IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Защо е добре да имате "тигрова мас" в колата?

Миризливият мехлем има някои изненадващия приложения

Няма човек на възраст над 40 години в България, който да не знае какво е "тигрова мас". Това мазило от времето на соца е познато, като лечебно и абсолютно естествено средство, с което се лекуваха всички болести. То обаче има и други, различни от лечебните свойства, които помагат и по време на шофиране. Именно за последните ви разказваме сега.


тигрова мас


Миризливият мехлем от Виетнам бе много използван и дори днес продължава да се използва, като мнозина са на мнеие, че все още няма такова заболяване, което да не се лекува с азиатското мазило - от настинка до натъртване!

Така наречената тигрова мас има и допълнителни умения, открити, разбира се, чрез комплексно изследване, популярно наричано „метод на проба-грешка“. Оказва се, че има водачи на МПС-та, които държат ценната червена кутийка в жабката на колата, за да е винаги под ръка.

Малцина например знаят, че първоначално сместа е правена като лек срещу ухапвания от комари. Оказа се, че миризмата е толкова неприятна за насекомите, че те моментално се опитват да напуснат "жизненото ни пространство". Така че е достатъчно да поставите отворена кутийка с тигрова мас в салона за няколко минути, да отворите прозорците и всички бръмчащи насекоми незабавно ще изчезнат.


тигрова мас


Друг метод на приложение е главоболието. Ако стоите цял ден в задръствания е силно вероятно да получите главоболие, но мехлемът определено ще се справи и с тази задача. Просто трябва да спрете на позволеното място, да намажете малко от мехлема на челото си и да постоите няколко минути. Болката ще отмине.

Тигровата мас е и мощен аромат, който лесно се справя както с миризмата на тютюн, така и с миризмата на мокри обувки. Ето защо много шофьори поставят отворена кутийка в държачите за чаши, коюто излъчва спокоен естествен аромат, много по-добър от ароматизаторите.

Има и друга причина: "тигровата мас" има подчертан релаксиращ ефект. Ще облекчи напрежението, но няма да ви се доспи, както от хапчета. Така, това мазило, което струва стотинки и може да се купи във всяка аптека, се оказва много полезно, както за дома, така и за градината и колата. И, разбира се, удобен компактен формат, който не заема много място.

0 от 500
  • #16
    3 rate up comment 1 rate down comment
    I am ( преди 9 месеца )
    Истина е.. Ама си вземете Пича мазЗ.. И я оставяте да преветеи колата на рибарски магазин.. Дори и катаджия няма да ви спре!!
  • #15
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Върбанков ( преди 9 месеца )
    Ти пък от де знаеш ? Къде си виждал тигрова мас че се правиш на отворен !? Казват ти хората ако си умен възползвай се какво умнееш ...професор !
  • #14
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Гост ( преди 9 месеца )
    Това нещо няма нищо общо с тигрова мас !
  • #13
    10 rate up comment 1 rate down comment
    Хилеж ( преди 9 месеца )
    Не бях чела скоро такава статия, честно
  • #12
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Колеги бъркате се, тигровата мас е създадена в чест на един човек смесвайки любимия му отбор с любимата му закуска от детството
  • #11
    27 rate up comment 2 rate down comment
    Бай ламби ( преди 9 месеца )
    Руменчоооо...явно си доста мъничък и не помниш едни по-мрачни времена нашто момче когато на това мазило на което ти викаш тигрова мас, в народната република му викахме "Виетнамско чудо".Също така явно си нямаш и на идея как смърди това чудо щом искаш да си го отвориш в колата.А относно комарите, тая смрад не комари а крокодили ще изгони па ако ще и да не са яли три седмици.
  • #10
    12 rate up comment 1 rate down comment
    Нещо в превода? ( преди 9 месеца )
    Това си е виетнамско чудо. Намажи си главата и ще видиш за какво става въпрос...пари, гори, мирише..ще те побърка. В колата, не няма начин.
  • #9
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Абе... ( преди 9 месеца )
    Вие наред ли сте?
  • #8
    15 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    За тези с Рената задължително вазелин, защото на някой модели са им тесни емблемите. За Румешко една голяма туба, за да продължава да преписва от бг мама толкова умни статии, докато седи на ръчната. Ако продължавате да копаете дъното, ще излезете в Северна Корея където ще се лансирате добре.
  • #7
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Водач ( преди 9 месеца )
    ***тъпak