IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Цените на употребяваните електромобили падат главоломно

Вижте кои масови модели губят най-много от стойността си

Все повече собственици на електрически автомобили забелязват рязък спад на стойността на техните превозни средства. А причината е, че търсенето на употребявани коли на ток продължава да се срива, съобщава британското издание Daily Mail. То се позовава на проучване на компанията This is Money, според което 20-те коли на старо, които са загубили най-голяма част от стойността си, са задвижвани изцяло на ток.


електромобили


Всичко това означава, че някои електромобили втора употреба вече са по-евтини за закупуване от техните бензинови еквиваленти. И това е лоша новина за онези, които са платили направо за нова кола, но чудесна за шофьори, които търсят достъпен начин да придобият електрически автомобил.

За основа на проучването са взети автомобили на възраст 3 години и пробег от около 30 000 мили (50 000 км). В случая е сравнена цената им на 1 януари 2023 г. с тази 6 месеца по-късно, тоест на 30 юни Анализът включва само масови модели - без суперколи, нишови превозни средства с малко производство или странни двигатели.


Най-бързо обезценяващите се 3-годишни електромобили (ГАЛЕРИЯ):

0 от 500
  • #93
    2 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    Ето че мълчиш. Колко са ви дългите глоксове? Вероятно тръгваш от Пловдив да разнасяш във Видин, а колегите от Русе разнасят в Стара Загора? Хайде малко по-полека с лъжите? Логистиката е с камиони, а после се разнася регионално на кратки разстояния
  • #92
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Еконт експрес ( преди 10 месеца )
    Зареждането отнема цяла нощ.
  • #91
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Еконт експрес ( преди 10 месеца )
    Служебното електрическо Берлинго с мъка изминава 250 км в града с едно зареждане.Имаме пратки за разнасяне извън града.Тук не става въпрос за пари.
  • #90
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    Защо? Ти по колко километра минаваш ежедневно? По 400 км на ден за 5 дневна работна седмица се изминават 2000 км седмично, над 100 хиляди километра годишно, заредени от контакта нощно време. Само останалите над 400 км дневно, се зареждат по 5 минути и 15 лева на 100 км. Тези от контакта ти отнемат по 3 секунди на 100 км и 2,50 лв. 43 минути и 2600 лв за първите 100 000 км Хайде сега ти ми отговори, колко време и колко пари ще ти отнеме зареждането за 100 000 км на бензин? Няма да отговориш!
  • #89
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Еконт експрес ( преди 10 месеца )
    87 ми.Дай да видим как е положението с дългите глоксове.
  • #88
    3 rate up comment 2 rate down comment
    До 82 ( преди 10 месеца )
    След като гаранцията на батерията свърши, цената на електромобила е нищожна.Никой не купува стар електромобил,за да се охарчи с 20000 долара за нова батерия.Електрически Форд Фокус с батерия за ремонт беше оценен само за 5000 долара.Друг един беше си взривил Теслата,като разбрал колко ще му струва ремонта.Държат си цената електромобилите,няма спор.
  • #87
    2 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    В домашни условия от контакта, само на нощна тарифа всяка нощ можеш да си пълниш батерията с нови 500 км, които ще ти струват 10 лв. Тоест ако тези преходи са 300 км в двете посоки, дори няма да ти се наложи да зареждаш на бърза зарядна и за 5000 км ще платиш 100 лв за ток. Трябва да заредиш 10 пъти в годината. Тоест веднъж на месец.
  • #86
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    Точно затова попитах. Защото страхът от електромобилите не е обоснован. Пътувам мнението че до морето е невъзможно да се стигне с електромобил, защото трябва да зареждаш няколко пъти няколко часа, а няма къде. А на практика съвременните електромобили стигат със предимно на автопилот без да пипаш волана 140 км от София до Бургас и ти остават още 50 км пробег. А от София до Бургас Има 17 бързи и още толкова по-бавни зарядни, където за 5 минути можеш да добавиш 100 км пробег.
  • #85
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    Малко минавам, 5 000 на година, но са все преходчета по 250-300 км. Тъй или иначе колата ми е на 2 години (10 000 км), тъй че не си търся нова, просто ми беше интересно.
  • #84
    2 rate up comment 2 rate down comment
    До 83 ( преди 10 месеца )
    Ей така за спорта, По колко ти е най-дългият глокс за седмицата, като говорим за всяка седмица, а не че ще идеш някъде веднъж два пъти в годината? А колко километра минаваш годишно? Защото засега е икономически оправдано да си купиш електромобил точно когато минаваш много километри годишно, а ти се опитваш да изкараш точно това недостатък.