IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Автомобилът сам „подсказва“ кога трябва да бъде продаден

Експерти посочиха как да разберете, че е време за раздяла с колата

Има много признаци, които ще ви помогнат да разберете, че колата ви е за смяна, но основният от тях са увеличените разходи за поддръжка и ремонти, категорични са експерти. Според тях, автомобилът сам „подсказва“ на собственика, че е дошло време за раздяла.


проблеми


Основната причина за продажба на превозното средство е необходимостта от основен ремонт на двигателя. При употребявана кола той често е много по-скъп от закупуването на друго превозно средство, което няма подобни проблеми. Признаците за предстоящата „смърт“ на задвижващия агрегат са бавно ускорение, ниско налягане на маслото, трудно палене, неравномерен ход, повишен разход на гориво.

Друг проблем е изтичането на масло. Средният разход е 25 грама масло на 100 литра бензин. Прекомерната консумация показва разрушаване на уплътненията на коляновия или на разпределителния вал, а синият цвят на отработените газове показва повреда на цилиндрите.


проблеми


Ако постоянно трябва да доливате масло, спирачна течност и антифриз, това също показва, че трябва да помислите за смяна на автомобила. В много случаи това е по-лесно, отколкото да плащате за скъп ремонт.

Други сигнали, които трябва да подскажат на собственика за наличието на сериозен проблем, са прекъсвания в работата на електрониката. Най-честите повреди са неизправности в блока за управление на двигателя поради проникване на влага, късо съединение и окисляване на контактите по време на работа. Сигнал за такива проблеми е редовно светещ индикатол „Check Engine“


проблеми


По-малко значими, но косвени признаци на високо ниво на амортизация на автомобила могат да се нарекат пробег от повече от 180 000 км, чести посещения в сервиза, появата на корозия по тялото и увеличаване на оперативните разходи.


0 от 500
  • #2
    13 rate up comment 50 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    Я японските подсказват, че въобще не трябва да бъдат купувани...още от нови.
  • #1
    43 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    Като чета статията, ако всички тези проблеми ги има в една кола, то най-подходящият купувач на колата е Надин. Проблема е че в БГ всеки се опитва да прецака следващият ползвател на колата, като замаскира проблемите с добавки и дори с изключване на сензори, колкото да се отърве от колата, пък следващият и той така. Та резултата от всичко това е че който има достатъчно разум и възможности си купува нова кола или такава купена в БГ с пълна сервизна история.