IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Цените на употребяваните електромобили падат главоломно

Вижте кои масови модели губят най-много от стойността си

Все повече собственици на електрически автомобили забелязват рязък спад на стойността на техните превозни средства. А причината е, че търсенето на употребявани коли на ток продължава да се срива, съобщава британското издание Daily Mail. То се позовава на проучване на компанията This is Money, според което 20-те коли на старо, които са загубили най-голяма част от стойността си, са задвижвани изцяло на ток.


електромобили


Всичко това означава, че някои електромобили втора употреба вече са по-евтини за закупуване от техните бензинови еквиваленти. И това е лоша новина за онези, които са платили направо за нова кола, но чудесна за шофьори, които търсят достъпен начин да придобият електрически автомобил.

За основа на проучването са взети автомобили на възраст 3 години и пробег от около 30 000 мили (50 000 км). В случая е сравнена цената им на 1 януари 2023 г. с тази 6 месеца по-късно, тоест на 30 юни Анализът включва само масови модели - без суперколи, нишови превозни средства с малко производство или странни двигатели.


Най-бързо обезценяващите се 3-годишни електромобили (ГАЛЕРИЯ):

0 от 500
  • #13
    15 rate up comment 6 rate down comment
    Гост ( преди 10 месеца )
    Лоша новина за всички наринали една чанта пари за нов електрокар.Отлична новина за наш теслю, отдавна чакаш да си купи Тесла втора употреба.
  • #12
    9 rate up comment 8 rate down comment
    q ( преди 10 месеца )
    Плавното изтегляне от ДВГ бизнеса, иска такива статии. Не може всички да захвърлят старите си коли, както захвърлихме Нокиите с копчета. Ще се помпат цени и предимства. Докога - докогато не се изстиска всичко от този бизнес. Поне до 2029. После и без друго ДВГ ще са трицилиндрови тритурбови миксери, с пет ДПФ-а, та електромпбилите ще са ОК за всички.
  • #11
    17 rate up comment 11 rate down comment
    Турбо ( преди 10 месеца )
    Електромобилите се обезценяват по бързо от автомобил с ДВГ.Още една тесларска опорка падна.
  • #10
    11 rate up comment 7 rate down comment
    До 9 ( преди 10 месеца )
    Недей така, че ще събориш още една опорна точка на антиелектриците! Незнайно защо те си мислят, че когато говоря за изравняване на цените на електромобилите с ДВГ, това задължително означава че цените на електромобилите трябва да паднат. С намаляване на предлагането на ДВГ, цените им дори 2 ръка ще се задържат високи, защото търсенето ще е повече от предлагането. Въпреки че до морето още днес има около 50 зарядни станции през 20 км, след 5 г някои от тях още ще вярват,че няма къде да заредят.
  • #9
    8 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    хаха, аз на моя дизелов 4г автомобил на 80к, мога да му взема почти същите пари, които дадох когато го взех от дилъра...Ясно е, че електриките са далеч...
  • #8
    11 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    Интересно Mazda MX-30 липсва, а са някъде по 19 хиляди евро 2 годишни коли около 20 хиляди км, нови са по 40 хиляди еврака разбира се това е защото искат да се отърват от това недоразумение.
  • #7
    14 rate up comment 9 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 10 месеца )
    НА печелившите честито, как е да купуваш супер скъпо на цени на премиум, а да продаваш на без пари! Евтина мобилност а, без пари било :D
  • #6
    15 rate up comment 12 rate down comment
    Дифорс ( преди 10 месеца )
    Трябва да си хазартен тип и парите да са ти от въздуха, че да си купиш 5 годишна Тесла!
  • #5
    14 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    Щеше да е добре да се даде и колко е общия спад като цяло за 3 години, а не само за 6 месеца
  • #4
    14 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    Пак статия за Британия на другия край на континента с десен волан което е по-добре отколкото за друг континент ама пак не върши работа щото са рядкост в БГ..