IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Обновената Skoda Octavia получава промени под капака и в салона

Премиерата на фейслифта на модела ще бъде в средата на февруари (ВИДЕО)

Чешкият производител Skoda подготвя планово обновяване на актуалното, четвърто поколение на бестселъра си Ocatvia. То предвижда нови информационно-развлекателни опции и модернизиран външен вид. Официалната премиера на автомобила ще се състои през февруари, а сега компанията пусна кратко видео, в което обновеният модел е скрит под покривало.



Единственото, което се вижда, е светещото лого на носа на колата, новите фарове и „зъбчетата“ на дневните светлини, пробиващи през тях. Съдейки по публикуваните по-рано снимки на тестови прототипи, ще има още няколко дребни промени в предната част на Octavia. По-специално, радиаторната решетка ще получи различен дизайн и нов вертикален въздухозаборник в бронята. Очакват се някои промени на кърмата, но те ще бъдат минимални.

Благодарение на същите снимки е известно, че в интериора на обновената Skoda Octavia ще се появи нов екран на информационно-развлекателната система. Не е тайна, че Volkswagen Group работи за унифициране на дисплеите във всички свои марки и увеличаване на броя на аналоговите бутони. И именно Octavia ще е един от първите модели, които ще получат това решение.


Skoda Octavia


Промени се очакват и в двигателната линия. В нея ще се появи 1,0-литровият трицилиндров турбомотор със 116 к.с., заимстван от обновената Skoda Kamiq. Гамата ще включва и 1,5-литров четирицилиндров двигател с мощност 150 к.с., както и 2,0-литров двигател с неизвестна мощност за версията RS.


0 от 500
  • #7
    13 rate up comment 2 rate down comment
    Щирлиц ( преди 4 месеца )
    Много некачествена тази Шкода,ц,ц..Затова продажбите растат всяка година,което е много лошо,ц,ц..
  • #6
    3 rate up comment 13 rate down comment
    Най-добър боклуг ( преди 4 месеца )
    Шкода трябва да се забрани
  • #5
    5 rate up comment 27 rate down comment
    Возих се в шкода 10 ( преди 4 месеца )
    Това стана преди 10 години. Нямах избор валеше дъжд и се наложи.Повече никога. Още ме боли гърба и не мога да изтрия от съзнанието си как изглеждаше таблото и копчетата. Пих хапчета да не ми се повдига после една седмица. Дано не са ме видели в тази кола
  • #4
    5 rate up comment 24 rate down comment
    Евтина и пак евтина ( преди 4 месеца )
    Качество - ужасЦена - кошмарИмидж - недей да питаш Остатъчна стойност - каруцаНа пипане - легенНа вид - куфар с гуми
  • #3
    5 rate up comment 20 rate down comment
    Оставия ( преди 4 месеца )
    Ми то името и говори само за себе си. По-зле е само супърб. Кой му хрумна да кръсти кола от трето качество части и първо ниво пластмаса така. Супърб това е виц.
  • #2
    6 rate up comment 31 rate down comment
    Шкода е майно ( преди 4 месеца )
    Шкода е най-ужасната кола на света. Това е кола за неудачници и средняци. Всеки купил си шкода се превръща в посредственик и никоя жена няма да го хареса. Кола за счетоводители (не главни) и стиснати загубемяци.
  • #1
    4 rate up comment 18 rate down comment
    raiders ( преди 4 месеца )
    3 цилиндъра са вече 116к.с., след 20г. може и 130к.с.Бас държа, че 1.5 150кс. ще е 55 000лв.Хора, предпочитам да дам още малко пари за ел. кола, ще е 3 пъти по-динамична от този асматик.