IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Мъск: Tesla Roadster идва тази година и ще вдига 100 км/ч за под секунда

Никога няма да има друг автомобил като този, категоричен е милиардерът

Производствената версия на Tesla Roadster ще бъде представена по-късно тази година, обяви главният изпълнителен директор на компанията Илон Мъск.


Tesla Roadster


Милиардерът анонсира появата на модела с публикация в социалната мрежа X (бивш Twitter), като посочи, че електрическият модел ще ускорява от 0 до 60 мили (97 км/ч) за по-малко от секунда. „Никога няма да има друг такъв автомобил", написа още Мъск.

При представянето на автомобила през 2017 г. беше посочено време от 1,1 секунди за ускорение от 0 до 60 мили. Достигането на 100 мили в час (160 км/ч) трябва да става за 1,9 секунди, а след още 2,3 секунди Tesla Roadster ще се движи с 402 км/ч. Посоченият пробег с едно зареждане е 1000 км.

Сега Мъск твърди, че серийният модел ще вдига 60 мили в час за по-малко от секунда, което означава, че Roadster ще бъде по-бързо от Rimac Nevera. Хърватската хиперкола ускорява от 0 до 62 мили в час (100 км/ч) за 1,95 секунди и е най-бързо ускоряващия сериен автомобил на планетата.

Шефът на Tesla добави, че компанията му има за цел да започне доставки на модела през 2025 г., след като преди това обяви дати за пускане на пазара 2020, 2022, 2023 и 2024 г. Закъсненията бяха обяснени с прекъсване на веригата за доставки, както и с развитието на задвижващата система с 3 електромотора и на нови батерии.

Като се имат предвид високите спецификации на Roadster, изглежда малко вероятно той да бъде доставен на първоначално цитираната цена от около 250 000 долара, обявена през 2017 г. за първата серия „Founders Edition“. Резервациите за тези автомобили бяха таксувани на пълната сума. За сравнение, една Nevera струва повече от 2,5 милиона долара, както и използваща същото задвижване Pininfarina Battista.


0 от 500
  • #28
    2 rate up comment 2 rate down comment
    PLAID ( преди 2 месеца )
    Да обобщим: реактивни ускорители (тласкачи) на сгъстен въздух с дюзи във всички посоки ще подпомагат ускорение, завиване и спиране, когато е надвишено сцеплението на гумите с асфалта. Тоест колата може да те вкара в пътя и при хлъзгава настилка и може да спре в критична ситуация. Към момента хората в PLAID, изпитали 100 за 2 и 100-200 за 4 секунди + 328 км/ч макс, масово питат: пич, това легално ли е. А тук вече говорим за интергалактическа разлика.
  • #27
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Ddfgf ( преди 2 месеца )
    Сигурно ще я кара на Марс.
  • #26
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    И ще се избиват по пътя, като ненормални ...
  • #25
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Факт ( преди 2 месеца )
    А ми нормално все пак статистиката говори че няма човек който с пълен резервоар дизел да изминава 1400км.Няма такъв.А за 500-600км електриката си е напълно достатъчна.
  • #24
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 2 месеца )
    Само да Ви предупредя, влизате в полемика с местния ***, наречен още електрика, митбъстър или адреналинка - електричка.Вие може да живеете в реалния живот,но той е по по най знаещ и можещ, защото гледа клипове в Ютуб и чете в Уикипедия.Къде сте тръгнали изобщо да спорите с такъв ерудиран капацитет, не знам.
  • #23
    2 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    "Елинор Рузвелт: Великите умове обсъждат идеи, средните умове обсъждат събития, малките умове обсъждат хората" гостенино, знаем, че освен, че си в последната категория, си и патологичен лъжец, така че е трудно да се скриеш както зад този Ник, така и зад титлата машинен инженер , която си съчини. И ако един велик ум може да обсъжда и хора, за малките умове очевидно е невъзможно да асимилират събитията на които са свидетели, камо ли да тръгнат да говорят за идеи за електрификация. Не се напъвай!
  • #22
    3 rate up comment 3 rate down comment
    До 20 и 21 ( преди 2 месеца )
    Тези които избиват комплекси говорят за хора и за себе си. Аз споделям идеи, полезна информация за останалите, питам каквото не ми е ясно. Културните възпитани и начетени хора ми отговорят и научавам нещо от тях. Некултурните и неинтелигентни хора го приемат за заяждане и не отговарят на въпроси. Ако имам посочеш и докажеш грешка, те вманиачено те преследват навсякъде, за да се опитат да те дискредитират. Като си признаеш грешка, три години те преследват за да ти я напомнят. Еластичен колянов ва
  • #21
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 2 месеца )
    МитЕ, единственото нещо което си доказал е,че си избиваш комплексите по форумите.
  • #20
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 2 месеца )
    МитЕ,много насериозно се взе мислителю.
  • #19
    5 rate up comment 3 rate down comment
    До 19 ( преди 2 месеца )
    Хайде сега ти да ми обясниш защо си сложил този Ник id'iot, господин Радев? Може би защото ме уважаваш и харесваш? Пу'тьо си беше преди години, още с името си Радев, такъв си и остана. Още преди 5 г. ти повтарях, че нямаш топки и сега нямаш, за да запазиш достойнството поне на една виртуална личност. С малки изключения за турбо. Казах ти още на Боровец, че начетен И възпитан човек може да ти играе играта на невъзпитан пpoстак. Невъзпитан глyпак е невъзможно да се представи за умен и възпитан