долара) или еквивалента в местните валути.
   
  
Tesla, Model Y, цени Германия
Актуалните цени на Tesla за германския пазар - единият от двата, от които се правят официално доставки и до България. От този петък цените ще са средно с по 2000 евро по-високи
  
   
Tesla обяви увеличението в публикация в социалната медийна платформа X в събота. Това последва съобщението на автомобилния производител в петък, че ще увеличи цените за всички автомобили Model Y в САЩ с $1000 на 1 април. Tesla вече повиши веднъж там цените на Y във версиите със задно предаване и Long Range с $1000 на 1 март - съответно до $43 990 и $48 990.

„Това е основният проблем на производството: фабриките се нуждаят да работят непрекъснато, за да са ефективни, но потребителското търсене е сезонно“, обясни по-рано главният изпълнителен директор на Tesla Илън Мъск по повод предстоящите поскъпвания.

Мъск добави, че маржовете на Tesla са засегнати от ценова война с конкуренти, започнала преди повече от година.През януари Tesla предупреди за "забележимо по-нисък" ръст на продажбите през тази година, тъй като се фокусира върху производството на своето следващо поколение EV, което е с кодово име "Redwood".
 
   

 

0 от 500
  • #17
    1 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Значи пак ме караш да погледна през терасата, а не глобално, така ли? Не е необходимо да гледаме най-големия автомобилен пазар е достатъчно за да видим какво се случва във вашия квартал и толкова.
  • #16
    7 rate up comment 3 rate down comment
    РУК ( преди 2 месеца )
    Митичке, ако изключиш китайския "пазар" със субсидираното производство и субсидираните продажби, колко ще е ръста в световен мащаб тази година, ще споделиш ли изчисленията от твоята "стратегия 2050"
  • #15
    2 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    "димитровградския глокиер-интелектуалец с ненормалното работно време пак ли се появи?" Интересно защо точно в Димитровград реши? Хайде другите имаха някакви логически обяснения да допуснат, че съм от Марково, Белозем, последно Казанлък А преди това още пет-шест локации в България, но за Димитровград не се сещам за нито една причина? Би ли пояснил?
  • #14
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Асансьор ( преди 2 месеца )
    Нема се пуашите. Тесла и да вдига и да намалява цените, все е за добро и поради изключително добре представяне на марката. Всичко винаги е част от някакъв многоходов гениален план... Като при Путин!
  • #13
    3 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Интересна стратегия в условия на намаляващ пазар. Да видим до какво ще доведе. Чичо Илон се е доказал като умен маркетолог (той само това си умее), та може и пак да излезе прав. Ще видим. Аз лично бих изчакал ...
  • #12
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Хайде, антиматематици? Толкова ли е трудно да отговорите ако има срив на продажбите тази година, дали ще бъдат продадени по-малко бройки? Така и не ги научихте 35 години тези проценти? Представям си инженер, който не знае какво е това процент и как се смята. Не може да прецени дали бройките ще стават повече или по-малко, камо ли да сметне точни бройки. Сега ще му излезе поне една седмица работа а след това ще отскочи до Банско ако продължа да го питам, само и само да не отговори.
  • #11
    5 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    димитровградския глокиер-интелектуалец с ненормираното работно време пак ли се появи?
  • #10
    2 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Гостенино дай практически пример за по-нисък ръст на продажбите. Ако миналата година са били продадени 9,5 милиона А тази година има огромен, ама много огромен 50% срив на продажбите, колко електромобила ще бъдат продадени? Повече от 10 милиона или по-малко от 9 милиона? Ето даже няма нужда да смяташ, въпреки че имаш компютър пред тебе и можеш да сметнеш с точност, ако беше истински инженер и наистина работеше, за което ти плащат, а не драскаш глупости тук със злобни подмятания и манипулации.
  • #9
    1 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Гостенино, писали сме заедно. След като си инженер, работиш тази работа и не можеш да направиш разлика между мощност и енергия вече пета година, дали можеш да отговориш на последния ми въпрос който е свързан с икономика? А дано ама надали. Кога се вдигат цените и каква е целта? Спомняш ли си някога да кажат че ще вдигат цените? Защо този път е изключение точно в края на тримесечието? Дали не е за да вдигнат продажбите, защото всички очакват още намаления на цените? Поредния маркетингов трик.
  • #8
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Гост ( преди 2 месеца )
    Някой разбира ли адреналинката- електричка?Те гениите мислители остават неразбрани.