IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първата Skoda Superb vRS ще бъде хибрид

Флагманът на чехите ще получи двигател от VW Passat

В историята си Skoda Superb има различни модификация с мощен двигател, като дори предишното поколение на модела се предлагаше с 2,0-литров бензинов турбомотор с 280 к.с., но чешкият производител, въпреки успехите на гамата vRS модели, избягваше да дава такова обозначение на флагмана си. Това обаче ще се промени с новата генерация на Superb, твърди Auto Express, като се позовава на шефа на Skoda - Клаус Целмер.


Skoda Superb vRS


Запитан дали успехите на vRS-модели като Fabia, Octavia и Kodiaq, като както и наскоро пуснатият изцяло електрическия SUV Enyaq, не трябва да накарат Skoda да предложи и Superb vRS, която да си съперничи с подобни модели на Mercedes, Audi и BMW, шефът на марката беше лаконичен: „Няма нищо официално, но считам, че аргументите ви са напълно основателни".

Според информациите Skoda Superb vRS ще се предлага както като седан, така и като комби, и ще получи plug-in хибридно задвижване. В неговата основа ще бъде 2,0-литровият двигател на VW Passat, който технически е идентичен с флагмана на чехите и се произвежда на същото място. Мощността на мотора е 268 к.с., като за топ-версията на Superb той ще бъде доработен.


Skoda Superb vRS


Фокусът на plug-in хибриден vRS модел ще падне именно върху повишаването на производителността, но едновременно с това автомобилът ще предлага и друго сериозно предимство. Той ще получи батерия с капацитет 19,7 кВт/ч, която ще позволи пробег от 100 км с едно зареждане.

Auto Express представи и своето виждане как бил изглеждал новият Superb vRS, като в случая се залага на дизайнерския език на Skoda Modern Solid. По-големите колела с червени спирачни апарати, плюс малък спойлер на капака на багажника трябва да подсказват, че става въпрос за спортна версия на модела.


Skoda Superb vRS


В интериора се очаква да има спортни седалки, vRS емблеми и цветни шевове по таблото, вратите и седалките. Топ-версията на Superb ще получи най-модерните технологии от стандартния модел, които включват два екрана - 13- и 10-инчов, образуващи виртуален кокпит. И както подобава на модел от най-висок клас, флагманът на Skoda ще бъде оборудван с най-съвременните системи за безопасност и асистенти на водача.

Самият Клаус Целмер повдигна още малко завесата около бъдещия топ-модел, като посочи, че при него максималната скорост и голямата мощност няма да играят основна роля, тъй като тези параметри не са подходящия за потребителски профил на клиентите на Skoda. Той обаче отказа да разкрие други подробности.


Skoda Superb vRS


Първите доставки на стандартния Superb от ново поколение до крайни клиенти ще стартират в средата на годината, което означава, че версията vRS вероятно ще бъде представена през есента, а продажбите ще стартират в началото на 2025 г. Прогнозната стартова цена на модела е над 50 000 евро.


0 от 500
  • #10
    0 rate up comment 0 rate down comment
    До 9 ( преди 3 месеца )
    Спомням си, като работих за пръв път с поляци, и те постоянно псуваха, Шкода, Шкода, когато нещо се прецака Питах ги защо и ме светнаха, че на западно-славянските езици думата означава щета Аз така и не разбрах защо Сюпърб и Пасат все още се предлагат като различен модел, само емблемата им е различна
  • #9
    0 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    шкода от чешки слен в превод е " много зле"
  • #8
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    всеки знае какво е октавия на чип
  • #7
    10 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Супърб и спорт в едно изречение хич не върви. Аз карам Супърб 3 със адаптивно окачване, "къса" рейка, нископрофилни гуми, много си го харесвам, но спорт няма. Това е комфортен автомобил. Отделно спортния автомобил трябва да е лек и балансиран за предпочитане с късо междуосие, а щом е намесена голяма батерия "уйде коня в ряката"
  • #6
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Щирлиц ( преди 3 месеца )
    Хибрид,накичен с надпис RS?Подигравка с надписа,язък за спорта.
  • #5
    7 rate up comment 6 rate down comment
    Смех ( преди 3 месеца )
    Спортна шкода е все едно състезателен катър или състезателна булонка
  • #4
    3 rate up comment 2 rate down comment
    до 2 ( преди 3 месеца )
    само където не е в bmw .... а е дошъл от bmw във ваг и след това е уволнен
  • #3
    5 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Средна цена на нов автомобил в ЕС 50к ойро, смешници да си ги карат тези пластмасарници, една кола добре поддържана може да изкара 20 години без грижи.
  • #2
    8 rate up comment 3 rate down comment
    До долния ( преди 3 месеца )
    Само дето дизейнерът на Шкода Йозев Кабан премина в БМВ и пренесе там точно този дизайн на предните фарове.
  • #1
    3 rate up comment 13 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    фейк автомобил, имитира бмв в предницата ....