IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Обновената Skoda Octavia получава промени под капака и в салона

Премиерата на фейслифта на модела ще бъде в средата на февруари (ВИДЕО)

Чешкият производител Skoda подготвя планово обновяване на актуалното, четвърто поколение на бестселъра си Ocatvia. То предвижда нови информационно-развлекателни опции и модернизиран външен вид. Официалната премиера на автомобила ще се състои през февруари, а сега компанията пусна кратко видео, в което обновеният модел е скрит под покривало.



Единственото, което се вижда, е светещото лого на носа на колата, новите фарове и „зъбчетата“ на дневните светлини, пробиващи през тях. Съдейки по публикуваните по-рано снимки на тестови прототипи, ще има още няколко дребни промени в предната част на Octavia. По-специално, радиаторната решетка ще получи различен дизайн и нов вертикален въздухозаборник в бронята. Очакват се някои промени на кърмата, но те ще бъдат минимални.

Благодарение на същите снимки е известно, че в интериора на обновената Skoda Octavia ще се появи нов екран на информационно-развлекателната система. Не е тайна, че Volkswagen Group работи за унифициране на дисплеите във всички свои марки и увеличаване на броя на аналоговите бутони. И именно Octavia ще е един от първите модели, които ще получат това решение.


Skoda Octavia


Промени се очакват и в двигателната линия. В нея ще се появи 1,0-литровият трицилиндров турбомотор със 116 к.с., заимстван от обновената Skoda Kamiq. Гамата ще включва и 1,5-литров четирицилиндров двигател с мощност 150 к.с., както и 2,0-литров двигател с неизвестна мощност за версията RS.


0 от 500
  • #17
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Шкода ( преди 3 месеца )
    След проучване в Англия сред 2000 собственици на най-различни марки на тяхното IQ, е направена връзка между интелекта на човека и избора на колата.Освен за марката, анализаторите са попитали и за цвета и типа на двигателя.Оказва се, че собствениците на бяла бензинова Шкода имат най-висок коефициент на интелигентност.
  • #16
    6 rate up comment 2 rate down comment
    До #2 ( преди 3 месеца )
    Шкода със сигурност не е най-ужасната кола, ама ти със сигурност си най-големия комплексар...
  • #15
    1 rate up comment 5 rate down comment
    Шкода е боклуг ( преди 3 месеца )
    Катафалка с усещане за леген
  • #14
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Суперб ( преди 3 месеца )
    Оставия карал ли си суперб, че се изказваш така компетентно ?
  • #13
    6 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Практичният избор.
  • #12
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Какво са я маскирали тая кола? ВАГ е. Знаем, че ще е същото.
  • #11
    2 rate up comment 8 rate down comment
    гост ( преди 3 месеца )
    :D Отдалечаваща се Шкода, стига бе.... С Рено Меган 1.3 без проблем дърпам Октавия 1.5. Типично за ВАГ, тежки купета и мудни двигатели, като изключим Порше и Сеат/Купра, цялата им остнала гама е тотал щета...
  • #10
    9 rate up comment 0 rate down comment
    до raiders ( преди 3 месеца )
    Вероятно си прав за цената, но според теб колко е това "още малко пари"? Защото смислена ел кола за под 80к лв не виждам. А това е почти 50% отгоре.
  • #9
    15 rate up comment 2 rate down comment
    До #4, #3 #2 ( преди 3 месеца )
    И на вас повярвахме, въпреки че ни беше трудно......Явно много прах сте изгълтъли от отдалечаващите се пред вас нови Шкоди , които ще си останат несбъдната мечта.
  • #8
    7 rate up comment 1 rate down comment
    До #5 ( преди 3 месеца )
    Всички ти повярвахме , и то от първи път!