IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Експерти посочиха най-икономичните автомобили

Германско издание сравни посочения от производителя разход с реалния

Експертите от германското автомобилно издание Auto Bild съставиха класация на 6-те най-икономични автомобила на пазара. Тя е направена след тестове на повече от 300 различни автомобила годишно. За да се определи действителният разход на гориво, колите изминават 155 км на тестово трасе, от които 61 км са по селски пътища, 40 км са в градски условия и 50 км – по магистрала. В последния случай водачът симулира няколко режима на движение, като единият от тях е шофиране с максимална скорост.


6-те най-икономични коли според Auto Bild (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #27
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 1 година )
    Тесларев,ти четеш ли коментарите преди да пишеш?По коя магистрала в България ще караш с 140 км в час?
  • #26
    1 rate up comment 4 rate down comment
    До турбоантиелектрик ( преди 1 година )
    Е хубаво де искам само да потвърдиш за останалите че ако някой ти даде на заем тесла с 1000 коня и ти я зарежда безплатно, с нея също ще караш по българските магистрали с 90 км в час. Това сме го коментирали хиляда пъти и просто искам да го потвърдиш за останалите. А за да използваш олио за производството на биодизел, първо ще трябва да засееш площ по-голяма от площта на България, независимо дали ще ползваш това олио за пържене преди да го направиш на биодизел. А знаеш ли цената на олиото?
  • #25
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Турбо ( преди 1 година )
    Тесльо, баничарката ми е работен кон.В чужбина пътувам с другата кола.Мощен автомобил за 100 х.долара не ми трябва,дори на безплатна електроенергия.В Бразилия карат на 100% на биоетанолпроизведен от отпадъците от захарна тръстика.Биодизел може да се произвежда от всякаква мазнина,може от отпадно олио и сланина.
  • #24
    5 rate up comment 2 rate down comment
    До 22 ( преди 1 година )
    Ето го още един железен човек, който може да шофира 8 часа без нито веднъж да спре до тоалетна без да се храни и без да пие, за удоволствия от живота от сорта на кафе и цигара и дума да не става! Не знам защо от ваша гледна точка това винаги е било повод за гордост и хвалба! Ще ми кажеш ли по кой маршрут си правил този 1000 км пробег за 8 часа и кога за последно? Можеш ли да го повториш в наши дни? По онзи 1000 километра маршрут с nissan x-trail най-бързото минаване беше за 8,5 часа
  • #23
    2 rate up comment 2 rate down comment
    До До долния ( преди 1 година )
    А ти защо решиш че има някаква разлика дали ще се при мен е на 100% биоетанол или биодизел? Така или иначе дали ще е едното или другото или и двете пък кой каквото си избере, площта на българия няма да стигне само за производството на горива. А какво ще ядем? Е като ти говоря за площ не ти говоря за обработваема площ, а за 111 хиляди квадратни километра засети с царевица, рапица и слънчоглед. А ще ми кажеш ли къде на запад по бензиностанциите можеш да заредиш 85% биоетанол или биодизел?
  • #22
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    15, който и да се скрие да кара зад камион, разхода ще падне много. Едно защотоо е ниска скорост, второ, зщото камиона ти прави въздушен коридор. Ако карам с 90, моята дава разход 3/100 (а е 6-к мотор). Исках да ти кажа, че има огромна разлика между реални и "заводски" условия. Колкото до 1000км - минавам ги под 8ч, и то без проблем, без да ми се налага да почивам повече от времето на зареждане.
  • #21
    0 rate up comment 3 rate down comment
    До турбоантиелектрик ( преди 1 година )
    Виждаш ли колко добре те познавам. Знам че никога няма да си купиш такава тесла, затова в примера казах че ти е подарена, като ключовият момент беше че и нея ще караш с 90 км в час, което потвърждаваш. А понеже не си излизал в чужбина по магистралите реално не си карал баничарката с повече от 90 км в час и дори да имаш парите няма да си купиш мощен автомобил защото така или иначе няма да го караш с над 90. Иначе как баничарката ще харчи по-малко от най-икономичният мини автомобил в статията!
  • #20
    1 rate up comment 4 rate down comment
    До долния ( преди 1 година )
    Бъркаш ги яко защото едното има потенциал и се използва а другото което завиршва на диезель е безсмислено.а иначе наистина караш ама само с десет процента от общото количество на запад карат с 85% смешньо
  • #19
    0 rate up comment 2 rate down comment
    До 14 ( преди 1 година )
    Ето го още един който не знае че кара с биодизел в в дизеловото гориво или с биоетанол в бензина от години и си мисли че това са някакви екзотични горива за които само чете по статиите. Ще ми кажеш ли защо мислиш че бъркам биоетанол с биодизел? Да не мислиш че можеш да замениш едното с другото?
  • #18
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Турбо ( преди 1 година )
    Ти защо още не си купил Тесла плейд и да зареждаш безплатно от фотоволтаика? 100 000 долара за Тесла никога няма да дам пък после , ако ще електроенергията да ми е безплатна.За карането с 90 км/ч по българските магистрали причината е дупките и неравностите по пътя.Миналата година пак хвърлих една скъсана гума.В чужбина по магистралите карам с максимално разрешената скорост.