IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Експерти посочиха най-икономичните автомобили

Германско издание сравни посочения от производителя разход с реалния

Експертите от германското автомобилно издание Auto Bild съставиха класация на 6-те най-икономични автомобила на пазара. Тя е направена след тестове на повече от 300 различни автомобила годишно. За да се определи действителният разход на гориво, колите изминават 155 км на тестово трасе, от които 61 км са по селски пътища, 40 км са в градски условия и 50 км – по магистрала. В последния случай водачът симулира няколко режима на движение, като единият от тях е шофиране с максимална скорост.


6-те най-икономични коли според Auto Bild (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #37
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Турбо ( преди 1 година )
    Тесльо,Тесла плейд върши работа само на малка част от хората,такава кола се кара от богати хора за кеф.На мен Хюндай и10 за 26 х. лв ми е достатъчен.Когато се появи електрическа баничарка за 50х.лв като Пежо Рифтър и електромобил за 26 х.лв като Хюндай ще се замисля.Цената и пробега за мен са по важни от мощността и ускорението на електромобила.Засега ДВГ ме устройва.
  • #36
    0 rate up comment 1 rate down comment
    До 34 ( преди 1 година )
    И как пък реши че най-много лъжат от audi? При обявени 4,7 до 6,7, audi-то харчи 42% повече. При toyota обаче при обявени 2,1 харчи 3,7 което вече са 76%. Тоест от toyota лъжат почти двойно както за разхода така и двойно повече в сравнение с audi.
  • #35
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Турбо ( преди 1 година )
    Тесльо,за биодизел се използва преработено олио от фритюрници,което ако не се използва се изхвърля.Биодизел се произвежда и от сланина,която сега ти я набутват в салама.Биоетанол се получава от отпадъка на захарна тръстика при производството на захар.Забеляза ли,че всички суровини за биодизел и биоетанол са отпадъчни?
  • #34
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    От цялата работа разбрах, че най-много лъжат от Ауди. А иначе, при друг тест ще се получат други резултати. Имал съм същият двигател като на Клиото в тежка и по-стара кола и гореше по-малко. Много зависи кой и как кара. Една и съща кола може да постигне от 3.0 до 7.0 литра/100км по един и същ маршрут.
  • #33
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    И за да не стане грешка, да потвърдиш дали на всяка бензиностанция във франция или на всяка бензиностанция "Тотал БП и тн"
  • #32
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Аз не говоря тъпизми, а нарочно те питам за подробности да се види кой говори тъпизмите. Изведнъж "Биоетанола навсякъде има 85% хибрид на Форд Пума продаващ се на Запад къде мислиш че го зареждат ами на всяка бензиностанция Тотал БП и тн" вече стана, че не било на запад а било само във франция и не било на всяка бензиностанция. И това само с помощта на повторение на казаното от тебе, но по друг начин. А дори в България се кара с биодизел в огромни количества и милиони литри годишно.
  • #31
    2 rate up comment 0 rate down comment
    До долния ( преди 1 година )
    Естествено че говоря на всяка френска бензиностанция има биоетанол ако продължаваш да ръсиш таписми разговора ще стане безпредметен
  • #30
    1 rate up comment 2 rate down comment
    До 28 ( преди 1 година )
    Да видим дали правилно съм те разбрал. Значи ford puma е пуснал модел на биоетанол и затова на всяка една бензиностанция на запад има колонка с 85% биоетанол? Поне така се разбира от мнението ти! Бая трябва да го карат в този автомобил, за да си заслужава инвестицията от страна на бензиностанциите! Виждам че говориш от личен опит така че направо ще питам колко е цената на литър и каква е разликата в сравнение с бензина?
  • #29
    0 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    По всичките карам с повече от 140 км в час, като всеки нормален шофьор. Тук там трябва да намаля заради дупки или да мина в в лявата лента, защото дясната е разбита, но това са по-скоро изключение и не значи че няма къде да вдигнеш 140 по българските магистрали. Но разбирам какъв ти е проблемът. Този път дойдох на слънчев бряг по магистрала тракия с toyota corolla verso и така или иначе повече от 120-130 не съм вдигал, просто защото не се чувствам комфортно да го правя.
  • #28
    1 rate up comment 2 rate down comment
    До по-долния ( преди 1 година )
    Стига с тоя биодизел бе тва никъде не се използва.Биоетанола навсякъде има 85% хибрид на Форд Пума продаващ се на Запад къде мислиш че го зареждат ами на всяка бензиностанция Тотал БП и тн тва че тука на омв нямат нищо не значи