IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Цените на употребяваните електромобили падат главоломно

Вижте кои масови модели губят най-много от стойността си

Все повече собственици на електрически автомобили забелязват рязък спад на стойността на техните превозни средства. А причината е, че търсенето на употребявани коли на ток продължава да се срива, съобщава британското издание Daily Mail. То се позовава на проучване на компанията This is Money, според което 20-те коли на старо, които са загубили най-голяма част от стойността си, са задвижвани изцяло на ток.


електромобили


Всичко това означава, че някои електромобили втора употреба вече са по-евтини за закупуване от техните бензинови еквиваленти. И това е лоша новина за онези, които са платили направо за нова кола, но чудесна за шофьори, които търсят достъпен начин да придобият електрически автомобил.

За основа на проучването са взети автомобили на възраст 3 години и пробег от около 30 000 мили (50 000 км). В случая е сравнена цената им на 1 януари 2023 г. с тази 6 месеца по-късно, тоест на 30 юни Анализът включва само масови модели - без суперколи, нишови превозни средства с малко производство или странни двигатели.


Най-бързо обезценяващите се 3-годишни електромобили (ГАЛЕРИЯ):

0 от 500
  • #33
    4 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    Путин се гордее със заглавието. Първокласен пример за евразийска пропаганда!
  • #32
    10 rate up comment 6 rate down comment
    Последния Софиянец ( преди 10 месеца )
    Защо скъсани некадърници , дето си купуват коптори за 5 хил , дават акъл на успели хора купуващи си коли за 100хил и нагоре ? Функционалната неграмотност не обяснява това , може би си има медицинска причина подчовекО !
  • #31
    7 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    Шминтирито , гостенина и още двама-трима баBHopaзвиващи са в екстаз от заглавието :):):) А даже не са прочели , че Тесла липсва в тази класициЙка , и има почти 2 милиона причини това да е така. А плана е причините да достигнат 20 милиона , съвсем скоро
  • #30
    2 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    "Тесла електромобил ли е?Още по зле,свалиха цените на новите Тесли,сега втората употреба Тесла стават непродаваеми,ако не им свалиш драстично цената." А аз дали не твърдя същото точно преди тебе? ".. да изглеждаш най-глупавия човек на света, преди да видиш че в статията липсва Тесла, което вече в няколко поредни статии споделям, че и МЕН МЕ УЧУДВА, защото за разлика от останалите, които не са свалили цените на новите автомобили, Tesla ИМ СВАЛИ ЦЕНИТЕ с 30%, а на старите цените не падат с толкова
  • #29
    4 rate up comment 3 rate down comment
    До 24 ( преди 10 месеца )
    Въпрос на приоритети брат. Има доста по-смислени покупки за последната година, отколкото да си купиш две тесли. Ама то и с помощите от безработен какво не мога да си позволя. Представи си ако работех, вместо по цял ден да лежа на дивана https://youtu.be/lQgUDh0BAtk
  • #28
    5 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    "Хората не искат да рискуват." вЕрно ли? Тогава защо Тесла е една от най-купуваните марки в БГ без официално представителство? Ще ти поправя изречението така, че да има смисъл "Хората не искат да рискуват с изостанали модели."
  • #27
    4 rate up comment 13 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    Някои хора още не са разбрали, че единствената марка електромобили, които са сигурна попукпа, е Тесла. Всичко друго е едно десетилетие назад. Тук ми дали някакви Лийфове, Соул-ове, е-Голфове и ПСА-рки, които са все първи опити, не се продават отдавна или са доказани престъпления (ахъм, Лийф). Хората не са глупави. Много янсо, че няма да си купят недоразвита кола или ако се навият, ще е на супер ниска цена. А на Тесла цените на старо са баснословни. Защо ли?
  • #26
    10 rate up comment 1 rate down comment
    Гост ( преди 10 месеца )
    До 23.Оторизиран сервиз на Тесла в България няма.Има няколко сервиза,които се опитват да ремонтират Тесла,но за гаранционен ремонт извън България.
  • #25
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Гост ( преди 10 месеца )
    Къде те цитирам дънна рибо,плоска.Как съм си купил Тойота за 5 к.лв?
  • #24
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 месеца )
    До 21.Гладна кокошка просо сънува.