IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Мъск: Tesla Roadster идва тази година и ще вдига 100 км/ч за под секунда

Никога няма да има друг автомобил като този, категоричен е милиардерът

Производствената версия на Tesla Roadster ще бъде представена по-късно тази година, обяви главният изпълнителен директор на компанията Илон Мъск.


Tesla Roadster


Милиардерът анонсира появата на модела с публикация в социалната мрежа X (бивш Twitter), като посочи, че електрическият модел ще ускорява от 0 до 60 мили (97 км/ч) за по-малко от секунда. „Никога няма да има друг такъв автомобил", написа още Мъск.

При представянето на автомобила през 2017 г. беше посочено време от 1,1 секунди за ускорение от 0 до 60 мили. Достигането на 100 мили в час (160 км/ч) трябва да става за 1,9 секунди, а след още 2,3 секунди Tesla Roadster ще се движи с 402 км/ч. Посоченият пробег с едно зареждане е 1000 км.

Сега Мъск твърди, че серийният модел ще вдига 60 мили в час за по-малко от секунда, което означава, че Roadster ще бъде по-бързо от Rimac Nevera. Хърватската хиперкола ускорява от 0 до 62 мили в час (100 км/ч) за 1,95 секунди и е най-бързо ускоряващия сериен автомобил на планетата.

Шефът на Tesla добави, че компанията му има за цел да започне доставки на модела през 2025 г., след като преди това обяви дати за пускане на пазара 2020, 2022, 2023 и 2024 г. Закъсненията бяха обяснени с прекъсване на веригата за доставки, както и с развитието на задвижващата система с 3 електромотора и на нови батерии.

Като се имат предвид високите спецификации на Roadster, изглежда малко вероятно той да бъде доставен на първоначално цитираната цена от около 250 000 долара, обявена през 2017 г. за първата серия „Founders Edition“. Резервациите за тези автомобили бяха таксувани на пълната сума. За сравнение, една Nevera струва повече от 2,5 милиона долара, както и използваща същото задвижване Pininfarina Battista.


0 от 500
  • #18
    7 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Аз да мразя гост? Той да хваща мои изцепки? Не че не ги е хващал но аз си признавам грешките, а той продължава да ги повтаря все едно не съм си ги признал. Ще припомниш ли фактите, кой избяга от гост и от факти и кой след кого дойде за да се заяжда? Някой да си спомня многониковият психопат да е писал тук преди мен? Някой да си спомня тук някой да е писал с никове турбо, гост, хайл, рук преди това? Дойдоха да се заяждат с мен след като доказах на истинското име Радев, че кара перпетум мобиле.
  • #17
    7 rate up comment 4 rate down comment
    До 16 ( преди 2 месеца )
    Изключително полезна информация която ще обогати общата култура на всички които я прочетат. изключително възпитателно четиво. Допускам че по същия начин възпитаваш и децата си. Евала на такива родители като тебе които ги засипват с полезна информация и добро възпитание. нещо друго за roadster ще кажеш ли? Упс .. обърках те с друг. Исках да кажа за доброто отношение към останалите С чувство за омраза злоба и завист ще ни преподадеш ли някой урок? За да те даваме за лош пример на децата?
  • #16
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Още информация ( преди 2 месеца )
    Какво ще кажете за завиване? Мислите ли, че би било възможно да надхвърлите лимита на сцепление на гумата зад завой?Какво ще кажете за спирачките? Възможно ли е да превишите лимита на сцепление по време на спиране?Сега знаем защо тези тласкачи не са толкова глупави, колкото си мислят някои (нека изключим летящата част).
  • #15
    7 rate up comment 0 rate down comment
    До 9. ( преди 2 месеца )
    Не е забравил, но от медията са "забравили", да го споменат. Ето от една друга медия Как са обяснили смисълът на тези тръстери " Във всяка ситуация, в която превишаваме границата на сцепление на гумите. С 1 мегават мощност от електрическите двигатели можете да се обзаложите, че границата на сцепление на гумите ще бъде надвишена. Така стигнахме до първата ситуация, в която тези тласкачи биха били полезни: Какво ще кажете за завиване? Мислите ли, че би било възможно да надхвърлите лимита на сцепле
  • #14
    9 rate up comment 6 rate down comment
    До 12 ( преди 2 месеца )
    Гостенино с много никове, господин психопат Радев, тебе те мразят хората защото мненията ти не са полезни за абсолютно никого, защото съдържат единствено обиди заяждания и хейт и винаги са натоварени с отрицателни емоции. Ти си енергиен вампир. Никога досега не си дал информативно мнение от което хората могат да научат нещо по темата на статията. Да беше отговорил на въпросите на питаш че в на въпросите на коментар 11? В най-добрия случай ще напсуваш Тесла, вместо да си полезен с информация.
  • #13
    11 rate up comment 5 rate down comment
    До 11 ( преди 2 месеца )
    Е как да разбереш В тази медия за дезинформация? Ако ти дадат цялата информация, няма да обясняваш както сега, че това е невъзможно. На практика няма нищо общо със сцеплението на гумите, а ще ползват ракетни тръстери със сгъстен въздух. Въздухът ще се компресира в самия автомобил с компресор захранван от батерията. По тази причина, това ускорение или отрицателно ускорение (спиране) С помощта на сгъстен въздух ще може да бъде ползвано през определени интервали от време.
  • #12
    8 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 2 месеца )
    До 5.В този форум,мразещите Митбъстъра са десетки,само Грета Тунберг си го обича.
  • #11
    13 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Искам нкой от форумните корифеи да ми обясни как 1500кг (поне) ще се изстрелят 0-100 за под 1с.
  • #10
    6 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 2 месеца )
    Коя година по точно.Обещанията на Мъск ги знаем.
  • #9
    6 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Забравил е само да каже че ще взема и завоите с 200 км/ч