IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Цените на употребяваните електромобили падат главоломно

Вижте кои масови модели губят най-много от стойността си

Все повече собственици на електрически автомобили забелязват рязък спад на стойността на техните превозни средства. А причината е, че търсенето на употребявани коли на ток продължава да се срива, съобщава британското издание Daily Mail. То се позовава на проучване на компанията This is Money, според което 20-те коли на старо, които са загубили най-голяма част от стойността си, са задвижвани изцяло на ток.


електромобили


Всичко това означава, че някои електромобили втора употреба вече са по-евтини за закупуване от техните бензинови еквиваленти. И това е лоша новина за онези, които са платили направо за нова кола, но чудесна за шофьори, които търсят достъпен начин да придобият електрически автомобил.

За основа на проучването са взети автомобили на възраст 3 години и пробег от около 30 000 мили (50 000 км). В случая е сравнена цената им на 1 януари 2023 г. с тази 6 месеца по-късно, тоест на 30 юни Анализът включва само масови модели - без суперколи, нишови превозни средства с малко производство или странни двигатели.


Най-бързо обезценяващите се 3-годишни електромобили (ГАЛЕРИЯ):

0 от 500
  • #3
    11 rate up comment 3 rate down comment
    q ( преди 9 месеца )
    @2 Няма лошо да са евтини, ама като отворя сайтове в Германия под 22 000 ойро Мока няма. За България да не говорим пък.
  • #2
    9 rate up comment 7 rate down comment
    //// ( преди 9 месеца )
    И що в модел 3 да е истината? При положение, че 95% от километрите ги минавам градско, защо да купувам кораб, дето се чудя де да го пакирам? Тези автомобили са идеални за града. А като ще пътувам извън града има автомобили под наем. Или ще си поддържам някое семейно комби.
  • #1
    11 rate up comment 7 rate down comment
    q ( преди 9 месеца )
    Шок! БоНба! Не си купувайте тези коли че след 50000 км. им пада цената. Опаа ми те не се продават вече. А и никога не се се продавали добре. Нормално и като втора ръка нямат висока стойност. Вече има 5 годишни Тесла модел 3, на достъпни цени, там е заровено кучето.