IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

10 коли, които губят най-много от цената си за 5 години

Напълно очаквано, това са големи луксозни седани и SUV

Петгодишните употребявани автомобили, продадени през 2022 г., са загубили средно само 33,3% от стойността си до този момент, твърди анализ на американското издание iSeeCars. За сравнение през 2021 г. същият показател е бил 40,1%. На свой ред, 3-годишните употребявани автомобили, продадени през 2022 г., са се обезценили със 17%, което е най-малкият спад в историята.


автомобили


Днешното нарастване на цената на бензина означава, че е особено вероятно икономичните автомобили да запазят стойността си, се посочва още в iSeeCars. Някои превозни средства обаче все още губят стойност много по-бързо от други. Това обикновено са големи луксозни превозни средства – седани и SUV.

Любопитното е, че на обратния полюс – автомобили, които губят най-малко от стойността си, се намират модели от различни класове. Оказва се, че най-добра инвестиция в случая са Jeep Wrangler (7,3% обезценявяне през първите пет години), Jeep Wrangler Unlimited (8,7%) и Porsche 911 (14,6%). Други автомобили, които поддържат добра стойност, са Toyota Tacoma (14,9%), Honda Civic (16,3%) и Subaru BRZ (18,2%)


Автомобили, които губят най-голяма стойност след пет години (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #8
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Лесни ( преди 9 месеца )
    Поредната преведена статия
  • #7
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    3 и 4 страница са без адекватен коментар, четете статиите преди да ги публикувате!
  • #6
    16 rate up comment 1 rate down comment
    Име ( преди 9 месеца )
    Защо сте сложили Шкоди на снимката, при положение, че в статията става въпрос за други марки и модели автомобили?!
  • #5
    21 rate up comment 17 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Нормално - германските тенекета и американски автомобили се обезценяват най-бързо. Най-много държат цена японските.
  • #4
    30 rate up comment 1 rate down comment
    Попе ( преди 9 месеца )
    Те нямат времето и желанието да си напишат заглавието на статията без правописни грешки и да поправят безумията, които пише google преводач при автоматичния превод на американските статии, а ти си тръгнал да мечтаеш да правят своя собствено проучване на българския пазар за да ти напишат авторска статия? Не знам дали си безумен оптимист или просто наивник.
  • #3
    25 rate up comment 2 rate down comment
    Popa ot razgrad ( преди 9 месеца )
    Какво ме интересуват Щатите...все на готово...няма ли поне един български журналист който да изследва българския пазар и да предостави малко по-полезна информация...
  • #2
    17 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Странно? Очаквах че напълно логично по първите места ще е Тесла, защото само от края на миналата година цените на чисто новите автомобили паднаха с над 30%, а като добавим и 10-20% на старите автомобили под цената на новите би трябвало да има около 50% спад. Не е възможно старите да се продават на цената на новите и затова се учудвам какво се случва и защо не са попаднали в класацията?
  • #1
    31 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    пак безсмислена статия за щатите... може и една такава за Русия...също толкова смислена