IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Експерти посочиха най-икономичните автомобили

Германско издание сравни посочения от производителя разход с реалния

Експертите от германското автомобилно издание Auto Bild съставиха класация на 6-те най-икономични автомобила на пазара. Тя е направена след тестове на повече от 300 различни автомобила годишно. За да се определи действителният разход на гориво, колите изминават 155 км на тестово трасе, от които 61 км са по селски пътища, 40 км са в градски условия и 50 км – по магистрала. В последния случай водачът симулира няколко режима на движение, като единият от тях е шофиране с максимална скорост.


6-те най-икономични коли според Auto Bild (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #7
    6 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Именно де. Както цената на пропан бутана, така и цената на метана се определя от някой друг и това често е от друга държава. А всяка държава сама може да си добива електрическа енергия от каквото си пожелае, включително и от пропан бутан или метан, ако са евтини. Тоест винаги ще има евтина възможност за производство на ток, но цената на горивата ще варират и в бъдеще.
  • #6
    8 rate up comment 2 rate down comment
    До долния ( преди 1 година )
    Личиси че не ги схващаш нещата метана е природен газ а пропан бутана нефтен дериват.Освен това и сега метана е много евтин на борсата но нещо цената му скача в пъти до колонката и проблема е в държавата
  • #5
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Лудория ( преди 1 година )
    Защо не виждам никъде Тесла?! Да не би да "лъжат" за разхода?! Макар че да вярваш на *** Bild е все едно да вярваш на VW за чистия дизел. ;)
  • #4
    6 rate up comment 4 rate down comment
    До 3 ( преди 1 година )
    Радвай се докато можеш, защото само до преди две-три години под всяка статия за електромобили цъфваха няколко такива като тебе и обясняваха колко е евтино да се кара на метан, ама скоро не са писали.
  • #3
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Аз ( преди 1 година )
    понеже съм "***", карам на газ. Уредбата е заводска, бутилката е сменена с по-голяма и чисто нова. Разходът е около 8/100 средно с моя начин на шофиране. Возим се петима възрастни спокойно
  • #2
    8 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Нали уж само за пробега на електромобилите с едно зареждане лъжеха?
  • #1
    5 rate up comment 9 rate down comment
    Хибридгейт ( преди 1 година )
    Тези са по-зле от електричките! Toyota твърди че ще минат над 2000 километра с едно зареждане, а те минават само около 1 000. Да не говорим че и емисиите са изчислени на база 2,1 литра, което уж трябва да покрива евро 7, а реалните са двойно повече, а новите тестове за евро 7 ще се правят в реални условия.