IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как да определите повредата на автомобила по звука

Ранното идентифициране на проблемите е много важно

Има език, на който говори всеки един автомобил – това са звуците, които издава нейният двигател. Те могат да разкажат много за състоянието на автомобила и да помогнат за идентифициране на потенциални повреди. Звуците са визитната картичка на превозното средство и могат да разкрият много за неговото състояние. Експертите от NJCar посочи на какво трябва да обърна внимание собственикът, за да разбере потенциалните повреди и да се погрижи за бързото им отстраняване.


повреди


Необичайни удари и тропот

Ако чуете външни звуци - като удари или тътен, например, това може да означава проблеми с окачването, изпускателната система или двигателя. Тези звуци не бива да се пренебрегват, тъй като това може да доведе до сериозни щети.

Съскане, свирене или скърцане

Такива звуци могат да бъдат свързани с проблеми в спирачната система или ремъците. Шофьорът трябва да се увери, че спирачните накладки са в добро състояние, както и, че ремъците са правилно обтегнати.


повреди


Бръмчене и вибрация

Ако вибрациите се предават през волана или педалите, това може да означава проблеми с окачването или колелата. Най-често това може да се дължи на лош баланс на предницата, на увреждане на сайлент-блоковете или на състоянието на гумите. Трябва да се обърне внимание на редовната поддръжка и смяна на амортисьорите и гумите.

Бръмченето в мотора

Безпрецедентният шум в двигателя може да показва проблеми с изпускателната система или неправилна работа на двигателя. В такива случаи е най-добре да се закара автомобила на специалист за диагностика и корекция.


повреди


Много важно е да се знае, че всеки автомобил има свой уникален звук. Затова и най-добрият вариант е посещението в специализиран сервиз за идентифициране на видими и скрити проблеми. Шофирането на кола изисква внимание и грижа. Способността за правилно интерпретиране на машинни звуци може да помогне за ранно откриване на проблеми и предотвратяване на сериозни повреди.

0 от 500