IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-икономичните и най-лакоми модели в Америка

Разликата в парите, похарчени за гориво за година, е доста сериозна

Когато купувате нов автомобил, трябва да вземете предвид много различни разходи и именно разходът на бензин е много важен компонент. Експерти от американската компания Zutobi установиха кои автомобили, предлагани на местния пазар, са най-евтини за експлоатация. И също така тези, които консумират най-много бензин.


бензин


Изчислението е направено в долари, цените на горивата са дадени в САЩ (литър гориво там струва малко повече от 1 долар). То показа колко ще струва бензинът, за който собственикът ще трябва да плати за една година експлоатация на своя модел.

Най-икономичните

Honda Fit (2018 г., 1.5L, автоматична скоростна кутия)

Това е най-евтината марка в списъка на най-популярните автомобили. Този хечбек с пет врати се счита за субкомпактен автомобил в САЩ. Средната цена на бензин на година за Fit ще бъде приблизително 3817 долара.

Hyundai Accent (2022 г., 1.6L автоматична скоростна кутия)


Hyundai Accent


Accent, моделна година 2021 г., беше обявен за „Най-добрата малка кола съотношение цена/качество“ от U.S. News, така че не е чудно, че този модел е сред първите три автомобила по икономия на гориво. За година бензинът ще струва на американците 3817 долара.

Toyota Yaris (2020 година, 1.5L механична скоростна кутия)

Този спрян от производство модел на Toyota е втората най-евтина кола на американския пазар. Цената на горивото за годината на експлоатация на Yaris струва около 3944 долара.

„Най-лакомите“

Ford F-150 Raptor (2022 г., 3.5 L., автоматична скоростна кутия)


Ford F-150


Самото название Raptor подсказва, че това е модел с висока производителност. А най-новата версия на пикапа е лидер сред автомобилите, харчещи най-много бензин. За една година той ще струва на американския си собственик 5853 долара.

Toyota 4Runner (2022 г., 4,0L, автоматична скоростна кутия)

4Runner е SUV, произведен от японския производител Toyota, който се продава в цял свят от 1984 г. и сега е в своето пето поколение. Новият 4Runner от 2022 г. ще се нуждае от бензин на стойност 5344 долара на година.

GMC Sierra (2022 г., 5.3L, автоматична скоростна кутия)

Лек пикап с множество актуализации за 2022 г., включително обновен интериор с подобрен комфорт и по-добри материали. Sierra се задвижва от двигател EcoTec V8, което го прави едно от най-скъпите превозни средства по отношение на разхода на гориво. За една година, според експерти, това ще струва до 5216 долара.


0 от 500