IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Защо е добре да имате "тигрова мас" в колата?

Миризливият мехлем има някои изненадващия приложения

Няма човек на възраст над 40 години в България, който да не знае какво е "тигрова мас". Това мазило от времето на соца е познато, като лечебно и абсолютно естествено средство, с което се лекуваха всички болести. То обаче има и други, различни от лечебните свойства, които помагат и по време на шофиране. Именно за последните ви разказваме сега.


тигрова мас


Миризливият мехлем от Виетнам бе много използван и дори днес продължава да се използва, като мнозина са на мнеие, че все още няма такова заболяване, което да не се лекува с азиатското мазило - от настинка до натъртване!

Така наречената тигрова мас има и допълнителни умения, открити, разбира се, чрез комплексно изследване, популярно наричано „метод на проба-грешка“. Оказва се, че има водачи на МПС-та, които държат ценната червена кутийка в жабката на колата, за да е винаги под ръка.

Малцина например знаят, че първоначално сместа е правена като лек срещу ухапвания от комари. Оказа се, че миризмата е толкова неприятна за насекомите, че те моментално се опитват да напуснат "жизненото ни пространство". Така че е достатъчно да поставите отворена кутийка с тигрова мас в салона за няколко минути, да отворите прозорците и всички бръмчащи насекоми незабавно ще изчезнат.


тигрова мас


Друг метод на приложение е главоболието. Ако стоите цял ден в задръствания е силно вероятно да получите главоболие, но мехлемът определено ще се справи и с тази задача. Просто трябва да спрете на позволеното място, да намажете малко от мехлема на челото си и да постоите няколко минути. Болката ще отмине.

Тигровата мас е и мощен аромат, който лесно се справя както с миризмата на тютюн, така и с миризмата на мокри обувки. Ето защо много шофьори поставят отворена кутийка в държачите за чаши, коюто излъчва спокоен естествен аромат, много по-добър от ароматизаторите.

Има и друга причина: "тигровата мас" има подчертан релаксиращ ефект. Ще облекчи напрежението, но няма да ви се доспи, както от хапчета. Така, това мазило, което струва стотинки и може да се купи във всяка аптека, се оказва много полезно, както за дома, така и за градината и колата. И, разбира се, удобен компактен формат, който не заема много място.

0 от 500