IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Мъск: Tesla Roadster идва тази година и ще вдига 100 км/ч за под секунда

Никога няма да има друг автомобил като този, категоричен е милиардерът

Производствената версия на Tesla Roadster ще бъде представена по-късно тази година, обяви главният изпълнителен директор на компанията Илон Мъск.


Tesla Roadster


Милиардерът анонсира появата на модела с публикация в социалната мрежа X (бивш Twitter), като посочи, че електрическият модел ще ускорява от 0 до 60 мили (97 км/ч) за по-малко от секунда. „Никога няма да има друг такъв автомобил", написа още Мъск.

При представянето на автомобила през 2017 г. беше посочено време от 1,1 секунди за ускорение от 0 до 60 мили. Достигането на 100 мили в час (160 км/ч) трябва да става за 1,9 секунди, а след още 2,3 секунди Tesla Roadster ще се движи с 402 км/ч. Посоченият пробег с едно зареждане е 1000 км.

Сега Мъск твърди, че серийният модел ще вдига 60 мили в час за по-малко от секунда, което означава, че Roadster ще бъде по-бързо от Rimac Nevera. Хърватската хиперкола ускорява от 0 до 62 мили в час (100 км/ч) за 1,95 секунди и е най-бързо ускоряващия сериен автомобил на планетата.

Шефът на Tesla добави, че компанията му има за цел да започне доставки на модела през 2025 г., след като преди това обяви дати за пускане на пазара 2020, 2022, 2023 и 2024 г. Закъсненията бяха обяснени с прекъсване на веригата за доставки, както и с развитието на задвижващата система с 3 електромотора и на нови батерии.

Като се имат предвид високите спецификации на Roadster, изглежда малко вероятно той да бъде доставен на първоначално цитираната цена от около 250 000 долара, обявена през 2017 г. за първата серия „Founders Edition“. Резервациите за тези автомобили бяха таксувани на пълната сума. За сравнение, една Nevera струва повече от 2,5 милиона долара, както и използваща същото задвижване Pininfarina Battista.


0 от 500
  • #8
    12 rate up comment 5 rate down comment
    popa ot razgrad ( преди 2 месеца )
    типично по американски...произвеждаш нещо от което никой няма нужда...
  • #7
    5 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Да се разберат с Порше кой какво обещава ;)), и накрая да внимават откъде ще ги задминат китайците (отляво или отдясно)
  • #6
    2 rate up comment 5 rate down comment
    Гост ( преди 2 месеца )
    До 5.Адреналинката - електричка, видях че си писал с Ник Гост,но на мен не ми дреме.
  • #5
    6 rate up comment 5 rate down comment
    До Гост ( преди 2 месеца )
    Така много да мразя досадният Митбъстър, че аз наивника реших че той е написал това и ти ще се появиш да кажеш, че някой е писал с твоя Ник "Гост ( преди 1 час )Да горят! Даже и в България трябва да те организираме такива събития, да се гъбаркаме с електриците, да им гледаме физиономията като си видят горящия електромобил. Три пожарни вода няма да стигнат за гасенето и гаргарата ще е дълга и продължителна." Наистина излязох наивник и доказваш, че си истински психопат. Даже плюсове си си сложил ...
  • #4
    7 rate up comment 12 rate down comment
    Гост ( преди 2 месеца )
    За Семи и Кибергрозника колко време ги чакахме?
  • #3
    14 rate up comment 13 rate down comment
    Хвалипръц ( преди 2 месеца )
    Лъжлив Нагъл Илон съвсем е изплискал легена!
  • #2
    12 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    ще дойде тази година, точно толкова колко и ще ускорява до 100 под секунда. Т.е нема да стане.
  • #1
    16 rate up comment 10 rate down comment
    Гост ( преди 2 месеца )
    Под секунда по марсианския часовник на Афрото.