IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

10-те най-бързо обезценяващи се SUV

Това са модели, които губят голяма част от стойността си за 3 години

Амортизацията е нещо, за което повечето купувачи на нови автомобили не искат да мислят, но винаги си струва да се вземе предвид при следващата покупка. В края на краищата никой не иска да купи кола, която няма да струва почти нищо, когато дойде време за продажба.

Експертите от изданието WhatCar? направиха списък на SUV-моделите, които претърпяват най-голяма амортизация през първите 3 години и пробег от 60 000 км. В нето са включени бензинови и дизелови автомобила - от малки и семейни SUV до пълноценни спортни SUV. Цените са в британски лири, като всички посочени модели само за 36 месеца губят повече от 50% от първоначалната си стойност.

10-те най-бързо обезценяващи се SUV (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #11
    2 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    Тези бензинки скоро никой няма да ги иска, дори и новите.
  • #10
    10 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    В такъв случай се питам каква е далаверата да си купуваш нова кола в Англия при условие, че губиш толкова много пари през първите 3 г. Излиза, че е по на сметка да си вземеш 3-годишна кола. Тъкмо е приключила голямата обезценка и предстои по-слаба през следващите години и ще изгубиш много по-малко пари. Разбира се има го и момента, че ако никой не купува ново, няма да има и на старо и цените на коли 2-ра ръка ще скочат.
  • #9
    4 rate up comment 5 rate down comment
    долният ... ( преди 10 месеца )
    пак бълнува! ново доказателство за менталните увреждания от системно ползване на рено ...
  • #8
    18 rate up comment 4 rate down comment
    Ибн ебн Ал камил ( преди 10 месеца )
    Басиии......а каптюр, закупен за 25 000 лева,нов от шоурум....сега струва 23 000 лева ..........нисан жук ли е, джук ли е...,закупен на 27.12.2021 за 32 000 лева,сега ми дават 38 000........за какво пише този тук незнам....ХАХАХАХА.......
  • #7
    23 rate up comment 3 rate down comment
    пропов ( преди 10 месеца )
    Това са коли с ограничен пазар и затова има такава загуба. Воланът им е от грешната страна и никой извън Кралството не ги иска. Поредната безполезна за нас статия. Ама народа чел недочел, разбрал недоразбрал и се хванахте за гушите вече. И всъщност класацията няма връзка с качествата на колите( твърде нови са), а отразява вкусовете - търсенето от купувачите. То ест колко са глупави или умни при избора ингилизите. Ниска цена - слабо търсене. Не значи че колата е лоша, просто не е Тойота или Ваген
  • #6
    27 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    Най много се обезценяват електрокарите.Към края на гаранцията на батерията, цената на електромобила клони към нула.
  • #5
    13 rate up comment 8 rate down comment
    До 3 ( преди 10 месеца )
    След като си такъв експерт и следиш цените и пазара, ще направиш ли разлика с обезценяването на автомобилите от великобритания, които са с десен волан и на практика нямат пазар в Европа с европейските автомобили, като тези в германия които се изнасят за цяла европа че дори и за Азия?
  • #4
    15 rate up comment 7 rate down comment
    До първия ( преди 10 месеца )
    И ти си май на принципа чукча писател а не читател и не сметна за необходимо да прочетеш статията където си пише:"Цените са в британски лири, като всички посочени модели само за 36 месеца губят повече от 50% от първоначалната си стойност."То ако имаше малко обща култура, щеше да знаеш и какви по народност са "Експертите от изданието WhatCar"
  • #3
    16 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    Не се съмнявам в моделите изброени тук, че се обезценяват бързо, но чак такава обезценка не съм виждал. Струва ми се, че е прекалено за 3 г. с над 50-60% да се обезценяват. Говорим за средна обезценка. Значи има и по-евтини от тези, както и по-скъпи. Следя пазара коли втора употреба и 3-годишни с толкова ниски цени не съм виждал, освен, ако е на много км. колата и има удар някъде или с някакви проблеми. Всеки може да отвори мобилето. Немското за по-достоверно и да види, че няма такава обезценка.
  • #2
    11 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    Стелантис е отчетливо най-зле в класацията след това немските и корейските марки